13.12.2016 – Heb je dit jaar gestemd en waarop?

13.12.2016

Heb je dit jaar gestemd en waarop?

Nee. Ik stem nooit.

Ik deed het wel één keer voor de ervaring, maar heb daarna nooit meer de behoefte gehad om te stemmen. 

Soms vind ik dat stom van mijzelf. Ik heb namelijk genoeg te zeuren over dit land. Er is alleen ook geen enkele partij die mijn opvattingen precies deelt. Ze hebben altijd minstens één punt dat tegen mijn ideeën ingaat en dan stem ik er dus niet op. 

Misschien verdiep ik mij er ook niet genoeg in. Feit is namelijk dat ik alles van alles wil weten, tenzij het politiek betreft. Dan praat/klik ik graag verder. Ik weet dat ik het toch niet ga begrijpen, maar ik wil het ook niet meer begrijpen. 

Op school had ik een vak waarvoor ik mij erin moest verdiepen. (Dat was ook datzelfde jaar dat ik wel stemde.) En ik begreep het ook toen. Ik vond het alleen zo een belachelijk systeem dat ik sinds toen nooit weer stemde. 

Totaal niet boeiend ook. De enigen die nu nog mijn interesse kunnen wekken wat politiek betreft zijn de makers van Southpark. En terwijl ik dat kijk bedenk ik mij alleen maar meer dat ik niet zo een persoon wil zijn haha!

Die ene stem van mij gaat ook echt geen verschil maken. En ik weet dat als half Nederland zo denkt je ook nergens komt, maar ik wil ook niet stemmen als ik ergens niet 100% achter sta.
 


Het antwoord van vorig jaar.

13.12.2015

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.