13.1.2017 – Wat staat er allemaal op je verlanglijstje?

13.1.2017

Wat staat er allemaal op je verlanglijstje?

Leuk om te zien dat hoewel het vorig jaar nauwelijks haalbaar leek ik toch vijf van de acht punten kan afstrepen van het lijstje van vorig jaar!

Vorig jaar noemde ik:

 • Een andere brommer.
 • Een andere auto.
 • Een andere woonruimte.
 • Enkele van mijn meubels zijn ook wel aan vervanging toe.
 • Een stuk of acht nieuwe broeken aangezien al mijn andere te groot zijn.
 • Een nieuwe (precies kloppende en matchende) servies set.
 • Bosch heet water dispenser
 • Alien parfum van Thierry Mugler

En verrassend genoeg kan ik de eerste vijf punten afstrepen! Ik heb het afgelopen jaar een andere brommer, auto, woonruimte, meubels en nieuwe broeken gekregen/geregeld/gekocht. Ik moet zeggen dat ik deze vraag dankbaar ben want dit is het eerste moment waarop ik besef dat 2016 wat dat betreft helemaal niet zo nutteloos was. Op de een of andere manier is alles zo snel gegaan het afgelopen jaar dat ik niet eens heb kunnen beseffen hoeveel er eigenlijk veranderd is. Tot nu dus.

Het zou leuk zijn als ik het aankomende jaar die laatste drie punten nog kan afvinken, maar de belangrijkste heb ik ondertussen en dat maakt best gelukkig. Mijn lijstje voor volgend jaar zal niet zo zeer materiële dingen bevatten, ik wil mij nu namelijk eerst meer gaan richten op het huis en inrichting. Natuurlijk zal ik daarvoor misschien wel moeten kijken naar andere meubels, vooral andere kasten die qua maat wel goed passen in dit huis, maar verder kan ik mij toch echt ontzettend weinig indenken wat ik qua spullen zou willen hebben.

Het lijstje voor dit jaar zal dus grotendeels een wensenlijst zijn voor ons huis.

 • Van de kledingkamer een echte kledingkamer maken.
  Wij hebben een vrij kleine slaapkamer over in dit huis en in mijn fantasie moest dit een soort kleding/make-up kamer worden. Met een paar functionele kasten voor al onze kleding en een andere kast waar ik mijn make-up en parfum enzo zou bewaren. De kasten die wij op het moment hebben zijn alleen niet zo functioneel en nemen eigenlijk de hele ruimte in beslag. Dit wil ik echt anders want ik vind het onhandig om al die spullen in verschillende ruimtes in huis te bewaren.
 • Een paar functionele kleding kasten dus. Dat valt waarschijnlijk wel te realiseren door de huidige kasten te verkopen en daarvan weer beter passende te kopen.
 • Van de ‘rommel kamer’ een werkruimte maken.
  Ook dit was eigenlijk altijd al het plan, maar omdat het een ruime kamer is werd het de ideale plaats om verhuis spullen te bewaren. Helemaal volgestopt met dingen die geen plekje konden vinden en verfspullen enzo. We hebben al heel wat orde kunnen scheppen in de chaos, maar het blijft toch elke keer een beetje een rommeltje. Het is echt een fijne ruimte waar je goed kan knutselen, verven en dat soort dingen. En het is ook ruim genoeg om er nog een soort kantoor/werk kamer van te maken en dat lijkt mij dus een geweldig plan van mijzelf. De tafel die er staat is ideaal als bureau en als het kledingrek naar bovengenoemde kledingkamer kan dan is er nog meer ruimte over. Ik zou ook graag een soort archief kasten willen voor deze kamer zodat ik eindelijk een goede plek heb om documenten te bewaren. Op het moment ligt ook dat allemaal nog een beetje overhoop en heeft het vooral geen plek kunnen vinden na de verhuizing en dat frustreert mij enorm. Papieren overal, vreselijk!
 • Archief kasten dus. Ik houd marktplaats al in de gaten!
 • Fatsoenlijke lampen aan het plafond.
  Wij hebben licht, maar daarmee is ook alles gezegd. Een lampen peertje aan een draadje, that’s it. Alleen de lamp in de woonkamer is een acceptabele lamp, maar alle andere kamers hebben dus alleen een bolletje licht hangen. Elke keer wil ik gewoon een kap ophalen en die erop doen, maar het is gewoon z’n rot klus. Stroom moet eraf, het is zo hoog, veel werk en gewoon niet leuk om te doen. Mijn vriend denkt er net zo over, dus hebben wij nog steeds geen normale lampen. Dat moet dit jaar dus echt even gebeuren.
 • Persoonlijke details.
  Bij de verhuizing hebben wij veel spullen gewoon een logische ‘voorlopige plek’ gegeven, maar de meeste van die spullen staan alleen nog steeds op die voorlopige plek. We vonden het eigenlijk wel prima werken zo. En dat vinden we nog steeds. Ik vind het alleen ook een beetje saai worden, ik wil er mijn eigen draai aan geven en dat het minder lijkt alsof we het maar gewoon zo deden omdat dat het makkelijkste was. Ook al is dat dus wel zo haha! Nadeel is dat onze bank vrij groot is, eigenlijk mag ik dit geen nadeel noemen want grote banken zijn chill, daardoor is hij namelijk niet op veel verschillende manieren in de kamer te zetten. Ik weet nog niet zo goed hoe ik dit dus wil aanpakken, maar ik ga er naar kijken. Hopelijk lees ik dit volgend jaar terug en heb ik iets heel cools bedacht!

Sowieso al deze dingen trouwens. Dat is best mogelijk in een jaar. Gaan we doen!

 

Wat staat er op jou verlanglijstje? 🙂

 


Het antwoord van vorig jaar.

13.1.2016

Byalien

2 reacties

 1. Wat staat er op m’n lijstje?
  Mmmmmm andere Auto?
  Meer geld over, nieuwe bank voor Jared.
  Ach er is altijd wel wat te wensen!!!

 2. Zo wat gaaf dat je zoveel kunt afstrepen. Maak je niet al te druk over de inrichting en de spullen in je huis. Wij zijn in september 2015 verhuisd en ons huis is ook nog steeds niet af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.