22.12.2016 – Wat is de lekkerste taart die je ooit hebt gegeten?

 22.12.2016

Wat is de lekkerste taart die je ooit hebt gegeten?

Iets wat mijn moeder wel eens meeneemt van haar werk. Chocolade bollen met een soort schuim of creme vulling.

Eigenlijk is dit zo ongeveer de enige taart die ik oprecht lekker vind, al is het eigenlijk een gebakje en telt het daarom misschien niet als taart. Alles wat op een klein hapje maar dan met taart ingredienten lijkt vind ik vaak wel lekker namelijk. Maar echte taart taarten trekken mij vrijwel nooit.

Ik ben niet zo vaak meer bij ‘taartgelegenheden’, maar als ik er ben dan eet ik vaak maar taart omdat dat ‘moet’. Niet dat iemand het anders letterlijk in mijn mond propt, maar probeer maar eens nee te zeggen tegen taart.. Je krijgt ongetwijfeld tien redenen van je gezelschap waarom je het wel moet nemen. Na tig van dit soort momenten heb ik maar besloten dat als de taart er enigszins eetbaar uitziet ik maar gewoon: ‘Oke, maar wel een klein stukje dan.’ zeg. 

Mensen lijken het niet te snappen wanneer ik zeg dat ik het niet zo lekker vind. ‘Het is taart, je moet het lekker vinden!’ Heb ik wel vaker gehoord. Ik vind dat hetzelfde als wanneer ik bijvoorbeeld zeg dat ik spruitjes lekker vind, jij moet dat ook gewoon lekker vinden want ik vind ze lekker. Nee, zo werkt dat toch niet..

Eerlijk, meer dan de helft van alle taarten smaken gewoon chemisch. Als je een taart lover bent merk je dat misschien niet of maakt het je niet uit, maar ik zelf proef dat gewoon meteen. Ik mag nu dan overkomen als een verwend nest wat altijd lekkere taart van de bakker kreeg, maar taart is gewoon alleen lekker als het door een goede bakker gemaakt wordt of wanneer je hem zelf maakt. Oh, en de Hema heeft ook redelijk goede taarten! De mokka variant van daar kan ik wel waarderen! (Geen sterk argument voor mijn eigen discussie nu, maar het moet gezegd worden. Go Hema!) Maar supermarkt taarten of ingevroren taarten.. Alsjeblieft niet.. Toch zijn ze er vaak.

En ik vind het ook echt jammer dat er altijd weer een ander soort oordeel aan gehangen wordt. Mensen die geen taart eten moeten volgens de rest wel op dieet zijn. Dit weet ik aan de hand van de hoeveelheid reacties die ik zelf in deze trend kreeg: ‘Stel je niet zo aan, je kan het prima hebben!’ Okee, bedankt.(?) Maar daar ging het mij niet om. Of: ‘Er mag best wel wat bij hoor bij jou, neem nou maar.’ Op z’n moment is het feestje voor mij al een beetje verpest, ik voel mij onbegrepen, anderen mengen zich in het gesprek waardoor ik mij ongemakkelijk voel en het liefste wil ik weer naar huis. 

Dus meestal neem ik maar een klein stukje om dit gedoe niet te krijgen. Maar ook dan heb ik soms nog last van de zin: ‘Ik gaf je toch maar wat meer, kan je best hebben!’ Of: ‘Hier heb je toch wat meer, hij is écht heel lekker!’ Okee.. Dankje?

Gewoon niet van taart houden lijkt geen optie te zijn. Dat er misschien ook iets anders aan de hand kan zijn zoals een voedsel allergie (niet bij mij van toepassing) of een maagprobleem (wel bij mij van toepassing) wordt verder niet eens overwogen. Ergens vind ik dan begrijpelijk, maar het stoort mij gewoon mijn hele leven lang al een beetje dat hier nog zoveel druk op gelegd wordt. ‘Nee dankjewel.’ betekend toch gewoon ‘Nee.’? 

Ik snack liever van al het andere lekkers dat op tafel komt ná de taart ronde, snap dat toch lieve mensen! 😉
 


Het antwoord van vorig jaar.

22.12.2015

 

 

Byalien

Eén reactie

  1. Mijn oma houdt ook niet van taart, wel van soesjes, dus met verjaardagen haal ik gewoon soesjes voor haar, ze hoeft niets te eten wat ze niet lekker vind. mijn oma heeft geen darmproblemen of iets dergelijks trouwens! Zij lust het gewoon niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.