13.6.2016 – Houd je van jezelf?

13.6.2016

Houd je van jezelf?

Ja 99.99% van de tijd wel.

Die ene 0.01% is vooral wanneer ik er echt helemaal doorheen zit, maar dat is echt maar heel zelden.

Veel mensen zullen dit misschien niet meteen geloven omdat ik in verhouding misschien veel te veel zeik en super ontevreden over kan komen. En eigenlijk ben ik dat ook. Alleen niet over mijzelf.

Mijzelf, en dit gaat nou super ego klinken, maar ik vind mijzelf eigenlijk heel erg leuk. Als kind had ik zeker weten hoog opgekeken naar mij, als ik mijn zelf van nu als kind tegen gekomen zou zijn dus. Ik houd van mijn uiterlijk, ik had nooit verwacht er zo uit te komen zien en het is elke dag nog een aangename verassing in de spiegel.

Ik houd ook van mijn innerlijk. Van de persoon die ik ben. Van nature ben ik altijd lief en vriendelijk en heb ik met werkelijk iedereen het beste voor. Tegenwoordig ben ik hier wel selectiever in. Wanneer jij mij boos benaderd zal ik tegenwoordig niet meer met engelengeduld en bijpassende stem het proberen op te lossen. Die tijd is geweest en mensen hebben teveel misbruik gemaakt van. Dus nu krijg je hetzelfde terug als wat je geeft. Dit kost mij alleen wel altijd erg veel moeite en het zit er duidelijk vanuit mijn natuur niet in.

Ergens ben ik zelfs dol op mijn manier van denken. Hoe moeilijk die soms ook toe te passen blijkt in de wereld. En als ik dan toch nog gek word van mijn eindeloze gepieker ben ik vaak uiteindelijk alsnog blij dat ik het gedaan heb, want het laat mij mijzelf slim voelen. Ofzo. Het feit dat ik erover nadenk geeft een soort veiligheid, dat ik het niet zomaar onderga of doe. Een soort zekerheid. Die vrij lastig te omschrijven valt. Het lijkt mij in elk geval zeer uitzichtloos en saai om gewoon je ding te doen zonder nadenken. Van die mensen die de hele dag aan leegte kunnen denken. Krijg ik de kriebels van. Mijn gedachten zijn raar, maar juist omdat ik niet beter weet geeft het een soort geruststelling.

‘Maar als je van jezelf houd, waarom zeik je dan zo vaak?’ Zullen mensen zich misschien afvragen. Nou, ik houd enorm veel van mijzelf, ik heb alleen een enorme hekel aan het leven dat ik op dit moment lijd. En het feit dat ik het niet goed en snel kan veranderen. Maar dat kan ik mijzelf niet meteen kwalijk nemen, de hele wereld is nou eenmaal fucked up.

En dat is dan dus waar ik zo graag over zeur. Niet over mijzelf. Het allerdomste wat ik in deze situatie zou kunnen doen is stoppen met van mijzelf houden, want waar doe ik het dan nog voor..?

En nu ben ik benieuwd, want het schijnt nogal ongebruikelijk te zijn om jezelf leuk te vinden..

Houd jij van jezelf?

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.