Toch nog wel TV! Favoriete zender + shows

Een tijdje geleden schreef ik het stukje: ‘Waarom nog die tv?!‘. Waarin ik vertelde dat ik bijna geen reguliere tv kijk en uitleg waarom niet. Hier thuis werd de tv eigenlijk alleen nog gebruikt voor het kijken van Netflix, het spelen van games en om hem als computer beeldscherm te gebruiken. Hij stond nog wel eens aan als achtergrond-geluid. (Normale mensen gebruiken hier misschien een radio of muziek voor.) Maar tv zenders of programma’s keken wij niet echt. Ook nam ik over het algemeen nooit het initiatief om hem aan te zetten, mijn vriend deed dat vaak. En wanneer ik alleen thuis was zette ik hem echt helemaal nooit aan.

Nu had ik niet verwacht dat dat zou veranderen, maar de wonderen zijn toch echt de wereld nog niet uit. Ik ben weer tv gaan kijken! Vandaag wil ik dus wat liefde verspreiden over mijn nieuwe favoriete tv zender Spike en de programma’s die ik het liefste kijk op het moment.

Spike is op de Nederlandse televisie te bekijken sinds 1 oktober 2015. Het was op hetzelfde kanaal als Nickelodeon en werd uitgezonden tussen 21:00 en 2:30. Toch heb ik er eigenlijk al die tijd nooit naar gekeken. Totdat de zender een eigen kanaal kreeg bij aanbieder Ziggo op 12 december 2016. Ik moet toegeven: Ziggo, dit is een pluspuntje..

Spike heeft niet een heel groot aanbod van shows, maar ik vind het zeker wel een goed aanbod. Ook zenden ze de meeste programma’s op chronologische volgorde uit en dat vind ik erg prettig. De programma’s die uitgezonden worden zijn voor zover ik weet nog niet eerder op andere zenders uitgezonden dus ook dat is een pluspunt. De onderwerpen van de shows variëren best wel, maar ‘entertainment met de nodige spanning’ lijkt een belangrijke factor te spelen in elke show die uitgezonden wordt.

Het programma waar het mee begon is Ink Master. Ik had dit al enkele keren voorbij zien komen voordat Spike een eigen kanaal kreeg en ik vond het altijd erg vermakelijk. Toch werd het nooit echt een gewoonte om te kijken omdat Spike maar zo beperkt uitgezonden werd, toen nog van 21:00 tot 02:30 dus. Toen kreeg het afgelopen december een eigen kanaal en ineens waren er veel vaker afleveringen van Ink Master te zien. Toen ik eenmaal wist wanneer het uitgezonden werd begon ik steeds vaker de tv aan te zetten om het te volgen. Iets wat ik dus echt al tijden niet meer deed. Omdat er vrij weinig reclame te zien is, rol je zo van de ene show in de andere. Meestal haak ik snel af, maar ik merkte dat ik dit keer ook de volgende show interessant vond. En de volgende. En die daarna.. Voor ik het wist had ik een paar uur als een zombie naar een tv zender zitten kijken! Zeker iets wat ik echt al een hele tijd niet meer had gedaan.

Ink Master 
Mijn favoriete programma is dus Ink Master. Ik vind dit echt helemaal te gek want het combineert een paar hele leuke dingen met elkaar. Namelijk tattoo’s, een competitie plus bijbehorende dikke prijs en het bekende ‘stop een paar gestreste mensen samen in één huis principe’. Werkelijk genieten! Hier zijn op het moment acht seizoenen van en het wordt elke keer dramatischer. Er valt 100.000 dollar te winnen en de deelnemers moeten hiervoor de perfecte tattoo’s zetten op echte mensen, soms in hele bizarre situaties en altijd met een strenge tijdslimiet. Elke aflevering moet er iemand naar huis en de drama loopt soms hoog op, de strijd om te winnen is zo hard dat ze elkaar soms nog net niet van een stoel schoppen tijdens het tattoeeren, bijna iedereen doet de meest mogelijke moeite om de rest zo snel mogelijk naar huis te laten gaan. Ik vind het vooral elke keer weer verbazingwekkend hoeveel mensen ze weten te vinden die zich willen laten tatoeëren, soms zelfs zonder dat ze zelf enige input hebben over het onderwerp!

Ink Master Redemption
Ink Master heeft ook nog een soort tweede versie van de show, namelijk Ink Master Redemption. Hier zien we de mensen terug die lelijke tattoo’s kregen. Zij mogen als tegenprestatie een nieuwe tattoo laten zetten, maar weten niet dat die tattoo eigenlijk gezet moet worden door dezelfde artiest die de vorige tattoo verpest heeft. Ook dit is weer genieten, veel ophef, veel drama. Ergens ook zeer begrijpelijk wanneer je sommige tattoo’s ziet. Soms ontstaat er ook een echte ruzie zodra de tattoo artiest en de klant elkaar weer zien. En af en toe komt het ook juist weer helemaal goed en kan zowel de artiest als de klant alsnog met een tevreden gevoel naar huis.

Face Off
In dezelfde categorie als Ink Master is er ook Face Off. Weer die mensen in één huis, weer die competitie met dikke geldprijs. Alleen is deze niet voor tatoeëerders, maar voor make-up artiesten. Niet make-up zoals een gemiddeld mens dat doet trouwens, het gaat om film make-up. Acteurs worden omgetoverd in vreemde wezens die je in fanasy films zou tegenkomen. Wat ik hier vooral ontzettend leuk aan vind is dat je meer te weten komt over hoe film make-up nou eigenlijk gedaan wordt. Ik keek al wel eens filmpjes op YouTube van mensen die zichzelf opmaken als zombie enzo, maar dit is veel groter. Daarnaast ook ontzettend leuk, mooi en ispirerend om te zien wat de kandidaten ervan maken! In tegenstelling tot Ink Master proberen de kandidaten elkaar hier juist niet dwars te zitten. De mensen in deze show zijn ontzettend sportief en helpen elkaar zoveel mogelijk. Ook eens leuk om te zien voor de verandering!

Bar Rescue
Een andere favoriet is Bar Rescue. De show van Jon Taffer. Jon is een bar specialist en weet alles over hoe je een bar moet runnen. In zijn show helpt hij bar eigenaren die op het punt van faillissement staan om hun bar weer tot een succes te brengen. Wel ook weer met de nodige drama uiteraard. Jon is niet iemand die het met lieve woorden en een aai over de bol wil oplossen. Soms gaat hij compleet uit zijn dak, maar ergens is dat erg begrijpelijk als je ziet wat voor bende ze er in de meeste bars in de show van maken. Serieus, na een paar afleveringen van dit krijg je de neiging om eerst de gehele bar nauwkeurig te inspecteren voordat je er iets durft te drinken of eten! Ook de onverschillige houding van sommige bar eigenaren is reden voor een luidruchtige stroom woorden. Het is ook erg naar om te zien hoe vreselijk de eigenaren en het personeel soms met elkaar omgaan wanneer een bedrijf slecht loopt, maar het mooiste is altijd om te zien hoe Jon er iets geweldigs van maakt en hoe hij de bar, eigenaren en werknemers echt helpt. Daarom zou ik het ook wel een beetje een ‘feel-good’ show willen noemen. Wanneer alles helemaal goed komt en de eigenaren eindelijk weer winst maken en alles uitgepraat is tussen alle werknemers is dat altijd erg mooi om te zien!

Knife Fight
Er is ook een kook show, Knife Fight. Ik houd niet zo, zeg maar totaal niet, van koken, maar dit is erg leuk om te kijken. Elke aflevering gaan er twee koks tegen elkaar strijden voor de winst. De winst is in dit geval weinig meer dan mogen zeggen dat je Knife Fight won, hier is namelijk geen geld prijs. Toch is de strijd er niet minder om. Binnen een uur moeten de chefs minimaal twee gerechten maken met drie geselecteerde ingrediënten. Die drie ingrediënten kunnen echt van alles zijn. Soms zijn het hele normale dingen, maar ik heb ook al een levende reuzen krab voorbij zien komen. Aparte groenten waar 95% van de mensen nog nooit van gehoord heeft, maar ook dingen die je misschien wel kent maar niet meteen mee zou willen koken zoals duizend jaar oude eieren of tabaksbladeren. En natuurlijk nog echt ontelbare andere bizarre dingen. Het enige nadeel van dit programma vind ik dan ook sommige ingrediënten. Ik weet dat er tijdens het koken wel eens levende dieren gebruikt worden zoals zee dieren en kikkers enzo, toch vind ik dat niet heel leuk om te zien. Ik heb al best wat afleveringen gezien en het gebeurd maar zelden, dus dat scheelt gelukkig. Verder dus een ontzettend leuk programma. Aan het eind wordt er een winnaar gekozen en die krijgt een groot mes met de tekst ‘I won’ en de ander krijgt een klein mes met de test ‘I almost won’.

Tattoo Disasters UK
Meer tatoo’s! Tattoo Disasters UK gaat over, de titel zegt het al, tattoo’s die mis gingen. De mensen in dit programma hebben tattoo’s waar ze niet blij mee zijn. Ze laten hem weg laseren of ze laten er iets anders overheen zetten. Gewoon leuk om te kijken, nadeel is wel dat hier maar echt heel weinig afleveringen van zijn/uitgezonden worden.

Redneck Island
Ook bij Redneck Island zegt de titel eigenlijk al genoeg. Een stel rednecks wordt op een onbewoond eiland geplaatst. Ze zitten in teams en moeten allemaal maffe opdrachten doen waarbij bier vaak centraal staat. Aan het eind van de aflevering gaat er ook hier iemand naar huis en is ook hier veel onderlinge drama. Ook kan je vaak lekker lachen om hoe de deelnemers zich gedragen. Leuk om te zien, volgensmij is dit een soort Expeditie Robinson maar dan voor rednecks.

Catch a Contractor
Deze heb ik nog niet zo heel vaak gezien, maar Catch a Contractor vind ik ook echt leuk om te zien. Het gaat over mensen die iemand ingehuurd hebben om iets in hun huis te laten doen. Die iemand heeft er vervolgens een dikke bende van gemaakt en is nooit meer komen opdagen en er wel vandoor met het geld. Dat kan natuurlijk niet en daarom is er dit programma waar ze die mensen opsporen en hen alsnog te dwingen om het af te maken. Doen ze dat niet, dan regelen ze dat die persoon voor de rechter moet komen. Ik heb nog niet gezien dat dat ooit gebeurd is en altijd zijn de klussen afgemaakt. Wel echt ongelooflijk om te zien in wat voor bende er soms achter gelaten is. Niet alleen onleefbaar, maar vaak ook nog gevaarlijk.

Steve Austin’s Broken Skull Ranch challenge
Dit is gewoon ontzettend tof om te zien. Op Steve Austin’s Broken Skull Ranch komen acht deelnemers bij elkaar om enkele vrij heftige beproevingen te doen tegen elkaar. Telkens moeten twee deelnemers tegen elkaar en de winnaar gaat door naar de volgende proef. De tweede ronde gaat weer tegen elkaar en dan zijn er nog twee over. Die gaan ook weer tegen elkaar en de winnaar daarvan mag door naar de echte challenge, de Skullbuster, een lange hindernisbaan. Wanneer je die weet te doorstaan binnen een bepaalde tijd win je in dit programma 10.000 dollar. Die ‘bepaalde tijd’ is gezet door de vorige snelste deelnemer. Versla je die niet dan gaat jou 10.000 dollar naar de vorige kampioen zonder dat die de baan nog een keer hoeft te doen. Niet heel eerlijk naar mijn idee, maar het maakt het wel erg spannend! De ene keer zijn alle deelnemers man de andere keer zijn alle deelnemers vrouw. In eerste instantie vond ik dat een beetje stom, maar al snel zie je dat de mannen met veel meer hard geweld spelen dan de vrouwen. Om ze te mengen zou zeer waarschijnlijk ook niet helemaal eerlijk zijn. Persoonlijk vind ik het veel leuker om naar een wedstrijd met mannen te kijken. Niet eens omdat ik er van houd om naar willekeurige half naakte mannen te kijken, zo ben ik namelijk niet echt, maar wel omdat ik het gewoon heel mooi vind om te zien wat het menselijk lichaam allemaal kan. En die mannen halen echt alles eruit wat erin zit! De vrouwen zijn vooral leuk en mooi om te zien, de mannen zijn echt bad ass!

Spartan: Ultimatate team Challenge
Spartan vind ik leuk om eigenlijk dezelfde reden als de Broken Skull Ranch. Ook hier is een parcours wat afgelegd moet worden, alleen werken ze hier in teams. Hun samenwerking wordt op de proef gesteld door verschillende opdrachten en het team dat het snelste finisht mag door. Er zijn verschillende rondes en elke aflevering laat een één dag aan wedstrijden zien. Dit programma is nog niet zo heel erg lang te zien dus ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik nog niet helemaal op de hoogte ben van hoe het precies werkt, maar het is zeker erg vermakelijk om te zien. In laatste aflevering die ik zag deed een familie mee met hun oma. Hoe cool is dat? Je oma meenemen die super cool blijkt te zijn en ze mochten ook nog door naar de volgende ronde. Goed teamwork en gewoon heel leuk om te zien.

 

En dat waren mijn meest favoriete programma’s op Spike en in principe gewoon op de algemene tv! Nu zou je bijna denken dat ik alleen nog maar tv kijk, maar dat valt ook wel weer een beetje mee. Ik maak vooral dankbaar gebruik van de terugkijk functie van Ziggo en kijk de afleveringen terug wanneer mij dat uitkomt.

Spike heeft ook nog vijf andere shows, maar die vind ik toch een stuk minder leuk. Je kan ook niet álles leuk vinden. Die shows zijn: Lip Sync Battle, Bellator MMA, Wynonna Earp, Nieky ‘The Natural’ knokt door en Kingdom. Ik heb er niet genoeg van gekeken om echt een beschrijving of een mening er over vormen.

Vanaf 7 februari zal ook The Magicians te zien zijn. Deze had ik hier niet meteen verwacht te gaan zien, want The Magicians is geen reality show in tegenstelling tot bijna al het bovenstaande. Het is gewoon een serie, wel een leuke serie dus deze kan ik ook zeker aanraden!

Als je meer wil weten kan je gewoon op de namen van de shows klikken. Er zijn wel een paar shows die geen linkje bevatten, gek genoeg heeft Spike niet van elke show een beschrijving online staan. Maar goed dat ik dat net gedaan heb dus! 😉

De Belgische Spike site heeft wel wat meer info over de verschillende shows, alleen geen klik bare linkjes. Wel een handig overzicht, waar zelfs nog wat shows tussen staan die we hier nog niet hebben, dus misschien komt dat nog.

En dat was alles wat ik kon verzinnen over Spike. Ik ben niet betaald/gevraagd om dit te schrijven, al zou dat leuk geweest zijn, ik schrijf dit omdat ik het leuk vind om te doen en omdat ik deze zender gewoon echt heel leuk vind om naar te kijken.

Ook ben ik benieuwd of jij wel eens naar Spike kijkt en wat je favoriete programma is. Let me know!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

2 reacties

  1. SpikeTV is de bomb! Ik wist alleen niet dat ze inmiddels dus echt een eigen zender hebben, dus thanks voor die tip! Ik keek Ink Master al vet lang via streaming, maar vind de herhalingen altijd wel leuk om te kijken. De overige programma’s kijk ik trouwens niet echt, maar Face Off lijkt me wel heel tof!

  2. Ik keek ook al een tijdje geen tv meer! Sinds kort heb ik BBC FIRST op 22 van ziggo ontdekt! Met veel oude programma’s, oude detectives ben er gek op! Wel wat herhalingen maar ik heb ook Netflix nog! Dus vervelen doe ik me niet, heerlijk .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.