18.5.2016 – Wat zou je nooit weggooien?

18.5.2016

Wat zou je nooit weggooien?

Veel dingen.

Mijn telefoon. Telefoons gooi je niet weg. Zelfs al heb je ze niet meer nodig. Verkopen is slimmer of je geeft ze aan een vriend of vriendin. Of nog beter, je bewaard ze alsof het medailles zijn die je geholpen hebben in veel situaties in je leven. Zoiets als emotionele waarde dus. En dat doe ik, ik zal nooit een telefoon weggooien. Ze waren ooit zo belangrijk voor me. Allemaal, op hun eigen manier. Ik zou er nooit één weg kunnen doen. En daarom kan ik nog steeds huilen om mijn gestolen Galaxy Note 3.

Ik heb iets soort gelijks met oude agenda’s en dagboeken. Dat zijn hele goede dingen om door te kijken wanneer je behoefte hebt aan nostalgische gevoelens. En daarmee behoren ook deze tot mijn nooit weggooien emotionele waarde stapel.

Net als knuffeldieren van vroeger, tekeningen van vroeger, boekjes en verhaaltjes die ik vroeger schreef. Soms zelfs kleding en simpele dingen als een pen. Ik heb een vrij goed geheugen waardoor ik van veel dingen nog heel goed tientallen situaties kan herinneren waarin ik dat voorwerp gebruikte. Dat goede geheugen werkt jammergenoeg eigenlijk vaak alleen maar wanneer het getriggerd word door zulke voorwerpen.

En dat geeft dus veel spullen met belangrijke waarde voor mij want ik vind het heerlijk om weg te dromen bij mijn leven van vroeger.

Byalien

2 reacties

  1. Ja ik heb ook bepaalde dingen die ik bewaar in de dozen op mn kast. En wat foto’s op mn kast en mn telefoons gooi ik ook nooit weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.