22.10.2016 – Ben je creatief?

22.10.2016

Ben je creatief? 

Ja. Van nature ben ik enorm creatief. 

Toen moest ik gaan functioneren in een prestatiegerichte maatschappij en werd mijn creativiteit niet meer geprezen of gewaardeerd. Ik verloor het en verloor langzaam mijzelf.

Ik merk dat sinds ik weer tijd heb voor mijn eigen leven, sinds mijn ontslag dus, mijn creativiteit ook weer toe genomen is. Ook sinds ik ben gaan bloggen was dat onbewuste voeding voor creativiteit. 

Op dit moment doet mijn vriend ook een audiocursus voor onder andere creativiteit. Het zijn een dikke handvol lessen van 4 uur elk en nadat ik er één gehoord had besloot ik dat ik mee wilde doen aan de cursus. De cursus is eigenlijk bedoeld voor muzikanten, maar de tips die gegeven worden zijn enorm universeel en eigenlijk toepasbaar op alles wat creatief is. Ik merk dat ik door alle nieuwe inzichten veel gemotiveerder ben. Naast creatief advies word er ook veel tijd besteed aan zelf ontwikkeling, zelf inzicht en probleem/oplossing. Het klinkt als een cliché, maar sinds wij met deze cursus bezig zijn deze maand voelen wij ons beide beter. 

De cursus heet Creative Mastery en wordt gegeven door DJ Vespers. Het is veel leerzamer dan alles wat ik ooit leerde op school en ik voel mij oprecht een beter mens sindsdien. 

Byalien

3 reacties

 1. Goh dat klinkt leuk zo’n cursus.
  Good for you!
  Nou ik ben niet zo creatief alleen wat breien en haken en dan moet het niet te ingewikkeld zijn want ik moet tv kunnen kijken.
  Ja dat is mn leeftijd heh!

 2. Leuk dat je zo open en eerlijk bent! Mijn man(verloofde) twijfelde lang om zelfstandig te worden, liefst met een heel goede vriend en collega van hem en de dag dat die laatste zijn ontslag kreeg, waren ze nog niet op voorbereid om de stap te zetten, maar werden ze als het ware geduwd en tot vandaag zijn ze nog altijd heel blij en dankbaar voor de dag van het ontslag….!

  • Dat is goed om te lezen!
   Ontslag klinkt inderdaad wel erg eng in eerste instantie, toch denk ik dat als de keus bij mijzelf gelegen had dat ik niet zomaar bij mijn werk weggegaan zou zijn. Want dat is op zichzelf ook behoorlijk eng! Als de keus voor je gemaakt wordt heb je weinig te kiezen, top dat het zo goed gekomen is! Anders was dat misschien nooit vanzelf gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.