18.12.2015 – Zou je morgen met pensioen willen?

18.12.2015

Zou je morgen met pensioen willen?

Ja, graag.
Elke dag als ik naar werk rijd kom ik langs een bejaardentehuis en ik betrap mezelf er bijna elke keer op er een beetje jaloers naar te kijken. Vooral in de zomer wanneer ze allemaal gezellig en vrolijk in de ochtend zon zitten te genieten. Hoewel ik er niet heel erg naar uit kijk om oud te worden, ik voel me nu lichamelijk soms al oud genoeg, lijkt het me werkelijk heerlijk om met rust gelaten te worden door werk verplichtingen. Niet dat ik het nou vreselijk vind om te werken, ik weet dat dat door mijn afgelopen posts zo lijkt, maar het is de werkdruk die me gek maakt. Die werkdruk valt weg als je je pensioen ontvangt. Dan houd je ineens tijd over om eindelijk eens iets met dat vrijwilligers werk te gaan doen wat je nou al bijna 50 jaar zo graag wilde doen. Of gewoon lekker elke dag voor jezelf en je hobby’s die hopelijk niet te verwaarloosd zijn.

Op de dag dat je met pensioen gaat vallen ineens bijna alle werk gerelateerde dingen weg en moet je je leven weer opnieuw vorm gaan geven. Althans, zo werd mij eens uitgelegd door een man die ik de krant dagelijks bracht jaren geleden. Hij had jaren bij hetzelfde bedrijf gewerkt 5 dagen in de week en was die week met pensioen gegaan. Hij wist niet helemaal wat hij er van moest vinden. Het voelde deels nutteloos en juist ook deels bevrijdend vertelde hij. Maar hij miste zijn werk wel een beetje.

Ik hoop dat pensioenen over 45 jaar nog bestaan en vooral dat ik de pensioen leeftijd in elk geval zal halen. 45 jaar.. Dat klinkt best wel als veel werk namelijk..

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.