11.9.2016 – Welk wereldnieuws heeft je erg aangegrepen?

11.9.2016

Welk wereldnieuws heeft je erg aangegrepen aangegrepen?

Ik denk dat het wereld nieuws wat mij in mijn totale leven het meest aangegrepen heeft het wereldnieuws was wat er 15 jaar geleden voor zorgde dat deze vraag specifiek op deze datum staat.

Het is een beetje cliché, maar ook ik weet nog vrijwel alles waar ik was en wat er verder gebeurde toen ik het hoorde. Zelfs kleine details weet ik nog. Zoals wat we aten. Aardappels boontjes en een tartaartje. En ik weet ook nog precies waar ik zat op dat moment. Op de grond tussen de tafel en de tv in. En we waren dus aan het eten toen het op het nieuws kwam. Ook weet ik vreemd genoeg nog dat ik vrijwel op hetzelfde moment dat het nieuws op tv kwam er ook achter kwam dat mijn favoriete broek kapot was. Ik heb werkelijk geen idee waarom, maar juist dat specifieke detail herinner ik mij nog het allerbeste.

Ik was na het horen hiervan behoorlijk nerveus en was doodsbang voor een wereldoorlog of iets anders. Ik ging er vanuit dat het het begin was van iets heel ergs. Ik geloof dat ik ook aan mijn ouders gevraagd heb of dit erg was. En of er een oorlog zou komen. Volgensmij wel zoiets. Al weet ik dat dan weer niet zeker. Misschien heb ik het ook alleen gedacht.

Maar het schijnt dat meer mensen dit hebben met deze gebeurtenis. Hele vreemde details worden herinnerd. 

Er zijn verder nog veel dingen die mij erg aangegrepen hebben zoals de eerste aanslagen in Parijs. Maar nooit meer zoals toen op 11 september 2001. Ik was ook nog erg jong toen en had daarvoor nog nooit van dit soort dingen gehoord.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.