22.4.2017 – Als je je jongere ik advies zou mogen geven, wat zou dat dan zijn?

22.4.2017

Als je je jongere ik advies zou mogen geven, wat zou dat dan zijn?

Heb wat meer schijt aan dingen.

Mijn jongere ik dacht altijd overal schijt aan te hebben en in zekere zin klopt dat ook wel want ik deed vaak wel mijn eigen zin. Toch heb ik tijdens al die dingen en momenten altijd enige stress ervaren omdat ik wist dat anderen het niet goedkeurden of leuk vonden. Daar was ik mij veel te vaak van bewust van en dat maakte dat ik minder genoot van dingen die ik gedaan heb. Ik wilde vooral mijn eigen ding doen, maar ondertussen ook goedkeuring van de mensen om mij heen. Dat bleek een onmogelijke combinatie, maar in plaats van het krampachtig toch te proberen had ik beter gewoon echt kunnen genieten van alles wat ik deed.

Ook had ik mij minder zorgen willen maken om geld. Ik heb de afgelopen jaren enorm veel dingen niet gedaan omdat ik geen geld meer zou hebben als ik ze wel had gedaan. In mijn fantasie zou ik door dat te doen uiteindelijk genoeg geld hebben om rond mijn vijfentwintigste een huis te kopen ofzo. Het is de grootste leugen die ik mijzelf ooit vertelde. Ik ben nu bijna vijfentwintig en ik geloof niet dat ik ooit zo blut geweest ben als dat ik dat nu ben.  Beter had ik het geld toen gewoon wel uitgegeven aan ‘nutteloze’ dingen, uitjes, drankjes en vakanties want nu kan ik mij niet eens meer herinneren waar het precies aan opging.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

22.4.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Ja zo vergaat dat het merendeel van de mensen.
    Mij ook!
    Wat ik mn jongere zelf zou willen zeggen is: heb geduld, blijf trouw, tell tot 25 voor je je grote mond open doet, wees zuinig en lief.
    Ja kan de hele dag doorgaan!
    Een mens is bijna nooit tevreden als hij of zij terug kijkt op zn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.