12.2.2016 – Als je zou emigreren, wat zou je het meest missen aan Nederland?

12.2.2016

Als je zou emigreren, wat zou je het meest missen aan Nederland?

Mijn familie en vrienden sowieso. Hoewel ik niet dagelijks bij ze langs kom lijkt het me toch echt heel rot om eerst te moeten sparen en plannen voordat ik ze kan bezoeken.

Maar stel dat iedereen in het beste geval gewoon gezellig mee gaat, wat zou ik dan het meeste missen? Die vraag is namelijk een stuk lastiger.

Ik denk dat ik dan vooral simpele dingen zal missen. Zoals weten waar je bent en waar je heen moet. Ik ben ontzettend slecht in het onthouden hoe je ergens moet komen, maar na al die jaren weet ik hier in de buurt nu wel redelijk mijn weg te vinden. Maar dit kostte me dus echt jaren. Als ik zou emigreren zou ik waarschijnlijk zo verdwalen dat ik toch weer hier bij dit huis uit kom.

Veel respect voor mijn ouders die vroeger altijd gewoon wisten hoe ze ergens moesten komen zonder verkeerd te rijden. Ik snapte het toen niet en nu nog steeds niet haha.

Maar de kleine dingen dus. Iets uit het schap van een supermarkt trekken en weten wat er op de verpakking staat zonder dat je dat eerst moet Googlen. Mijn kennis van vreemde talen is namelijk net zo goed als mijn padvinders instinct. Begrijp me niet verkeerd, op vakantie vind ik dit wel allemaal ontzettend leuk alleen kan ik me voorstellen dat als ik er woon en werk zoals hier ik me er, zeker na een tijdje, vreselijk aan ga storen.

Wat ik vooral niet ga missen is Nederland zelf eigenlijk. Zo geweldig is het hier allemaal niet en ik zou liever ergens wonen waar genieten van het leven meer centraal staat.

Byalien

Eén reactie

  1. ik zou gewoon missen om in Nederland te zijn.
    Zoals ik 18 jaar heb gedaan in het verleden.
    Het gras is echt niet groener ergens anders!
    is mijn ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.