22.9.2016 – Ben je vandaag door iets geobsedeerd geweest?

22.9.2016  

Ben je vandaag door iets geobsedeerd geweest?

Dit is echt z’n vraag waarvan ik dacht dat ik er geen antwoord op zou hebben toen ik hem eerder dit jaar al zag staan in het boekje, maar dat ik het antwoord zo open betekend dat ik er verrassend genoeg wel een antwoord op heb. Ik ben niet zo vaak geobsedeerd met iets, maar vandaag wel. Het is een obsessie die ik al langer heb. Alleen vandaar werd hij extra getriggerd.

Namelijk mirror nails, chrome nails of spiegel nagels. Hoe je het maar wilt noemen. Ik heb eigenlijk geen idee wat de officiële benaming ervan is. Maar het is nogal een hype op het moment. Voor iedereen die nu niet weet wat ik bedoel zie onderstaande foto.

22-9-2016-obsessie-1

Foto van @mirror_nails op Instagram

Dat is wat ik wil. Eigenlijk wil ik dat al jaren. Ik had het ooit eens gezien ergens en vanaf dat moment wilde ik het. Dat was alleen al jaren geleden en toen was het echt nergens te krijgen. Niemand wist wat ik bedoelde en mensen verwezen mij door naar verschillende winkels die het zouden hebben, maar uiteindelijk bleek het altijd toch om gewone zilver nagellak te gaan. Enigszins hetzelfde idee, alleen bij lange na niet zo perfect aan te brengen. Later deden mensen dit met zilverfolie, alleen dat gaf ook niet dit perfecte resultaat.

Uiteindelijk, enkele maanden na mijn ontdekking hiervan, vond ik iets soortgelijks bij mijn meest favoriete winkel. Namelijk de Action. Zij hadden nep nagels te koop waar dit moeilijk te krijgen effect al op zat! Enthousiast heb ik meerdere doosjes ingeslagen en toen ze later ook nog met andere kleuren kwamen dan zilver was ik helemaal blij.

22-9-2016-obsessie

Dit is er ondertussen nog over van mijn voorraad. Het nadeel van deze nagels is dat van alle nep nagels die ik ooit had, deze werkelijk het allerslechtst bleven zitten. Ze leken altijd goed te zitten en toen ineens bleek de lijm toch niet te hechten aan de chroomlaag, die ook aan de onderkant zit. Ze lieten dus vaak na een dag al los en het frustreerde mij zo! Wanneer ze netjes op mijn nagels zaten was het werkelijk geweldig. Niet alleen zat ik zelf de hele dag verliefd naar mijn handen te staren, het viel anderen ook op. Ik kan mij nog goed herinneren dat één van de eerste keren dat ik ze droeg, ik in een kledingzaak een ring stond te passen en dat een meisje toen helemaal enthousiast werd van mijn nagels. Zo enthousiast dat al snel meer meiden zich afvroegen wat voor moois ik had. Binnen een paar tellen stonden er vier meiden om mij heen die alles wilden weten over mijn nagels. Ik was behoorlijk overweldigd, toch vond ik het ook super leuk.

Niet veel later begon ook een caissière enthousiast over mijn nagels te vragen toen ik mijn pinpas uit de automaat wilde plukken. En eigenlijk iedereen die ik tegen kwam en die mijn nagels zag was er enthousiast over. Elke klant op mijn werk vroeg ernaar en ik ben gewoon nog nooit zo vaak random aangesproken over zoiets. Het leverde leuke gesprekken op en soms is het best eens leuk wanneer iedereen benieuwd is naar je.

Nadeel was dus dat dit maar een paar uur tot hooguit twee dagen duurde en dat maakte deze nagels echt té lastig. Een ander nadeel was dat zodra ze er eenmaal opzaten ze ook nog eens enorm snel beschadigden. De glans sleet er snel af en daarmee ook het mooie effect. Waarom is iets wat zo prachtig is zo moeilijk om te hebben?!

Maar vandaag ben ik er weer eens naar opzoek gegaan nadat ik ze dus weer zo vaak voorbij zag komen. En nu is er dus wel een techniek waarmee je het zelf kan doen! Super blij begon ik te zoeken en er was veel te krijgen. Eerst maar op YouTube gekeken naar anderen die het deden zodat ik wist hoe ik het moest doen en wat ik precies nodig had. Na wat dingen in winkelmandjes geklikt te hebben besloot ik dat het wel prijzig was. Dus opende ik mijn geliefde Aliexpress en kocht alles daar voor een schijntje van het vorige bedrag.

Maar.. Ik ben te enthousiast. En Aliexpress duurt lang. En als ik te enthousiast ben wil ik het niet over een paar weken, nee dan wil ik het nu. Nu als in vandaag nog. Dus ik besloot in Leeuwarden zelf op zoek te gaan naar het poeder wat je ervoor nodig hebt. Maar dat was een hopeloze zaak. Ik hoopte dat de Aziatische make-up winkel het wel zou hebben, maar het meisje had zelfs geen idee waar ik het over had.

Jammer, jammer, jammer. Nu moet ik alsnog wachten.

Maar uiteindelijk zal ik het hebben en ergens is dat al een beetje goed genoeg. Wanneer ik het heb zal ik het vast verder wel laten zien en er wat meer over vertellen.

Ondertussen ga ik even verder met wachten.

Byalien

4 reacties

  1. Wat een mooie nagels! Jeetje ik hoop het resultaat snel te zien! Ik hoop dat het inderdaad makkelijk te dien is, want oh ik ben echt een crime met nagels. Waar ik vandaag geobserveerd van was? Het schrijven van een boek, ik wil al heel lang weer wat uitbrengen, en vandaag spatte ik van de ideeen. Een nadeel, als ik zo geobserdeerd ben dan wil ik ook alles te snel. Liefs Irene

    • Ik hoop het ook inderdaad! Op de filmpjes die ik ervan gezien heb lijkt het super makkelijk zolang je maar het juiste spul hebt. Bij een ander lijkt het alleen vaak een stuk makkelijker dan wanneer je het zelf dan moet doen, maar ik hoop er snel mee te mogen spelen!
      Ik vind dat ook altijd lastig met schrijf inspiratie, wanneer de ideeën sneller gaan dan je vingers op het toetsenbord! Maar wel fijn om zoveel ideeën te hebben, succes met schijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.