14.5.2016 – Wat doet je pijn?

14.5.2016

Wat doet je pijn?

Best veel eigenlijk..

Het leed in de wereld, zowel mensen als dieren die lijden vind ik hartverscheurend.

Het moeten missen van geliefden.

Zien hoe vrienden of familie het moeilijk of pijn hebben.

Zien hoe mijn eigen leven op bepaalde punten heeft uitgepakt.

Mijn lichaam.

Misschien een beetje negatief.. maar ik ben vaak gewoon een heel emotioneel persoon en het kan mij gewoon persoonlijk heel erg raken wanneer ik een ander pijn zie hebben. En heel eerlijk gezegd zie ik het gewoon te vaak. Ik hoef Facebook maar te openen en ik word vanzelf geconfronteerd met mensen of dieren leed. Gisteren nog, een artikel over een olifant die tientallen jaren in een veel te klein verblijf heeft doorgebracht en met pijn en lijden zonder goede hulp eenzaam is overleden. En de foto’s erbij, het arme beest op de grond terwijl de tranen letterlijk uit haar ogen rolden. Mijn hart brak. Zulke dingen doen mij oprecht pijn. Alles is zo wreed. Om nog maar te zwijgen over alles wat wij zien, maar vooral niet zien, uit de oorlogsgebieden of extreem arme landen..

En verder, ja soms doet het gewoon pijn om te zien hoe bepaalde dingen gelopen zijn in mijn leven. Zelfs al kan ik aan sommige dingen helemaal niks doen, het blijft af en toe gewoon een pijnlijk besef dat het zo gegaan is.

En qua letterlijke pijn, ja die is er ook. Dat weten jullie misschien ondertussen ook wel. En ergens vind ik dat nog het minst erge van het hele lijstje. Al zeg ik heel soms van niet, ik kan het wel aan. Mijn wil is sterker dan mijn lichaam. Veel erger vind ik emotionele pijn en om een ander pijn te zien hebben.. Daar bestaan helaas geen pijnstillers voor.

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.