11.12.2015 – Welk instrument zou je willen kunnen bespelen?

11.12.2015

Welk instrument zou je willen kunnen bespelen?

Eigenlijk heb ik niet zoveel met instrumenten. Dat word vaak raar gevonden aangezien het leven van mijn vriend (inclusief het hele huis) bestaat uit instrumenten en hij hier bijna elke seconde van elke dag mee bezig is. Hij speelt zelf bas en doet daarnaast nog veel op de computer met electronische instrumenten.

Als antwoord op deze vraag denk ik dus vooral aan wat het leukste of handigste zou kunnen zijn. Het lijkt me namelijk juist wel ontzettend leuk om samen met hem muziek te maken. Hij heeft ooit een poging gedaan mij te leren bas spelen. Ook heb ik wel eens een gitaar in mijn handen gehad en wel eens achter een drumstel gezeten. En heel eerlijk.. Geen van al die dingen vond ik echt leuk. Ik denk dat ik er niet het geduld en doorzettings vermogen voor heb of kan opbrengen. Wil je echt iets met muziek bereiken dan moet je er net zoals mijn vriend elke dag mee bezig zijn. Of je moet een heleboel geluk hebben en vroegtijdig ontdekt worden. A la Justin Bieber. Maar vooral een heleboel geduld en doorzettingsvermogen hebben.. Ik heb dat niet met muziek.

Mocht nou ineens de mogelijkheid komen om mij met een zwaai van een stoverstaf een instrument te leren spelen dan zou dat drummen zijn. Als ik kan drummen dan zou dat best wel handig zijn voor mijn vriend. Daarnaast is een drumstel het enige instrument waar ik ooit op speelde en wat me niet onmogelijk leek om te doen. Op een gitaar zou ik nooit onthouden welk ‘vakje’ ik moet kiezen voor welke toon maar bij een drumstel zijn de opties iets duidelijker. Toen ik ooit een drumles kreeg van een vriendin kon ik uiteindelijk wel een liedje spelen. Maar het heeft me nooit echt gemotiveerd om er verder nog mee bezig te gaan. Zelfs niet nu ons huis veranderd is in een studio opname kamer waar binnen elke meter wel een instrument te vinden is.

Ik houd me wel gewoon bezig met schrijven, toekijken wat hij doet en mijn mening erover geven. Want hoewel ik het niet leuk vind om zelf te doen vind ik het wel leuk om het hem te zien doen. Hij is zelf altijd een beetje bescheiden over wat hij doet en kan. Maar dat vind ik echt onzin. Hij is echt goed in wat hij doet en weet er echt ontzettend veel van af. Daardoor weet ik er ook meer dan gemiddeld vanaf en dat vind ik ook weer leuk. Want dan kan ik toch nog een beetje helpen, zelfs zonder een instrument te bespelen.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.