Sinterklaas, surprises en cadeautjes!

Veel mensen vieren het weer dit afgelopen weekend, Sinterklaas! Wij vierden het ook en dit jaar voelde ik de behoefte er eens wat over te vertellen. Over mijn sinterklaas van dit jaar, wat cadeautjes laten zien voor misschien wat inspiratie voor volgend jaar én ik wil hier ook graag nog even iemand in het zonnetje zetten.

Dit jaar vierden wij het met mijn familie. Mijn ouders, mijn broertje, mijn vriend en ikzelf. We zouden het sinterklaas dobbelspel spelen en de bedoeling was dat je voor 15 euro cadeautjes zou kopen die voor iedereen wel leuk zouden zijn. Dat bleek een enorme opgave, maar zodra ik eenmaal op het bedrag zat kon ik ineens nog wel tien dingen verzinnen die ook leuk zouden zijn. Typisch!

We vierden het zaterdag 3 december en daar aangekomen gingen we eerst lekker eten. Gourmet, mijn favoriet! Tot mijn grote vreugde liet mijn vage maagprobleem het totaal afweten deze dag en kon ik er echt optimaal van genieten! Het was zo lekker!

Daarna begon het spannende gedeelte. De cadeautjes en het dobbelspel! Ik denk dat de meesten wel bekend zijn met dit spel, maar door te dobbelen verdeel je de cadeautjes. En dan zitten er nog opdrachten bij. Ik had in het begin veel geluk en had een enorme stapel cadeautjes voor mij liggen. Toen kreeg ik de opdracht: ‘Wissel van plek met degene met de minste cadeau’s.’ en had ineens de helft minder. Uiteindelijk heb ik alsnog best wel veel cadeautjes gehad.

Dit waren onze eigen cadeau’s, van mij en mijn vriend en deze namen wij mee.

sinterklaas-1

Van links naar rechts: een funny mok met opdruk, een klein lichtgevend kerstboompje, een geur dingetje met stokjes, een grote kerstbal met witte veren erin, een theesetje, twee chocolade letters, een pot met bakmix voor pepernoten, een scheurkalender, stokjes met chocola om chocolademelk van te maken, een mug cake en twee krasloten.

En dit namen we weer mee terug:

sinterklaas-2

Weer van links naar rechts: één van onze eigen chocolade letters, Jelly pudding, onze eigen gekochte kerstboom, een pak met acht kleine flesjes absinth, een oplaad kabeltje voor telefoons, fietslampjes, decemberlot, een hoofd massage ding, een vat met slime, een klein houten kistje met kraslot erin, onze eigen mug cake en thee setje, hamster gummen en een santa zonnebril. Ook zie je onderin een verpakking van een fleece deken, maar die is al in gebruik. En er mist ook nog een schaap knuffel/anti deur tochter, maar die beide zijn vrienden geworden met Scarlett en ik wil haar niet storen in haar uren lange schoonheidsslaapje. Gelukkig stonden ze beide al op een foto.

Het is de blauw/groene deken op deze foto die ik gisteren maakte. Heerlijk zacht en heel erg warm.

sinterklaas-3

 

En hier maakte ze vrienden met het schaap.

sinterklaas-4

 

Op de de foto met alles wat wij kregen staat helemaal links ook nog een boek en daar wilde ik nog iets meer over vertellen. Ondanks dat wij afgesproken hadden om alleen het sinterklaasspel te doen had mijn veel te creatieve moeder toch de behoefte er iets meer van te maken. En zij is het ook die ik hier dus nog even in het zonnetje wil zetten. Iedereen die mijn moeder kent weet dat zij enorm creatief is en graag dingen voor anderen doet en dus ook met dit soort dingen. Ze had voor iedereen alsnog een surprise gemaakt en haar surprises zijn echt altijd heel goed.

In het gedicht stond al het stukje:

Jij bent van elke dag een vraag, 
Ik lees ze altijd erg graag. 

Dus bekijk het nu maar uit een andere hoek,
Vandaar dus dit nieuwe vragen boek.

Maar toen kon ik mij nog niet echt voorstellen dat het een echt boek was met echt zoveel vragen. Wat je ziet is dus een boek en deze is helemaal zelf gemaakt en geïnspireerd op mijn ‘Elke dag een vraag’ boekje waarvan ik de vragen dus hier beantwoord.

sinterklaas-5

Op elke bladzijde staat een vraag. En er zijn 365 bladzijden. Helemaal zelf gemaakt en samen gebonden in een boek.

sinterklaas-6-2

Een kleine selectie van foto’s die ik maakte van de vragen. Collages maken is nog niet mijn sterkste punt..

sinterklaas-7

Ik zat er eerst aan te denken om deze vragen misschien ook hier te behandelen, maar dat word een beetje rommelig. Wel ga ik deze vragen beantwoorden, maar dan gewoon in het boek zelf. Mocht er dan een interessant stukje uitkomen dan kan ik dat hier alsnog delen. Bijkomend voordeel van dit nieuwe boek is dat er dubbel zoveel schrijfruimte is en dat is wel fijn voor mij.

 

Elke keer wanneer ik denk dat de surprises van mijn moeder niet beter kunnen maakt ze er toch weer iets geweldigs van. Een paar jaar geleden kreeg ik al een sieraden opberger gemaakt van z’n 30 laatjes, die elk gemaakt waren van een lucifer doosje. Hij was echt te gebruiken en zag er ook gewoon geweldig uit.

Of die keer dat ze een boekenkast voor mij maakte. Een custom made Stephen King boekenkast! Want hij is beplakt met bladzijden van een Stephen King boek. Dit is nog steeds één van mijn meest favoriete items in huis. Hij is alleen ondertussen wel te klein geworden voor mijn verzameling Stephen King boeken.

sinterklaas-8

Toevallig vond ik deze foto waarop ik hem uitpak. Dit was in 2010. Al wel een tijdje geleden dus, maar alsnog. Dit zijn geen surprises meer, maar cadeau’s op zichzelf! Deze kast is misschien ook wel een beetje gemaakt door mijn vader, maar dat maakt het misschien zelfs mooier. Dit is echt een item met véél emotionele waarde.

Ik zou echt willen dat ik dit van haar of hun had, maar toch zit het er niet altijd in. Ondanks dat ik wel creatief ben, ben ik dat niet meteen op deze manier. Maar des te meer ik het waardeer dat iemand anders wel zoiets doet en het ook nog zo goed doet.

Echt heel tof en echt heel lief! Dit is echt een cadeautje waar ik dagelijks iets mee kan!

Dankjewel Sint en Piet! 😉

Bedankt voor het lezen!

Heb jij ook sinterklaas gevierd?

Byee! ♡

 

Byalien

2 reacties

  1. Nee wij hebben gewoon gezellig gezeten met lekkers en een film op de zaterdagavond en hebben gewacht op jullie. Dat was fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.