21.9.2016 – Van welke regels krijg jij jeuk?

21.9.2016

Van welke regels krijg jij jeuk?

Ghehe.

Regels in het algemeen eigenlijk. 

Niet dat ik regels maar stom vind hoor! Ze zijn zeker nodig. Alleen juist dat is wat ik zo stom vind.

In een perfecte wereld zouden er geen regels nodig zijn, omdat iedereen zonder regels ook wel zou moeten snappen dat het niet oké is om iemand neer te steken. En dat het ook niet oké is om iemand te beroven of iets aan te doen wat je niet zou willen dat een ander jou aandoet. 

Het is niet dat ik mij niet aan de regels wil houden. In tegendeel zelfs. Ik ben een ontzettend braaf meisje die hooguit zonder licht zou fietsen, maar het feit dat er zó veel regels zijn geeft voor mij vooral aan dat de wereld zo fucked up is dat het blijkbaar echt nodig is. En zelfs met ál die regels is de wereld nog steeds fucked up. Elk jaar of eigenlijk elke week komen er regels bij en naar mijn idee lijkt alle ellende in deze wereld alleen maar erger te worden. Je zou toch bijna denken dat het juist komt door die regels allemaal..

Maar jongens wat zou het toch fijn zijn als er geen regels waren en iedereen gewoon alsnog normaal met elkaar om zou gaan. Op het moment dat wij dat bereikt hebben denk ik dat wij als diersoort pas echt geslaagd zijn. 

Over diersoorten gesproken, heb je ooit bedacht dat wij de enige zijn met regels en wetten? Alle andere dieren leven eigenlijk gewoon normaal samen alsof het vanzelfsprekendheid is. Of ben ik de enige die over dat soort dingen nadenkt?

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.