Review – Silisponge Aliexpress

Vandaag heb ik weer een beauty product om te testen en reviewen! Ik denk dat iedereen die ook maar enige interesse heeft in beauty en het internet deze ‘spons’ ondertussen wel kent. Ik was er al een tijdje van op de hoogte, maar niet van plan hem te bestellen. Bijna tien euro voor een stukje siliconen.. Nee, bedankt.

Ook was ik er van op de hoogte dat mijn grote vriend Aliexpress vaak snel en slim op dit soort trends inspeelt. Ik hield het aanbod een tijdje in de gaten en toen ineens op een dag was het zo ver! Aliexpress had ook een Silisponge! Yes! Binnen een paar klikken was ik de nieuwe toekomstige eigenaar. Voor slecht 61 cent! De opvolgende dagen wachtte ik in mijn brievenbus en net toen ik dacht dat hij niet meer zou komen was hij er dan toch.

Mijn plan was om een review op te nemen op video. Moet geen probleem zij dacht ik. Nou, dus wel. Na genoeg geheugen vrijgemaakt te hebben begon ik met filmen. ‘Nope.’ Opnieuw. ‘Nee, ook niet.’ Opnieuw. ‘Laten we het ook maar niet zo doen.’ Opnieuw! ‘Nu is het licht weer niet goed!’ Opnieuw! Opnieuw! Na een half uur bloopers te hebben gefilmd tegenover ongeveer vier seconden bruikbaar beeld, besloot ik dat filmen veel te moeilijk was.

Daarom ben ik er weer met een vertrouwde geschreven review.

 

Silisponge 1Silisponge 2

De Silisponge dus! Van Aliexpress!
Prijs: 0,61 euro

Mijn allereerste indruk was eigenlijk ‘What te fack’. Dat was het al toen ik hem voor het eerst online zag, maar toen ik hem in mijn handen had bleef het gevoel. Het ding voelt heel maf aan. Bijna alsof er vloeibaar spul in zit. Ik voelde enorm de behoefte om erin te prikken met mijn nagels, maar kon mijzelf bedwingen. Ik vraag mij af of hij het overleefd als ik mijzelf ooit laat verleiden.. Het is zo een perfecte stressbal.

Hij lijkt twee kanten te hebben. Ik heb geen idee wat de goede kant is, ik dacht de ronde kant (de eerste foto), maar van anderen hoorde ik juist dat de kant met het randje de goede kant is. Eigen voorkeur denk ik.

Ook kon ik niet zo goed begrijpen hoe dit ding zou moeten werken. Kan ik niet net zo goed een bolletje watten in een boterham zakje verpakken en daarmee over mijn gezicht poetsen of met een siliconen bh vulling? Waarschijnlijk wel. Maar goed, daar gaat het niet om, dit is een speciaal ervoor gemaakt item en dat is toch net wat leuker.

 

Silisponge

Voor mijn eerste test pakte ik mijn vertrouwde foundation van Catrice erbij en deed één kant van mijn gezicht op de normale manier, met kwast. En de andere kant met de Silisponge.

Eerste indruk: ‘Wauw! Dit werkt nog best wel goed!’ De foundation op mijn wang smeert hij per-fect uit zonder strepen of vlekken. Ik heb veel minder foundation nodig dan normaal en ook dekt de foundation aangebracht met de Silisponge beter. De kant van de kwast gaf ik een tweede laag om het gelijk te maken en ik deed de rest van mijn make-up.

 

Silisponge 3Silisponge 4

‘s Avonds keek ik nogmaals en ik moest eerlijk zeggen dat de kant van de Silisponge er nét iets beter uitzag dan de kant van de kwast. Hij lijkt de foundation er echt goed in te drukken waardoor het echt iets beter lijkt te blijven zitten. Iets anders wat mij ook opviel is dat het er niet alleen nog beter opzat, het zat er ook nog mooier op! Normaal krijg ik altijd wat ophoping van foundation aan het eind van de dag, je ziet het dan een beetje in de poriën zitten en ik vind het vaak ontzettend lelijk. De kant van de Silisponge leek nog veel strakker te zijn. Fijn!

Toch was er één nadeel. En dat is dat hij moeilijk aanbrengt op lastige plekken zoals oogleden, ooghoeken, rond de neus en kaaklijn. Foundation rond je ogen aanbrengen gaat gewoon niet. Door de randjes blijft het streperig en niet dekkend. Ook de randjes van mijn neus waren lastig, maar uiteindelijk niet onmogelijk. Voor mijn ogen moest ik dan ook nog een kwast erbij pakken. En daardoor vind ik deze ‘spons’ ook niet geschikt voor het aanbrengen van concealer.

De volgende dagen gebruikte ik de Silisponge opnieuw. Niet om te reviewen, maar omdat ik hem echt heel fijn vind. Ik combineer hem alleen nu met de kwast. Eerst doe ik de lastige plekjes met kwast, dan de grote delen wangen/voorhoofd met de Silisponge. Eventueel de randjes nog wat wegpoetsen met de kwast en het is zo perfect mogelijk! Wel maakt dit dat het een wat tijdrovender klusje is dan normaal met alleen de kwast. Met de Silisponge moet je voor een goed resultaat wel even alles goed erin masseren en eventueel een beetje drukken. Met de kwast ben ik vaak zomaar klaar.

 

Silisponge 5Silisponge 6

Voor een tweede test besloot ik te kijken wat hij doet met poeder foundation. Ik poeder mijn vloeibare foundation altijd af met poeder en daar gebruik ik dezelfde kwast vaak voor. De grote delen wangen/voorhoofd deed ik altijd met een make-up sponsje. Dus het idee is ongeveer hetzelfde.

Het bleek lastig te zijn de poeder op mijn gezicht te krijgen, de Silisponge houd het poeder niet tot nauwelijks vast en daardoor blijf je bezig. Royaal aanbrengen met een kwast en uitvegen met de Silisponge bleek wel een goed idee. Het idee van poeder is dat het in de vloeibare foundation gedrukt wordt zodat beide beter blijven zitten. En met deze tool is het uitvegen en indrukken van poeder goed te doen. Vooral omdat hij het poeder niet opneemt, mooi gelijk verspreid en daarmee ook weer een stuk zuiniger is.

Ook hiermee is het wel weer lastig rond de ogen en duurt het ook weer een stuk langer.

 

Voordelen:

  • Glad airbrush effect.
  • Betere houdbaarheid van make-up.
  • Minder foundation nodig dan bij gebruik van kwasten.
  • Makkelijker schoon te maken.
  • Make-up tool en stressbal in één.

 

Nadelen:

  • Duurt langer dan werken met kwasten.
  • Zeer lastig/onmogelijk om het hele gezicht goed te bereiken.

 

Eindoordeel is dat dit een item is wat ik zeker weten bij mijn dagelijkse make-up blijf bewaren. Tot zo ver heb ik hem elke keer nog weer erbij gepakt, maar ik denk wel dat wanneer ik eens snel mijn make-up moeten doen ik gewoon mijn snelle kwast er weer bij pak. Het uiteindelijke verschil was niet zo enorm groot namelijk. Toch vind ik het wel fijn om, wanneer ik er tijd voor heb, gewoon wat moeite te doen voor een nog mooier resultaat.

 

Silisponge 7

Dit ben ik, foundation gedaan met Silisponge. Maar zoals bij de meeste foundation reviews vind ik foto’s altijd een beetje lastig. Als je het goed gedaan hebt zou je niet moeten zien dat je foundation draagt en iets wat niet te zien zou moeten zijn is lastig te fotograferen. Ik zie niet veel verschil met mijn andere foto’s qua foundation, maar ik zie zelf in de spiegel toch wel net dat kleine beetje extra effect.

Ik denk dat je het dus vooral moet doen met mijn eerlijke mening.
Voor iedereen die wel houd van dit soort dingen zou ik zeker kunnen aanraden de Silisponge te bestellen. Of dat de originele of de neppe van Aliexpress is zal waarschijnlijk niet zo gek veel uitmaken.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

3 reacties

  1. Wat heb je een ontzettend leuke schrijfstijl ! Een fijne review ook, zelf was ik nogal sceptisch over dit soort kipfiletjes maar ik ben nu wel erg nieuwsgierig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.