13.6.2017 – Hou je van jezelf?

13.6.2017

Hou je van jezelf?

Ja.

Er is één persoon op deze aardbol waar ik waarschijnlijk meer van houd, maar op hem na houd ik het allermeest van mijzelf.

Ik vind dit een lastig antwoord zonder meteen egocentrisch of uit de hoogte te klinken, maar ik houd gewoon echt van mijzelf. Waarom zou ik dat niet doen?

Eigenlijk alles aan mijzelf vind ik leuk. Zowel mijn buitenkant als alles in mijn hoofd kan ik goed waarderen. Ik krijg soms het idee dat dat niet overkomt en dat ik wat ontevreden ben. Dat klopt soms ook wel, maar ik ben dan niet ontevreden over mijzelf. Waar ik ontevreden over ben zijn bijna altijd de momenten en situaties waarin mijn persoonlijke ik niet past of tot zijn recht kan komen. De situaties waar in ik niet mijzelf kan zijn en waarin ik eigenlijk gedwongen word om mij aan te passen. Dat vind ik gewoon niet altijd leuk, alsof wie ik ben niet goed is en ik iets anders zou moeten zijn. Het feit dat ik anders denk dan 99% van de mensen zorgt wel eens voor problemen, maar ik zou oprecht niet anders willen zijn en denken dan hoe ik ben en doe.

Er is wel één puntje van mijzelf waar ik niet van houd, maar dat heeft niks met mij als persoon te maken. Namelijk mijn lichaam. Ik ben niet ontevreden met de looks ervan, maar wel over de functionaliteit ervan en de pijn die het mij altijd weer bezorgd. Op momenten waarop mijn lichaam het laat afweten, heb ik er dan ook wat moeite mee om te zeggen dat ik van mijzelf houd, maar in het algemeen houd ik zeker wel van mijzelf.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

13.6.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.