11.4.2017 – Hoe vaak per uur kijk je gemiddeld op je mobiel?

11.4.2017 

Hoe vaak per uur kijk je gemiddeld op je mobiel?

Echt ontzettend weinig.

Vorig jaar vertelde ik al dat ik vooral op mijn werk vaak op mijn telefoon keek en waarom. Je zou denken dat nu ik geen werk heb ik alsnog vaker op mijn telefoon zou kijken, maar dat is dus niet het geval. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen zeggen, maar er gaan nu soms uren voorbij en dan weet ik niet eens waar mijn telefoon precies is. Het is zo erg dat ik laatst pas bij het naar bed gaan op mijn telefoon keek en toen zag dat ik berichten had al uit de ochtend. Oeps.. Of dat ik een artikel lees, dat wegdruk en dan een dag later Facebook weer open en denk: ‘Ohja! Dat wilde ik nog lezen!’

Ik ben vaak gewoon veel te druk bezig met van alles en merk dat wanneer ik mijn telefoon er bij houd ik echt aanzienlijk minder productief ben. Het is al snel zo dat wanneer ik een lampje zie knipperen op dat ding ik het op wil pakken en wil reageren. En dan zo ineens is het een paar uur later. Zelfs al is het gesprek snel afgelopen, dan ben ik vaak alsnog uit mijn productieve flow en eindig ik op met blogs lezen, Instagram kijken of YouTube filmpjes. Na een tijd realiseer ik mij dat ik eigenlijk heel iets anders wilde doen, maar omdat er vaak ongemerkt al een behoorlijke tijd voorbij is heb ik vaak geen zin meer om dan nog alles te doen wat ik wilde gaan doen.

Nadat het een paar maanden zo ging realiseerde ik mij dat ik er echt gek van werd. Niet omdat ik mijn telefoon en berichtjes nou zo stom vind, maar wel omdat ik elke keer weer van mijzelf baalde als ik niet gedaan had wat ik wilde doen. Vooral toen ik een app installeerde die bijhoud welke apps, hoe lang en wanneer je ze gebruikt was dat confronterend. Het was echt te zien dat wanneer ik mijn telefoon eenmaal in handen had ik werkelijk elke app opende die ik er op had staan en dan nog drie keer. Wat een tijdverspilling! Leuke tijdverspilling, maar wel echt vreselijke tijdverspilling.

Dus ik probeerde het niet meer te doen. Als ik geen tijd had of druk bezig was pakte ik mijn telefoon gewoon niet erbij. Alleen wanneer ik echt tijd had pakte ik mijn telefoon en zo besteed ik op sommige dagen nog slechts een klein half uur aan mijn telefoon. Tegenover de 8 tot 11 uur per dag waar ik eerder wel eens aan toe kwam kan ik stellen dat dat een extreme verbetering is! Wel moet ik erbij zeggen dat ik tegenwoordig niet meer blog op mijn telefoon, dat blijkt ook veel te schelen!

En een bijkomend voordeel, ik laad mijn telefoon nu eens per twee dagen op in plaats van de ‘gebruikelijke’ één a twee keer per dag. Een ander voordeel vond ik dat wanneer ik hem dan wel had ik mij er niet schuldig over voelde en ook geen halve gesprekken voerde omdat ik eigenlijk met iets heel anders bezig ben ondertussen.

Ja, best een verbetering tegenover vorig jaar!

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

11.4.2016

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.