21.4.2016 – Vind je jezelf een geluksvogel?

21.4.2016

Vind je jezelf een geluksvogel?

Op zich. Hangt een beetje vanaf hoe je het bekijkt.

Zo heb ik mijn beide ouders nog, ben ik niet dodelijk ziek, woon ik in Nederland waardoor ik het ‘geluk’ heb mijn eigen mening te mogen hebben, heb ik een huis (één waar ik blij mee ben nu zelfs!), meestal genoeg te eten, heb ik een betere relatie dan ik mij ooit had kunnen voorstellen en heb ik echt top vrienden.

Maar aan de andere kant vind ik dit ook allemaal dingen die redelijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn in mijn ogen. Of in elk geval dingen die iedereen zou moeten hebben. Als ik er goed over na denk voel ik me eigenlijk helemaal geen geluksvogel.

Want geluksvogels zijn in mijn ogen niet ziek en hebben geen chronische pijn. Ze hebben ook geen baan nodig of hebben een baan waar ze gelukkig van worden en geld genoeg om niet na te moeten denken in de supermarkt of ze voor het gezonde (duur) of het ongezonde (goedkoop) gaan. Ook zijn de echte geluksvogels geen geliefden verloren waardoor hun eigen leven van mindere kwaliteit is. Geluksvogels gaan in mijn beleving ook (vaak) op vakantie en hebben ook nog veel vrije tijd. Doen vooral dingen die ze leuk vinden en doen deze dingen met de mensen die ze leuk vinden. En in het beste geval hebben ze ook nog de staatsloterij gewonnen.

Al deze dingen zijn dan weer niet, of niet genoeg op mij van toepassing om mijzelf een geluksvogel te noemen.

Maar, al met al zou je ook kunnen stellen dat ik het echt veel slechter had kunnen treffen. In Afrika bijvoorbeeld, waar ik in mijn eerste levensjaar misschien wel malaria opgelopen zou hebben en mijn ouders en familie vlak daarna zou verliezen aan een andere tropische ziekte, honger of oorlog en dan al met al ook nog eens geen mening zou mogen hebben omdat ik toevallig een vrouw ben. Want als ik deze laatste opsomming terug lees voel ik mijzelf ineens wel weer een geluksvogel.

Voor Nederlandse begrippen vind ik persoonlijk alleen dat er nog een halve wereld omgekeerd zou moeten worden voordat ik mijzelf een geluksvogel zou vinden.

Best een ingewikkelde vraag dit nog..

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.