20.5.2016 – Als mensen gemiddeld 40 jaar oud zouden worden, wat zou je dan anders doen?

20.5.2016

Als mensen gemiddeld 40 jaar oud zouden worden, wat zou je dan anders doen?

Best veel denk ik.. Maar misschien ook juist wel niet want dan was dat normaal geweest en zou je niet beter weten.. toch?

Anyway, als ik nu wist dat ik ineens maar 40 jaar oud zou worden dan zou ik wel echt wat dingen anders gaan doen.

Ik denk dat ik in dat geval nog veel minder zou willen meedoen met het normale drukke leven. Ik zou werk nog veel minder belangrijk vinden, ik zou ook geen seconde meer wakker liggen in twijfel of ik dan toch maar ‘gedwongen’ een studie moet doen om te ‘slagen’ in het leven. Ik zou veel minder druk voelen van wat andere mensen willen dat ik doe en ik denk dat ik dan gewoon zou gaan doen wat ik nu uitstel, en dat is reizen. Ik zou er veel minder om geven dat ik geen geld overhoud of spullen heb. Rondlopen zonder geld in een onbewoond gebied lijkt mij namelijk lang zo erg niet. Als ik maar 40 zou worden betekend dat dat ik nu nog ruim gezien 15 jaar heb. Ik zou best 15 jaar lang rond kunnen lopen op de wereld en dan vredig sterven omdat ik alles gezien heb wat ik wilde zien.

De enige reden dat ik nu wel mee probeer te doen aan het echte leven is omdat de jaren die ik -hopelijk- nog heb best wel veel zijn.. het idee dat ik mij nu nog 50 of 60 jaar zou moeten redden zonder geld of spullen klinkt toch werkelijk een stuk minder aantrekkelijk dan 15. Ook is 50 of 60 jaar veel te lang om rond te reizen en zie ik mijzelf uiteindelijk nog niet door de rimboe wandelen als een krakkemikkig omaatje. En daarom moet ik nu dus ‘verstandig’ zijn en ‘goede’ beslissingen maken. Wat ik helemaal niet leuk vind.. Puur zodat ik de aankomende decennia niet ellendig wegkwijn of mijzelf veracht vanwege verkeerde beslissingen.

Ik wil nu niet concluderen dat mijn leven misschien fijner zou zijn als ik wist dat ik maar 40 zou worden, maar misschien doe ik dat nu toch een beetje.. Oeps.. Ik had hier eerder eigenlijk nooit overnagedacht en ik ben enigzins verrast door mijn eigen antwoord.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.