20.6.2016 – Heb je irrationele angsten?

20.6.2016

Heb je irrationele angsten?

Jaa..

Denk ik.. Wanneer is een angst irrationeel? Ik vind mijn angsten allemaal vrij ‘normaal’, ik weet niet beter, voor bijna al deze dingen ben ik altijd al bang geweest. Maar de vraag bedoelt waarschijnlijk de dingen die andere mensen nogal onlogisch vinden om bang voor te zijn.

Maar ook dat klopt nog niet helemaal. Want als je het hebt over mijn spinnenfobie dan zal ongeveer de helft van de mensen het helemaal met mij eens zijn dat het super logisch is om die angst te hebben, want spinnen zijn ook gewoon vreselijk eng. De andere helft zal iets mompelen in de trant van: ‘Stel je toch niet zo aan..’.

Dus ik zal wel gewoon een stukje maken over mijn angsten en dan mogen jullie voor jezelf uitmaken of ze rationeel of irrationeel zijn.

Spinnen dus. Ergens ontzettend fascinerende beesten. Maar vooral heel enge beesten. Ik heb geen idee waarom ik ze eng vind. Vroeger scheen ik ze zelfs helemaal niet eng te vinden, maar de laatste keer dat ik een spin tegenkwam kreeg ik bijna een paniek aanval en moest ik zowat huilen. Ja, eng dus.

De tandarts. Of eigenlijk klopt dat niet. De tandarts zelf vind ik niet heel eng. Zelfs zijn instrumenten vind ik eerder interessant dan eng. Wat ik wel afschuwelijk vind zijn tanden. Ergens heb ik een soort van aparte tandenfobie. Het idee dat er iets op of aan mijn tand komt wat er niet hoort geeft mij rillingen. Wanneer ik eet let ik er onbewust ook op dat er niks raars of onverwachts in mijn eten zit wat gek zou kunnen aanvoelen aan mijn tanden. Een goed voorbeeld hiervan zijn die harde taaie stukjes die je in bijvoorbeeld kip tegenkomt. Als je erop bijt knarst het soms een beetje en precies dat gevoel is het toppunt van vreselijkheid voor mij. Alweer, kan ik dan echt wel huilen, zo naar vind ik dat. Die interessante instrumenten van de tandarts in combinatie met mijn tanden geeft een soortgelijk gevoel. Liever niet dus..

Naalden. Ik denk dat veel mensen zich hier wel aan kunnen relateren! Naalden zijn gewoon naar. Waarom ik dan wel veel piercings heb? Ja vroeger dacht ik hier nog iets anders over. Toen kon ik er gewoon tegen. Bij mijzelf heb ik er sowieso minder problemen mee. Tot ik eens zag hoe iemand anders een piercing kreeg. Ik zat super geïnteresseerd mee te kijken tot ik me ineens totaal niet goed voelde. Hiervan ga ik overigens niet huilen.. In dit geval val ik gewoon keihard flauw. Ook al zo leuk! 😉

En dan is er nog één, maar die vind ik eigenlijk zelfs te erg om te bespreken. Ik heb dat ook al eens gedaan op deze site en daarom doe ik het hier lekker niet nog een keer. Maar dit is zeker weten mijn ‘raarste’ angst en daarom moet het er eigenlijk wel bij. Tot zo ver heb ik niemand tot zo goed als niemand gesproken waarvan ik het idee had dat diegene echt snapte wat mijn probleem ermee was. Want het is normaal. Super normaal.
Maar niet voor mij. Heb je zin in nog wat woorden? (Een stuk of 2500 zo uit mijn hoofd.) Zoek dan even op het woord ‘menofobie’ op deze site. Je mag het ook bij Google intypen, maar ik ben tot zo ver de enige die er wat over geschreven heeft. Zo raar is het dus blijkbaar haha!

Bedankt voor het lezen!

Wat is jou raarste angst?

Byee ♡

Byalien

4 reacties

  1. Menofobie ??
    Ik ga dat toch even opzoeken !!
    Ik heb bijna al je berichtjes beantwoord, had nu ff tijd.
    Ja irrationele angsten is iedere angst niet zo ? de engelse zeggen “The only fear you need to fear is fear itself !
    En daar denk ik dan maar aan.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.