23.4.2016 – Hoe zorg je voor rust en ontspanning?

23.4.2016

Hoe zorg je voor rust en ontspanning?

Eigenlijk te weinig. Ik heb er enorme moeite mee voor rust en ontspanning te zorgen wanneer ik nog dingen moet doen. Onder ‘dingen moeten doen’ valt meestal mijn complete to do lijst. Is het huis een bende dan kan ik het bijna vergeten om te ontspannen. En dat is dan ook meteen een bijna onmogelijke opgave. Want dan bedoel ik ook alles netjes. Ik kan gewoon niet goed ontspannen op de bank zitten terwijl ik weet dat wanneer ik naar de keuken loop om drinken te pakken ik geconfronteerd word met een afwas die nog gedaan moet worden. Dit geeft mij altijd een gevoel dat ik mijn tijd beter zou moeten besteden wanneer ik op de bank zit. Dit word nog erger wanneer er ‘grote dingen’ gedaan moeten worden.

Soms stel ik dingen expres uit om tijd voor ontspanning in te plannen. Toch ga ik dan tijdens die ontspanningstijd enorm zitten nadenken over alles wat ik nog moet doen waardoor ik alsnog niet ontspan. Dat werkt dan dus alsnog niet. Dus ga ik die dingen toch maar doen en op het moment dat ik eindelijk klaar ben met de lijst is er ook al geen tijd meer over om te ontspannen. Frustrerend!

Toch zijn er wel twee dingen die meestal wel goed voor ontspanning zorgen.

Autorijden, als ik aan het rijden ben kan ik niks anders doen. Ik kan niet appen, geen stukjes schrijven, geen mailtje beantwoorden, niks in huis doen, gewoon niks anders doen dan rijden. Vanaf het moment dat ik in de auto stap tot wanneer ik aankom op de bestemming, kan en hoef ik even helemaal niks anders dan op de weg letten en genieten van de muziek die ik te hard afspeel. Dit geeft een vreemd gevoel van vrijheid en ontspanning. Ik denk dat dit ongeveer de reden is dat autorijden mijn hobby is.

De tweede is wanneer het na middernacht is. Klinkt een beetje raar maar na klokslag 12 uur ontspan ik vaak ineens een stuk meer. Want dan hoef en ‘kan’ ik een heleboel dingen niet meer doen. Mailtje beantwoorden na 12 uur ‘s nachts, dat komt een beetje raar over dus doe maar niet. Hetzelfde geld voor sollicitaties versturen. Dit moet ik doen voor de gemeente, maar ook dat doe je niet meer zo laat want dat komt ook raar over. Daarmee valt een enorme last van mijn schouders waardoor ik ineens stukken beter lekker ‘nutteloos’ kan ontspannen. Verder ben ik het er 9 van de 10 keer met mezelf over eens dat schoonmaken na 12 uur echt achterlijk is dus meestal kan ik dat ook laten liggen. En daarom is mijn favoriete moment van de dag  om middernacht. Want dan kan ik eindelijk ontspannen.

Oké, en nu ga ik stoppen want ik moet nog een mailtje beantwoorden. 😉

Byee ♡

Byalien

Eén reactie

  1. Ik herken mezelf echt zoooo erg hier in! Tijdens me-time toch zitten tobben over wat er nog gedaan moet worden. Ik probeer maar gewoon zo snel mogelijk alles af te krijgen zodat ik tijd overheb om vol rust niks te hoeven doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.