23.6.2016 – Ben je wel eens overwerkt geweest?

23.6.2016

Ben je wel eens overwerkt geweest?

Ja, op dit moment zelfs.

Werk maakt mij op het moment helemaal gek. Zowel het werk zelf als het contact met de klanten als het contract onderling met mijn baas.

Het werk zelf is zo saai en geestdodend en het ‘wachten tot ik naar huis mag’ is vreemd genoeg zo vermoeiend dat ik op dit moment liever een drukke baan ergens had waar ik de hele dag bezig was. Dan zit ik tenminste niet zo de minuten af te tellen tot ik weg kan. Ik krijg ook niet het idee dat ik echt heel erg nodig ben op werk en dat geeft niet echt een gevoel van voldoening na een lange dag.

De klanten maken mij ook een beetje overwerkt. Of dat lag gewoon specifiek aan vandaag. Maar zowel ik als mijn collega waren het erover eens dat echt bijna iedereen vandaag iets te zeuren had. Mensen werden vast boos van het vieze benauwde weer! Maar in het algemeen merk ik dat ik het werken met klanten echt zat raak. Als ik mocht kiezen zou ik voortaan liever wat meer achter de schermen zitten en niet teveel met klantencontact bezig zijn.

En qua baas, tja ze kunnen nog zo lief en aardig zijn.. Het was vaak al een beetje moeilijk met de planning van het rooster, maar nu met de vakantieperiode is het helemaal een drama. Tot tien keer toe moeten vragen of je wel echt, echt vrij bent die dag dat je al sinds begin dit jaar vrij wilde hebben. ‘Want het is nu zo lastig met de vakanties.’ ‘Tja, en ik stress me kapot omdat ik geen idee heb of ik nou echt er van uit kan gaan of ik vrij ben.’

Slechts enkele dingen, trouwe lezers kunnen hier vast nog tientallen dingen aan toevoegen want ik geloof dat ik al heel wat heb geschreven over werken, wat ik daarvan vind en dat ik er meestal miserabel en kapot moe van word.

Dus ja, al met al kan ik wel stellen dat ik overwerkt ben. En ook al leek mij dat vroeger altijd onmogelijk als je maar 24 uur werkte, maar zolang er maar genoeg stress is kan je volgensmij zelfs van een paar uur werken overwerkt raken.

Hoe dat dan voelt? Nou, je komt thuis van je werk en dat was je dag. Energie om nog iets anders te doen is er gewoon niet. Zoals nu, eigenlijk moet ik nu iets nuttigs doen, meer artikelen inplannen ofzo..

Maar ja, werk enzo.. De energie is er gewoon niet.

Byalien

3 reacties

  1. Ja ik werk ook nog maar om ervan te kunnen leven! Eest leefde ik om te werken bijna maar dat is ook wel over nu kan ik ook niet wachten en tel de dagen dat ik ermee op kan houden,
    Lees mijn blog maar eens!!
    hahahaha.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.