20.9.2016 – Heb je weleens slecht advies opgevolgd?

20.9.2016

Heb je weleens slecht advies opgevolgd?

Ik ben geneigd te zeggen dat ik slecht advies vooral aangenomen heb en niet zo zeer opvolgde. Ik neem het advies vaak mee in mijn plan en werk alsnog naar eigen idee.

Al is er wel één keer dat ik echt iets opgevolgd heb wat ik een heel slecht idee en heel slecht advies vond.

Zo zat ik vroeger, toen ik een jaar of 7 was, op gym en er werd ons geadviseerd om op de schouders van je partner te gaan staan zodat je bij het touw zou kunnen wat hoog boven je hing. (Eigenlijk was dit de opdracht, maar ik noem het hier even het advies. Want het is redelijk vergelijkbaar hiermee vind ik.) Ik kan sowieso al niet klimmen in touwen. Nooit gekund ook. En wilde hier niet aan mee doen. Om de een of andere reden (ik was te verlegen en durfde niet voor mijzelf op te komen) was ik ineens toch bezig met de opdracht. Ik deed een poging en dat was ook het laatste dat ik mij eigenlijk herinner vanaf dat punt, want ik viel achterover van iemand z’n schouders af en belandde met mijn achter hoofd op de punt van een gym bank. Het eerst volgende wat ik mij herinner is het gezicht van de dokter en zijn assistent die mij hechtingen gaf, en mijn moeder die ik met deze actie een trauma bezorgd had. Sorry mam!

Ga op iemands schouders staan. 

Bij deze officieel het slechtste advies wat je maar kan opvolgen. 

Ik weet niet zeker of dit de reden is dat ik verder geen antwoord meer heb op deze vraag, maar ik geloof echt dat ik sinds deze actie geen advies meer opgevolgd heb waar ik niet achter stond. Dus je zou het op z’n minst leerzaam kunnen noemen. Nu bijna 20 jaar later (shit wat voel ik me nu oud) is de bult/het litteken wat ik hieraan overhield eindelijk zo goed als weg.

Nu 20 jaar later vind ik dit ook nog steeds een hele rare en gevaarlijke gym opdracht. Het was gym, geen turnen.. 

En snap ik nog steeds niet hoe iemand niet even vooruit gedacht heeft dat het misschien niet een slim idee was om die harde bankjes zo dichtbij te zetten. Of überhaupt waarom het wel slim was om een stuk of acht kinderen dit trucje te laten doen zonder persoonlijke begeleiding..

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.