TAG – Tv-Serie

Yeey! Mijn eerste echte blog tag! Waar ik dus echt ik getagd ben 😉 Het is de tv-serie tag en ik ben getagd door Tini van The Second Life.

Dus laat ik hem maar eens invullen!

Wat was de eerste serie die je volgde?
De eerste serie die ik ooit volgde.. dat weet ik heel eerlijk gezegd niet meer.. Hoe slecht. Ik weet wel dat ik veel Tom&Jerry keek maar dat kun je niet echt volgen toch? Misschien dat het dan zelfs wel gtst was. Dit begon ik te kijken toen ik een jaar op 8 was en het was 1 van de eerste dingen waar ik echt voor ging zitten. Eerst omdat mijn ouders het altijd keken maar uiteindelijk ook echt omdat ik het volgde en het zelf wilde zien.

Wat is je favoriete serie ooit?

Lastig! Want dat zijn er eigenlijk twee. Het is maar net welke ik als laatste gezien heb en hoe vet de laatste aflevering was. Als ik net een toffe aflevering van The Walking Dead heb gezien roep ik hard dat dat de vetste serie ooit is. Maar als ik net een goede afevering van Z-Nation zag roep ik dat dat de beste ooit is. Waar ik dan weer aan twijfel als ik de volgende van The Walking Dead zie. En zo gaat dat dan telkens haha.

Wat is je favoriete koppel uit een TV-serie?
Daenerys en Khal Drogo uit Game of Thrones.
Ik vind niet vaak mensen echt knap. Maar deze twee zijn allebei zo mooi om te zien en echt een genot om naar te kijken! Dit had voor mij een hoog perfect stelletjes gehalte, zelfs al is dit een gedwongen huwelijk. Wat vooral heel duidelijk word als je het boek leest. Zeker in het boek is het namelijk voor Daenerys in het begin niet erg leuk. Maar uiteindelijk groeien ze helemaal naar elkaar toe. Om het uiteindelijk alsnog tragisch te laten aflopen. Zoals we gewend zijn van Game of Thrones.

 image-2016-01-08 (1)

Welke series volg je op dit moment?

American Horror Story
Ash vs Evil Dead
Bates Motel
Falling Skies
Family Guy
Game of Thrones
iZombie
Lucifer
Southpark
The 100
The Leftovers
The Magicians
The Strain
The Walking Dead
Z Nation

De meesten daarvan hebben een tijdelijke stop of zitten tussen seizoenen in. Lucifer en The Magicians moeten eigenlijk zelfs nog starten maar hebben beide hun eerste aflevering al vrij gegeven. Maar dit zijn dus de series die ik echt volg. En zo snel mogelijk kijk.

Ik blijf hier telkens het idee houden dat ik nu iets belangrijks vergeet dus misschien vul ik deze nog snel even bij zodra ik het me weer herinner 😉

Welke series zou je nog willen zien?
Er zijn niet echt nieuwe series die ik nog wil zien. Er zijn wel een heleboel die ik nog een keer helemaal opnieuw zou willen zien. Gewoon zodat ik het weer even helemaal goed weet. Ik merk vaak dat ik moeite heb het verhaal elke keer goed te volgen met die stops er tussen elke keer. Meestal kijk ik daarom ook liever series die al tijden uit zijn zodat ik het tenminste allemaal achter elkaar aan kan kijken. Verder zou ik ook nog graag een heleboel tv series eens opnieuw willen zien maar dan goed en niet in de idiote volgorde waarop ze het uitzenden op tv. Hiermee bedoel ik er te veel om op te noemen en dus helaas ook te veel om ooit nog te gaan kijken. Maar mocht ik ooit eens tijd over hebben haha.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?
Alle series die ik volg lopen voor zo ver ik weet nog. Ze hebben hooguit een tussenstop of al plannen voor een nieuw seisoen. Dus ik kan hier eigenlijk (gelukkig!) niks bedenken.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?
Game of Thrones heb ik het hele eerste seisoen opnieuw van bekeken. Op het moment dat we deze serie gingen kijken wist ik nog niet dat ik het zo ontzettend leuk zou gaan vinden met als gevolg dat ik de eerste afleveringen niet zo goed opgelet had als ik zou moeten doen bij z’n uitgebreide serie. Met de jaren die verstreken en de tussenstops telkens, vergat ik steeds meer van wat er in het eerste seisoen gebeurd was en daarom heb ik die maar opnieuw gekeken. Helemaal niet erg!

The Walking Dead word nu tegenwoordig uitgezonden op tv hier dus dat kijk ik nog wel eens terug als ik het tegen kom tijdens het zappen. En Southpark kijk ik dankzij Comedy Central zo vaak terug dat ik alle afleveringen uit mijn hoofd ken. Maar ik zet alsnog specifiek de tv aan voor de nieuwste afleveringen. Het word echt elk seisoen beter en het heeft nu zelfs een echte verhaallijn.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?
Breaking Bad
Fear The Walking Dead
Grimm
Misfits
The Originals
Weeds

Heb ik allen echt tijden gevolgd. Tot het uiteindelijk toch te langdradig werd of ik het een tijdje vergat. Maar dat zegt eigenlijk ook al genoeg over hoe interessant ik het uiteindelijk dus vond.

Fear the Walking Dead was hier echt een twijfel geval. Ik heb het hele eerste seisoen gezien. Maar het viel me echt behoorlijk tegen. Misschien waren de verwachtingen te hoog omdat de naam doet vermoeden dat het zoals the Walking Dead zou zijn maar dat was het naar mijn idee niet echt. Ik weet nog steeds niet of ik dit verder ga kijken dus ik zet hem voorlopig in deze lijst.

Daarnaast zijn er nog ontelbaar veel series waar ik alleen de eerste aflevering of eerste paar afleveringen van gezien heb. En nooit verder gekeken omdat ik de eerste aflevering al niet boeiend genoeg vond.

Met welk personage zou je wel van plaats willen ruilen?
Een heleboel! Vaak alleen niet specifiek om het karakter maar meer om wat ze meemaken en om de wereld waar ze in leven. Het lijkt me ontzettend leuk om eens een karakter uit The Walking Dead te zijn. Het liefst dan Michonne of Daryl. Maar het lijkt me stiekem vooral gewoon heel ‘leuk’ om eens een dagje zombie apocalypse mee te maken. Spannend toch?!

Heel leuk om in te vullen deze!
Ik tag zelf niemand maar iedereen mag hem natuurlijk over nemen!

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

4 reacties

 1. Ik heb op Netflix al zoveel gezien, kan het bijna niet opschrijven: The Originals vond ik heel goed.
  Grimm, Game of Thrones, etc. Weet het ff niet uit mn hoofd. Zal voortaan dat bijhouden op papier .
  Maar ja ik houd van series.
  Groetjes

  • Haha ja het is ook zo lekker makkelijk om het aan te zetten he 😉
   Ik houd ze zelf ook bij in een schriftje zodat ik precies ook weet wanneer de nieuwste aflevering er weer is! Mis je niks meer 🙂

 2. God, wat ben ik blij te lezen dat jij ook Breaking Bad hebt uitgezet.. Ik snap die vreselijke hype om die serie niet :/ En The Originals vind ik een verrassende keuze, aangezien het een spin-off van The Vampire Diaries is, haha! (Waarschijnlijk ook de reden dat je gestopt bent met kijken?)

  • Haha ja van Breaking Bad heb ik veel gezien maar uiteindelijk is het toch een beetje te langdradig. Vooral het eerste seizoen vond ik echt super goed maar uiteindelijk werd het een soort andere spanning. Weet nog dat ik het eerste seizoen echt op het puntje van mijn bank zat zo spannend. En dat gevoel kreeg ik bij de rest van de serie gewoon nauwelijks meer. Erg jammer.
   The Originals kijk ik nu sinds een paar afleveringen niet meer om eigenlijk dezelfde reden. Het eerste seizoen stond ik versteld van hoe goed het was omdat ik het totaal niet verwacht had maar uiteindelijk komt het teveel op hetzelfde neer en het verhaal werd gewoon minder pakkend. Daarnaast had ik op dat moment nog een overvloed aan andere series en films dus raakte het een beetje vergeten haha Oepss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.