11.6.2016 – Zou je je kapsel willen veranderen?

11.6.2016

Zou je je kapsel willen veranderen?

Ja eigenlijk wel.

Zowel het model als de kleur.

Het probleem is alleen dat ik nogal lui ben qua kapsels en dat ik er dus geen tot bijna geen tijd aan kwijt wil zijn. Ik wil er overigens ook zo goed als geen geld aan kwijt zijn.

En dat kan perfect bij het kapsel en de kleur die ik nu heb. Lang, bijna stijl en zwart.

Ik kan super makkelijk en snel een knot in mijn lange haar draaien en met de meeste zwarte haarverf zul je ook niet snel per ongeluk de verkeerde tint in je haar verven. Lekker makkelijk dus.

Ook ontzettend goedkoop! Want die zwarte verf durf ik zelf wel aan. In tegenstelling tot kleuren die ‘moeilijk’ zouden zijn en waarvoor ik echt naar de kapper zou moeten. En omdat mijn haar vrij recht en lang is kan ik het ook nog zelf knippen! Hierdoor ben ik dus stiekem al jaren niet naar de kapper geweest! #Yay! of #Oeps! Ik weet niet zo goed wat hier meer van toepassing is.. Hoe dan ook ik heb in elk geval honderden euro’s bespaard door jaren zelf te knippen en verven! En dat is zeker een #Yayy!

Oké dat was de reden van mijn huidige kapsel, maar dat vroeg de vraag niet..

Wil ik een ander kapsel?

Ja! Ik zou ontzettend graag eens kort haar willen. Niet kort kort, maar kaaklijn kort en dan z’n enigzins warrig stoer kapsel. Het liefst met een opvallende kleur die ik elke twee weken even verander in iets anders cools.

Het probleem is dat ik maar één voordeel hierin zie tegenover een waslijst aan nadelen.

Het voordeel is dat ik mijn haar ontzettend stoer zou vinden als het er zo uitzag.

De nadelen zijn onder andere dat ik het wel alleen maar mooi zou vinden wanneer ik het echt goed in model zou brengen en het er goed en verzorgd uit zou zien, wat dus heel wat meer tijd zou kosten dan nu. Maar ook dat het niet meer in een warrige makkelijke knot kan. En eigenlijk helemaal niet goed vast en uit je gezicht te dragen valt zonder clipjes en speldjes. Ook moet een kort kapsel vaak geknipt worden om mooi te blijven en zelfs al kan ik mijn lange haar zelf knippen, met kort haar zal dat helaas niet lukken en zal ik naar een kapper moeten. De eventuele kleuren zullen sneller vervagen en duurder zijn dan mijn gebruikelijke zwart. Zulke kleuren zijn ook lastiger om zelf aan te brengen en zelfs al was dit niet echt een probleem, dan nog zou dit kapsel niet goed passen in de maatschappelijke werksfeer waaraan ik verplicht ben deel te nemen. Zo kan ik nog even doorgaan, maar dat doe ik niet. Want ik zal uiteindelijk nooit dit kapsel uit mijn dromen nemen.

Wat ik ook ontzettend graag zou willen is dat grijze haar wat je veel ziet, of eigenlijk zag. Zo ontzettend stoer! Nadeel is dat mijn haar niet tegen ontkleuren kan. Gelukkig was ik zo slim om dit op één lokje te proberen en niet in mijn hele haar, want die lok kon ik afknippen.. Maar voor dat grijze haar moet ik dus mijn jarenlange zwarte laag laten bleken en ik weet nu al dat dat geen goed plan is. En het is mij ook echt afgeraden, door mensen die er meer verstand van hebben, tenzij ik bijna alle lengte in mijn haar wilde verliezen. En dat wil ik dus niet, want dat grijze zilver haar vind ik juist vooral heel mooi bij lang haar. Ook dit zal er helaas niet in zitten voor mij.

En eigenlijk is dat maar goed ook! Want zoals ik al zei ben ik nogal lui en zou ik mij veel te snel storen aan al het onderhoud dat deze kapsels nodig hebben. Vandaar dus dat mijn makkelijke lange zwarte haar blijft. En zal ik het nog jaren in een warrige knot dragen.

Haar is maar haar. En eigenlijk vind ik het helemaal niet belangrijk. Beter kijk je naar mijn make-up waar ik wel graag moeite in stop! 😉

Byalien

3 reacties

  1. Ja voor mij hetzelfde, ik zou het wel willen maar het bijhouden van een nieuw kapsel vergt teveel moeite en geld dus hou ik het ook bij het oude.!!

  2. Ik ben het eens met je zinnetje over make-up, haha. Ik zou ook zo veel met m’n haar willen doen maar het heeft ook weer zo veel nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.