13.10.2016 – Wat is je beste eigenschap?

13.10.2016

Wat is je beste eigenschap?

Dit is een veel te moeilijke vraag om over jezelf te beantwoorden.. Dus ik noem er niet één en ik weet ook niet of dit mijn allerbeste eigenschappen zijn, maar het zijn in elk geval de eigenschappen die ik zelf het meest waardeer.

• Dat ik altijd lief ben tegen dieren. Misschien een beetje een rare, maar stel je eens voor dat niemand op deze wereld meer deed aan dierenmishandeling.. Hoeveel mooier zou het dan zijn? Dieren staan voor mij gelijk aan/al dan niet hoger dan de meeste mensen. 

• Dat ik logisch nadenk en begripvol ben. Ik zou van niemand verwachten dat hij of zij iets doet tegen zijn of haar wil. Om wat voor reden dan ook. En aangezien ik zelf veel dingen niet leuk vind om te doen, of niet kan doen, maakt mij dat een erg begripvolle persoon. Ik zal je nooit dwingen om iets te doen als jij je er, om wat voor reden dan ook, niet goed bij voelt. Juist omdat ik er zelf totaal niet tegen kan wanneer ik gedwongen word iets te doen terwijl ik het echt niet wil/kan en vooral niet wanneer men dan doet alsof het niks voorstelt. Voor mij of iemand anders misschien juist wel. Iedereen is anders en je kan aan de buitenkant niet zien hoe iemand zich van binnen voelt. Daarom heb ik mij dus voorgenomen mensen, en dieren, niet meer te beoordelen op hoe ze overkomen of eruitzien. Mijzelf als voorbeeld: ik kan soms bijna doodgaan van de gewrichtspijn, het enigste wat jij merkt is dat ik eventueel wat chagrijnig ben en nee zeg op uitnodigingen. Ik wil niet alweer beginnen over mijn ellende en het is dan dus ook super fijn wanneer iemand gewoon niet aan je twijfelt en je serieus neemt. Dit geldt ook voor alles wat in het hoofd zit. Iemand kan een enorme angst hebben voor iets en wanneer een ander dat dan afdoet als onzin voelt dat vreselijk. Bijna iedereen heeft wel iets en één van de beste lessen die ik leerde is dat je nooit met denken: “Oh, jij ziet er prima uit, niks aan de hand.” Ik probeer hier altijd eerst aan te denken voordat ik eigen conclusies ga trekken.

• Ik vind niks raar. Of bijna niks in elk geval. Je hoeft je bij mij niet snel te schamen, tenzij je iets deed wat een ander te schande bracht. Ik vind eigenlijk niks te raar en je hoeft niet bang te zijn dat ik je niet meer wil zien omdat je iets geks deed of zei. Ik heb zelf namelijk vaak genoeg meegemaakt dat ik lekker mijzelf was en vervolgens maanden en jaren later alsnog met flauwe grapjes herinnerd werd aan iets wat ik blijkbaar deed wat anderen maar raar vonden. Toppunt van ergernis, wil je nou dat ik mijzelf ben of niet?! Het zijn dan maar grapjes misschien, maar wanneer je zo vaak bij wijze van grapje herinnerd wordt aan je apartheden kan dat uiteindelijk een erg slecht beeld geven op je algehele zelfbeeld. En dat is helemaal niet nodig! Ik had het hier vroeger erg zwaar mee, tegenwoordig bijna niet meer, maar waarom zou je ook ‘gewoon’ willen zijn? Je bent juist leuk en goed zoals je bent. Wees bij mij vooral jezelf, hoe unieker en interessanter jij als persoon hoe leuker ik je waarschijnlijk zal vinden. 

En dat zijn volgens mijzelf mijn beste eigenschappen. Als je nog toevoegingen hebt mag dat altijd. Ik ben namelijk best benieuwd wat anderen mijn beste eigenschap vinden. 

En, ik ben ook wel benieuwd wat jou eigen beste eigenschap is volgens jouzelf! 

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

3 reacties

 1. ja zou het niet weten wat mijn beste eigenschap zou zijn, Geduld ? nou nee niet zoveel!
  Liefde voor dieren en mensen maar is dat een eigenschap?
  Fijn vinden om te helpen maar dat is de laatste tijd ook wel minder zeker vanwege verminderde lichamelijke toestand.
  Dus ik denk dat het ligt aan hoe het met jezelf gaat , dat is eerst belangrijk en dan kun je een ander pas helpen.

  • Scherp!
   Liefde voor dieren is misschien achteraf gezien inderdaad geen echte eigenschap.
   Ik denk dat ik hier beter ‘respect voor alles wat leeft’ neer had kunnen zetten! Dat vind ik namelijk wel een eigenschap. Sommige mensen hebben van zichzelf al liefde en respect voor alle levende wezens, daar doelde ik een beetje op.

 2. Oeh, lastige vraag inderdaad. Ik denk dat ik mijn geduld en ‘gewoon maar doorgaan’ best een goede eigenschap vindt. Daarnaast ben ik ook heel erg blij dat ik mensen kan helpen, en goed met iemand kan praten over dingen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.