TAG – Droom tag

Nog een TAG, omdat ik het leuk vind om vragen te beantwoorden. Dit keer wat meer over dromen en slapen.

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Vrij laat. Zolang als ik me kan herinneren ga ik al op het meest uiterlijke moment pas naar bed. Niet omdat ik het zo leuk vind om laat op te blijven. Hoewel, soms wel. Maar vooral ook omdat ik het anders zonde van mijn dag vind. Als ik pas om half 7 thuis ben. Dan nog moet koken en eten. En dan al om half 11 naar bed ga, heb ik werkelijk geen vrije tijd over die dag. Ik zou net één serie kunnen kijken of één blog kunnen typen en dat vind ik dus echt te weinig en te zonde van mijn dag. Daarnaast lig ik ook extreem vaak wakker wanneer ik voor 12 uur ga slapen. Dus meestal ga ik ergens tussen half 1 en half 3 slapen. Ik val dan meestal meteen in slaap en dit werk echt prima voor mij.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Dat heb ik niet echt. Behalve tandenpoetsen. Meestal kijk ik iets op tv of schrijf/lees ik nog wat. Op het moment game ik vaak voor het slapen. Ik heb echt geen ritme hiermee haha! Wat ik juist vaak niet doe, in tegenstelling tot wat ik vaak van anderen hoor, is met mijn telefoon bezig zijn. Ik gebruik hem soms nog wel, maar echt alleen om nog wat te lezen of de vraag van de dag te beantwoorden. Opvallend vind ik dat ik hem vanaf een uur of 11 echt ga mijden. Ik heb dan vaak geen zin meer in gesprekken en ik vind het een stuk rustgevender om dus voor het slapen geen berichten, app of social media, meer te lezen.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Naar het plafond staren en het leven overdenken. Vroeger, toen ik echt serieuze slaapproblemen had, vond ik dit één van de ergste dingen die er waren. Elke minuut keek ik op de klok en berekende ik de uren, minuten en seconden die ik nog zou hebben om te slapen als ik Nu in slaap zou vallen. Waardoor ik alleen maar gestrester werd, helemaal niet meer kon slapen of zelfs een paniekaanval kreeg van het opfokken van mezelf. Uiteindelijk werd ik hier zo ongelukkig en kapot van dat ik er iets op verzonnen heb. Nu gebruik ik de tijd die ik niet kan slapen gewoon om rustig na te denken over mijn leven. Als ik dan toch niet kan slapen kan ik beter iets nuttigs met mijn tijd doen. Overdag zit je toch in een soort drive waardoor ik merk dat ik voor veel dingen gewoon geen tijd heb om na te denken. Op slapeloze nachten heb ik dat wel. En zo gebruik ik die tijd voor mijzelf nog het meest nuttig. Ik denk trouwens ook dat het enorm scheelt dat ik niet meer om 7 uur of vroeger mijn bed uit moet. Alleen dat op zichzelf zorgt al voor ongezonde stress namelijk.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn rechterzij.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Knuffels of gekte van Scarlett. Laatst werd ik om 4 uur in de nacht wakker omdat lief pluizenbolletje het ineens nodig vond om mijn knieholte van een grondige poetsbeurt te voorzien.. (??) Werkelijk geen idee wat haar aanspoorde om dat ineens te doen, maar daarvan kan ik het nog wel waarderen om er wakker van te worden. Voor al het andere mag je mij gerust laten slapen. Er zijn geen voedingsmiddelen waar ik midden in de nacht blij van zou worden en over het algemeen vind ik wakker worden sowieso niet zo leuk. Nee, tenzij je mij wakker wilt maken met het nieuws dat ik of miljonair ben, je mij op wereldreis wilt sturen of wanneer je toevallig Scarlett bent, kun je mij misschien beter gewoon laten slapen.

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Half 9 als ik moet werken. Als ik niet hoef te werken zet ik geen wekker. Bij voorkeur zelfs niet wanneer ik een afspraak heb. Afspraken plan ik sowieso toch altijd na 12 uur in, tenzij het echt niet anders kan, dus echt nodig is het vaak ook niet. Het voordeel van een late of geen wekker is, dat ik vaak ook niet wakker word van de wekker. Wat heel fijn is. Natuurlijk wakker worden is veel fijner dan bruut uit je slaap gerukt te worden door een irritant geluid! Ook voelt mijn lichaam veel fitter wanneer het van zichzelf wakker word.

Snoozen of direct opstaan?

Snoozen. Die mensen die zo hup hun bed uit springen vind ik wereldwonders. De keren dat ik het probeerde werd ik letterlijk misselijk. Ik heb het echt nodig om rustig wakker te worden. Meestal lukt dat vrij goed. Maar als ik slecht geslapen heb of er echt vroeg uit moet snooze ik meerdere keren.

Slaap je uit in het weekend?

Ja. Gewoon tot ik geen zin meer heb. Meestal is dat tot 12 uur. Maar soms heb ik er ook om 10 uur wel genoeg van. Het ligt er ook aan hoe ik mij voel.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Weet ik niet echt. Ik weet dat ik eens gepraat heb in mijn slaap. Tegen de lamp. Ik was overwerkt en vroeg de lamp of hij z’n bonnetje mee wilde. Vervolgens werd ik zelf wakker van mijn vraag en voelde ik me hopeloos triest en overwerkt.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Vijf. Drie voor mijn vriend. Twee voor mij. En eigenlijk is er nog een 6e maar die is voor Scarlett. Wij verwennen onze kat totaal niet hoor.

Wat heb je aan in bed?

Ondergoed.

Slaap je met sokken aan? 

Nee, meestal niet. Alleen als het echt heel koud is.

Hoe groot is jouw bed?

200 lang 140 breed.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe… 

Scarlett aaien. Meestal ligt ze dan op het kussen naast mij en knuffel ik met haar. Als ze daar niet ligt pak ik mijn telefoon om te zien hoe laat het is en ga ik de interessantste nieuwe blogs lezen via Bloglovin.

Droom je elke nacht? 

Ja, dit schijnt iedereen zelfs gewoon te doen. Ook al kan je het je vaak niet herinneren. Ik herinner me niet elke nacht waar het over ging, maar ik merk wel aan mijn lichaam dat ik gedroomd heb. Afhankelijk van het onderwerp in de droom krijg ik namelijk een bepaald gevoel wat soms zelfs een deel van de aankomende dag bepaald. Ergens heb ik het idee dat dromen erg nuttig kan zijn. Toch blijft ook ergens het idee hangen dat ik veel productiever, gelukkiger en rustiger zou zijn wanneer ik gewoon echt eens aan helemaal niks kon denken tijdens mijn slaap. Hoe kan ik nou uitrusten wanneer ik in mijn slaap vecht met de halve wereld of juist mijn best doe om diezelfde wereld te redden..? Ja precies, totaal niet. Ik word na zulke intense, interessante dromen dan helaas ook te vaak compleet gebroken wakker. Niet erg fijn. Ik kan deze dromen nu overigens beter waarderen dan vroeger. Ik heb mijzelf een trucje geleerd waardoor ik bijna altijd ik de droom weet dat ik aan het dromen ben. Dit word ook wel lucide dromen genoemd en zo lang mijn droom lucide is raak ik er niet te gestrest van. Misschien een idee voor een artikel?

Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren? 

Dat zijn er meerdere. Eigenlijk herinner ik me al mijn dromen erg goed. Tenzij het echt van die simpele alledaagse dromen zijn. Vooral die hele rare dromen waar ik echt helemaal panisch van werd staan me nog bij alsof ik ze net gedroomd heb. De droom waarin ik mijn eigen graf moest graven staat me in elk gebal nog vrij helder in het geheugen.. Sorry, ik droom helaas niet over babypanda’s en majestueuze eenhoorns..

En dat was de dromen TAG alweer! Wel een hele leuke om in te vullen. Je mag hem ook overnemen maar het hoeft niet. Ik zou het wel leuk vinden als Tini deze over zou nemen, omdat ik weet dat zij net als mij ook een groot fan is van haar bed.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.