14.3.2017 – Wat weeg je nu en wat vind je daar van?

14.3.2017

Wat weeg je nu en wat vind je daarvan?

Geen idee hoeveel ik precies weeg. Ik weet wel dat ik meer weeg dan toen ik deze vraag vorig jaar beantwoordde. Ik heb namelijk al verrassend lang geen overdreven geschrokken reacties gehad omdat ik blijkbaar ‘enorm’ dun was. Nu heb ik zelf nooit gevonden dat ik enorm dun was, de meeste mensen waren gewoon altijd gewend dat ik iets voller was en dan is het blijkbaar goed maar toch nog steeds schokkend om te zien wanneer iemand afvalt. Het was heel vaak de reactie: ‘Wat goed, maar pas je wel op?’ Waar ik precies voor moest oppassen snap ik nog steeds niet helemaal. Tenzij je een ziekte of aandoening hebt ben ik van mening dat je je gewicht grotendeels zelf in de hand hebt. Ik heb nooit het idee gehad dat ik op moest passen omdat ik zo dun was dat ik weg zou waaien ofzo.

Misschien is iedereen er ondertussen ook wel gewoon aan gewend geraakt. Toch denk ik zelf ook echt dat ik iets zwaarder ben dan toen, aangezien mijn nieuwste maatje xs broek ‘ineens’ een behoorlijk stuk strakker lijkt. Ergens is dat ook wel logisch, want sinds ik niet meer werk heb ik een heel stuk minder lichaamsbeweging. Niet dat ik toen heel sportief was, maar met de hele dag staan en door een winkel lopen verbrand je vast wel meer dan met op de bank zitten met een laptop.

Gelukkig kan ik een speling van een paar kilo prima hebben zonder dat het teveel opvalt of irritant wordt. Ik vind het ook helemaal niet erg om iets meer te wegen, het enige wat ik wel jammer vind is dat mijn nieuwste broeken niet meer passen. En omdat mijn oude broeken juist weer maat 40 en 42 zijn passen die alsnog ook niet. Al hoeft dat laatste van mij ook niet weer. Het is nu ongeveer maar m. Medium. Prima.

Ik vind het wel prima hoe het nu is, maar ik heb geen weegschaal dus ik weet niet precies hoeveel het is.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

14.3.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Ik weeg teveel maar daar moet ik het maar mee doen.
    Als je ouder wordt en je bent zo dun en je gaat wat mankeren dan heb je niets om bij te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.