19.1.2017 – Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

19.1.2017

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Vorig jaar schreef ik dit stukje met de visie op uiterlijk. Dat is nog redelijk hetzelfde, dus dit jaar beantwoord ik hem met visie op gedrag.

Als ik iets aan mijn eigen ‘gedrag’ zou kunnen veranderen, dan zou ik graag van mijzelf wat socialer willen zijn. Niet eens zo zeer omdat het mij echt stoort, maar omdat ik merk dat het mijn leven soms in de weg zit. Sociale mensen komen vaak verder en ze komen er meestal ook een stuk sneller.

Zeker nu ik in de situatie zit waar ik moet solliciteren en daardoor met nieuwe mensen moet praten, merk ik dat dit wat lastig is. Door mijn vorige zeer sociale baan heb ik wel goed geleerd om dit te verbergen. Ik denk niet dat mensen het echt door hebben namelijk, maar voor mij persoonlijk blijft het toch altijd een beetje ongemakkelijk. Ik heb snel het idee dat ik iets geks zeg en ben dan uren later nog steeds bezig met het gesprek en alle gekke dingen die ik misschien gezegd heb. Of juist de dingen die ik had moeten zeggen en niet gezegd heb.

Afgewezen worden na een paar sollicitatie gesprekken maakte dit er niet beter op. Zelfs al was de sociale factor al die keren niet het probleem. Bij de laatste afwijzing werd zelfs nog benadrukt dat ik juist op het sociale stukje heel goed gescoord had. Toch voelt dat voor mij niet zo. Ofzo. Ik weet het ook niet zo goed eigenlijk. Ik weet dat ik er goed in ben en toch voelt het niet niet goed. Het voelt ook niet per definitie slecht trouwens. Bovenal gewoon ongemakkelijk.

Ik heb gewoon het idee dat het hinderlijk is, al is het alleen maar voor mijzelf, daarom zou ik dat graag willen veranderen.

Als dat zomaar even zou kunnen dan natuurlijk. 🙂

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

19.1.2016

Byalien

5 reacties

  1. Tja, das best logisch! Wel goed dat je jezelf al zoveel hebt verbeterd! Je hoeft ook niet met iedereen bevriend te zijn hè, want ook dat heeft nadelen!

    • Heb ik ook eens aan gedacht inderdaad! Op school, al wat jaren terug, heb ik daar een beetje kennis mee gemaakt.
      Toch denk ik niet echt dat dat nu nog iets voor mij is omdat daar heel erg gefocust wordt op zelfvertrouwen en het durven geven van je mening.
      Dat zijn juist de puntjes waar ik al heel erg op verbeterd ben, het is niet meer zo dat ik niet durf. Meer dat het gewoon niet natuurlijk aanvoelt voor mij, alsof ik geen klik heb met de mensen ofzo. Dat ligt waarschijnlijk aan mijn introverte karakter. Wanneer ik een andere introvert tegenkom is de klik er een heel stuk sneller. Helaas voor mij is de meerderheid niet introvert haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.