24.6.2016 – Wat vind je van je woonplaats?

24.6.2016

Wat vind je van je woonplaats?

Opzich wel oké.

Ik zou niet willen zeggen dat ik ergens anders in Nederland zou willen wonen. Al heb ik wel een voorkeur voor noord en eventueel midden Nederland. Er zou best een wonder moeten gebeuren voordat ik ooit naar de zuidelijke provincies zou willen verhuizen.

Ik zou nog wel willen zeggen dat ik misschien ergens anders dán in Nederland wil wonen. Dit idee blijft mij aantrekken. Niet voor nu, maar voor in de toekomst. Tot zo ver krijg ik op dat idee alleen niet de meest positieve reacties. Mensen zeggen dat het moeilijk is, dat zoiets dingen niet oplost en dat ik vooral heel goed moet nadenken over zoiets.

Vrij logisch lijkt mij. Natuurlijk denk je goed na over zoiets en doe je het niet zo even makkelijk. Dat was ook helemaal mijn plan. Ik zeg überhaupt ook niet dat ik wegga, maar ik zeg wel dat het idee mij aan blijft trekken. Als ik er nooit iets mee zou doen of mij er niet in zou verdiepen zou dat altijd blijven spoken in mijn hoofd.

In het beste geval zou ik gewoon van plek naar plek gaan en overal ‘even’ een half jaar tot een jaar wonen. Dat lijkt me echt geweldig, maar het is helaas niet makkelijk om in een situatie te komen waarin dat haalbaar zou zijn.

Ik weet zeker dat ik nog een aantal jaar in Nederland ga wonen, ik kan alleen niet uitsluiten dat ik hier echt zou blijven. Persoonlijk voel ik mij, op familie en vrienden na, gewoon niet zo verbonden met Nederland.

Byalien

2 reacties

  1. Ik ben wel blij met m’n woonplaats, hier heb je alles en als ik weg wil naar iets toe ben ik er zo !
    Heb ook in Makkinga gewoond maar daar vonden ze mij niet zo aardig dankzij een geklets van iemand nog voordat ik er ging wonen. Nu woon ik hier weer terug en vindt het heerlijk.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.