Waarom nog die tv?!

De laatste tijd lees en hoor ik veel van mensen die geen tv hebben of meer hebben. En ik denk daar zelf ook vaak over na. Want hoewel er vanaf de bank twee vrij grote beeldschermen te zien zijn worden die bijna niet gebruikt om tv op te kijken.

Ik heb al langere tijd iets tegen de tv. Of vooral tegen de programma’s die er op uitgezonden worden. Ik bedoel, waar kan je nou niet over zeuren qua tv programma’s? De reclames zijn te veel, te lang en te schreeuwerig. Je kunt ze ook niet ontwijken met een tv versie van add-blocker, en de zenders lijken soms bijna samen te spannen door allemaal op hetzelfde moment hun reclames uit te zenden. Het ergste is nog dat ze het altijd doen op het moment dat je net in de film of het programma zit. Na die reclame van tien minuten ben ik al half vergeten waar het over ging of al bezig met iets anders. Zoals het online opzoeken van de film zonder reclame.

Het aanbod van de zenders is verder ook om te janken. Als ze het al weten te presteren om alle afleveringen van een serie te hebben en uit te zenden, blijkt het toch nog ineens onmogelijk om dit in de goede volgorde af te spelen. Zo heb ik bepaalde afleveringen van series misschien wel letterlijk 50 keer gezien terwijl ik dan na jaren ook ineens nog een aflevering uit het eerste seisoen zie, die ik nog nooit eerder zag. En ik me al die jaren maar afvragen waarom ik het verhaal nou ineens niet meer snapte.. Thanks tv!

En dan heb je die ene keer dat er wel iets leuks op is, en dan zul je net zien dat je dan halverwege weg moet. Vette pech!

Toch zal ik de tv niet snel weg doen zoals sommigen dus wel gedaan hebben. Zo vind ik het persoonlijk erg leuk om de laptop aan te sluiten op de tv met een hdmi kabel zodat je alles wat je op de laptop ziet en hoort, kunt zien op je tv scherm. Die een heel stuk groter is. Het geluid is dan ook van betere kwaliteit en ik vind dat persoonlijk gewoon veel beter dan een film via de laptop.

Daarnaast is een tv ook wel handig als je een Playstation of andere gameconsole hebt. Niet alleen kun je dan heel leuk gamen, je kunt ook meteen Netflix kijken op je tv scherm zonder extra moeite via de laptop! Want Netflix vind ik, ondanks het beperkte nederlandse assortiment, wel leuk. Wat ik op de tv dan ook nog wel kan waarderen zijn de zenders van HBO, films zonder reclame! Ook kun je de films terug kijken met HBO On Demand. Dus ben ik alsnog niet gebonden aan uitzendtijden.

Vroeger was ik echt verslaafd aan tv kijken maar nu kijk ik dus bijna geen tv programma’s meer en ben ik totaal niet op de hoogte van wat er afspeelt in tv land. Dat mis ik persoonlijk dan ook totaal niet.

Bedankt voor het lezen!

Zouden jullie je tv kunnen missen?

Byee

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.