Review – Mijn foto op hout van Fotoophoutstunter.nl

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren geroepen dat ik zo graag een mooie foto van mij en mijn vriend wil afdrukken om deze in huis op te hangen. Ik zat dan vaak te kijken waar en hoe ik dat kon bestellen, maar er is teveel keus! Een normale foto voor in een lijstje is zo gewoontjes, maar wat wil ik dan? Je kan foto’s bestellen op canvas, op glas, op hout, op aluminium..
Er is zoveel keus dat ik er keuzestress van kreeg en uiteindelijk nooit iets bestelde. En toen kreeg ik een aanbod van Foto op hout stunter of ik bij hun een foto op hout wilde laten afdrukken. Een super leuk aanbod en meteen geen keuzestress meer!

Al snel ontdekte ik een nieuwe vorm van keuzestress, namelijk welke foto het moest worden. Wij hebben een aantal hele mooie foto’s van ons samen, alleen zijn deze allemaal al een paar jaar oud. Wat wel erg leuk is, maar we dachten beide dat het toch leuker was om een nieuwe foto te maken hiervoor. Gelukkig was daar de perfecte gelegenheid voor en wilde mijn vader wel onze fotograaf zijn. Er kwam een foto uit die wij allebei echt heel leuk vonden en waren het er vrijwel meteen over eens dat dat hem zou worden.

 

De website van Foto op hout stunter is erg overzichtelijk en ook het bestellen was erg gemakkelijk. Je hebt keuze uit verschillende soorten hout en formaten. Zelf heb ik gekozen voor een formaat van 40 x 30 cm, maar het is ook mogelijk om foto’s af te drukken op veel grotere stukken hout. Tot wel 250 cm! Ik vond 40 x 30 cm wat beter in onze woonkamer passen.

De keuze voor hout vond ik wat lastiger, er zijn verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen en de resultaten zijn allemaal net even anders. Gelukkig is er een pagina met voorbeelden van bestelde foto’s, zodat je een wat beter idee krijgt van de mogelijkheden. Uiteindelijk koos ik voor een foto op vurenhout, daarbij kan je nog vrij goed zien dat het hout is. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld multiplex, maar dat is echt een plat stuk hout en ik vind het juist wel leuk dat je ziet dat het op hout afgedrukt is en dat het drie losse planken zijn.

 

Mocht hout nou niet zo jouw ding zijn dan kun je alsnog je foto hier laten afdrukken. Want hoewel de naam Foto op hout stunter misschien anders doet vermoeden zag ik al snel dat ze veel meer opties hebben. Zoals dus foto’s op canvas, glas en aluminium, maar je kunt ook foto’s op posters en tuindoeken laten afdrukken. Een foto op forex is ook nog een mogelijkheid en van dat materiaal had ik zelfs nooit eerder gehoord. Ruime opties dus!

Ik bestelde mijn foto op hout op een woensdag avond en ik ontving hem een week later, goed en netjes verpakt, op woensdag ochtend. Precies volgens de aangegeven levertijden. Nog voordat ik de verpakking helemaal open had rook ik al de lekkere geur van hout en ook enkele dagen later ruikt hij nog wat naar hout. Wat ik persoonlijk een leuk pluspunt vind, de geur doet mij namelijk denken aan wandelingen in het bos en werkt best wel ontspannend. Ik had eerder een geur verwacht van de verf of inkt van de foto, maar die is er niet. Erg fijn!

 

Ik had hem in eerste instantie wel iets scherper verwacht, maar ik kwam er achter dat dat vooral mijn eigen schuld is. Ik wilde de originele foto gebruiken, maar ik had ook een veel kleinere versie van precies diezelfde foto opgeslagen. Lang verhaal kort: ik heb de verkeerde foto gebruikt. Oeps! Alsnog zie je het alleen maar als je van heel dichtbij kijkt en vind ik het juist voor een foto van lagere kwaliteit heel mooi geworden. Op de close-up foto hierboven kun je een beetje zien dat de print iets scherper had gekund, maar het ging dan ook om een verschil van meer dan een ‘paar’ MB voor de gebruikte foto.. Van ver af zie je er gelukkig alsnog niks van.

Je kan op bovenstaande foto ook meteen goed zien hoe de hout print naar voren komt. Het is erg subtiel, maar je ziet nog net de nerven en enkele knoesten in het hout, precies goed geplaatst en ze zijn niet storend in de foto. Het is allemaal mooi afgewerkt en er zijn geen splinters of scherpe stukjes.

 

Voorlopig staat hij nog even hier boven op de kast. De bedoeling is dat hij uiteindelijk op de witte muur komt te hangen, want deze ‘stenen’ muur vind ik iets te druk als achtergrond en het matcht niet zo goed met het schilderij wat er al staat, maar ik weet nog niet zeker of ik hem boven de bank of bij de tv wil hebben hangen. Voor nu staat dit goed.

Mocht jij nou ook een foto op hout, of een ander materiaal, willen dan is dit een goed moment! Er is nu namelijk een kortings-actie voor Moederdag waarmee je 25% korting krijgt op je bestelling bij fotoophoutstunter.nl!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.