23.2.2017 – Wat vind je van je eetgewoonten?

23.2.2017

Wat vind je van je eetgewoonten?

Die zijn wel eens stukken beter geweest.

Ik ben sowieso niet iemand die het heel nauw neemt met algemeen geldende voedings normen. Als ik zin heb om iets te eten dan doe ik dat en zo niet dan doe ik het niet. Etenstijden doe ik niet echt aan. Net als lunch en avondeten. Je kan prima brood eten als avond eten. Sinds een paar jaar is er niemand meer die mij verteld dat dat niet kan. Dus doe ik dat regelmatig.

Ik ben ondertussen alleen ook op een punt gekomen dat mijn eetgewoonten minder te maken hebben met willen en meer met kunnen. Ik vond het al lastig om met een klein budget een poging tot ‘fatsoenlijk’ eten te doen, het blijkt nog vele malen moeilijker met helemaal geen budget.

Droog brood en water it is..

Oke, eerlijk. Zo erg is het nou ook weer niet, maar ik heb wel degelijk moeten inleveren op dingen. Ik eet op het moment bijvoorbeeld z’n 80% minder fruit dan ik zou willen. Fruit is gewoon erg duur in verhouding. En ook qua snacks neem ik nu maar gewoon een boterham tussendoor.

Ik denk oprecht dat ik eten en koken leuk zou kunnen vinden en er van zou kunnen genieten als ik ook daadwerkelijk keuze heb in de supermarkt. Al maanden sla ik ontelbaar veel dingen in de supermarkt over en kijk ik alleen maar naar basis producten. Dat maakt eten nou eenmaal niet heel spannend en/of leuk.

Mocht ik ooit een ruim budget krijgen dan zal ik als één van de eerste dingen naar de supermarkt rennen om allemaal interessante en dus vooral duurdere producten te kopen waar ik altijd al benieuwd naar was.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

23.2.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Ja dat is ook voor ons het geval.
    Met pijn en schuldgevoel reken ik af bij de winkel, want eigenlijk kan het soms bijna niet.
    En idd dan is boodschappen doen niet zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.