Maandoverzicht – Maart 2017

Alweer een maand om. Ik blijf het zeggen, maar jemig wat gaat het snel elke keer!

In tegenstelling tot vorige maand staat het maandoverzicht nu wel gewoon op tijd online. Hoera!

Ik deed niet enorm veel spannende dingen deze maand, maar ik knuffelde wel weer veel met Scarlett, speelde Pokémon Go en vergat zoals gewoonlijk foto’s te maken van die paar dingen die ik wel deed. Vreemd genoeg heb ik deze maand wel meer foto’s dan gebruikelijk dus dat is een beetje apart haha!

Maandoverzicht 1

Ik ving een speciale Pikachu met feestmuts!

Vanwege Pokémon dag was er een extraatje in het spel, voor een paar dagen waren er Pikachu’s te vangen met feestmutsen. Ze waren er al een paar dagen, maar ik kwam ze telkens niet tegen. En toen ineens, waren ze overal. Ik denk dat hij te zeldzaam was en dat mensen daar over geklaagd hadden, want ineens ving ik er een paar achter elkaar. Niet erg!

Maandoverzicht 2

Ik knuffelde met mijn kleine diva, ze begint volgens mij door te krijgen dat ze gewoon op mij kan liggen. Normaal doet ze daar altijd vrij panisch over op een paar uitzonderingen na, bijna alsof ze denkt dat ze mij pijn doet of zal pletten als ze op mij zit. Maar ze komt nu echt steeds vaker op mij liggen. Hier lag ze er al een tijdje en begon half van mij af te glijden. Liiieeefff!

Maandoverzicht 3

Nog maar één dag later kroop ze alweer tegen mij aan. Wanneer ik uitslaap komt ze meestal bij mij in bed liggen, maar als ik niet uitslaap komt ze mij soms alsnog opzoeken op de bank.

Maandoverzicht 4

Ik ving ik ook deze speciale Scarlett met feestmuts!

Maandoverzicht 5

En er gebeurde een ongelukje.

Ik heb wel eens verteld toch, dat ik soms iets wil doen en dan totaal afgeleid raak door iets anders en spontaan dat ga doen en het eerste plan vergeet?

Nouja, dit soort dingen gebeuren wel eens als resultaat daarvan. Mijn plan was eieren koken, maar iets anders trok mijn aandacht. Totdat we ineens een harde knal hoorden. Blijkbaar ontploffen eieren wanneer je ze kookt tot al het water verdampt is en dan nog iets langer.

Niet handig, ook niet lekker.. Wel leerzaam!

Maandoverzicht 6

Naast ‘aparte’ eieren had ik ook nog een aparte appel. Ik zweer dat ik hier niet zelf een aandeel in gehad heb! Ik vond hem echt precies zo in de zak! Ik vond het wel grappig omdat het echt precies op het logo van Nike lijkt en wilde er een foto van maken. Zoals altijd, met alles wat ik in mijn handen heb, kwam Scarlett het ook even bestuderen.

Maandoverzicht 7

Soms zijn we Scarlett kwijt.

Ze is echt goed in zichzelf verstoppen, vooral onder dingen, dus ik besloot beter te gaan kijken. En ja hoor! Ik zag twee fluffige pootjes onder ons dekbed vandaan komen. Ik vond het uiteraard zo schattig dat ik mijn camera ben gaan halen.

Maandoverzicht 8

Dit is hoe het er vanuit een andere hoek uit zag. Nog steeds ultra schattig!

Maar zo kan ze dus gerust een hele middag ‘kwijt’ zijn.

Maandoverzicht 9

Samen slapen ♡

Maandoverzicht 10

Ik maak graag een kasteel van dekens voor haar haha!

Maandoverzicht 11

Omdat buurvrouw en vriendin Tini een drukke stage en een slecht werkende cv heeft besloot ik een ochtendje in haar huis te ‘wonen’ zodat de monteur alsnog langs kon komen. Ik dacht dat het niet heel lang zou duren, maar de monteurs waren bijna 4 uur bezig! Gelukkig heeft ze een heel mooi huis, heel veel interessante boeken én deze lieve pluizenbol, dus ik heb mij zeker niet verveeld.

Tevergeefs heb ik geprobeerd een fatsoenlijke foto van hem te maken, maar Nuka is soms nogal druk. Het ene moment ligt hij rustig te slapen en het volgende moment rent hij rond of probeert een plant op te eten. Hier lag hij heel lief op zijn rug te kroelen met een perfecte camera blik, maar net op het moment dat ik de foto wilde nemen kwam hij snel overeind en rende weg. Vette pech.

Maandoverzicht 12

Deze blijft tenminste wel zitten haha!

Wij kregen dit schaap van Sinterklaas, maar degene die er hier thuis het meeste plezier van heeft is deze kleine diva.

Ze gaat er vaak naast liggen en geeft het oor dan lieve kopjes. Wij vouwen het ding dan als een halve cirkel om haar heen en dan gaat ze ultiem tevreden liggen slapen. Super lief om te zien hoe ze het slaap soms bijna als een soort vriendje behandeld.

Maandoverzicht 14

Ik sloopte ook de wasmachine..

Met de goede bedoeling om hem juist schoon te maken. Schoon was hij zeker, zo goed dat hij niet meer werkte. Maar na een, niet eens zo heel lang, tijdje hadden we het ook alweer gemaakt!

Één van de beste lessen die ik leerde in mijn leven is om niet meteen een monteur te bellen. Stroom er af, ding open maken en zoeken tot je iets ongewoons ziet. Natuurlijk zijn dingen soms gewoon echt stuk of het repareren lukt jou zelf gewoon niet, maar dan kan je in elk geval wel zeggen dat je je best gedaan hebt. Je hebt waarschijnlijk iets geleerd en met een beetje geluk zelfs geld bespaard.

Ondertussen ben ik al een beetje automonteur, een beetje brommermonteur, deels elektricien en nu dus ook deels wasmachine maker!

Maandoverzicht 15

Meer samen slapen ♡

Maandoverzicht 16

Stiekem ben ik heel trots op deze foto. Ik maakte hem voor dit artikel.

Ik was al even bezig met foto’s maken, maar ik kon de diepte en lagen van deze fles-kaars erg moeilijk duidelijk op de foto krijgen. Totdat ik als allerlaatste deze hoek probeerde. Zo tof! Hier zie je het 3D effect best wel goed!

Nog iets waardoor ik erg trots ben op deze foto is de achtergrond. Stiekem was die helemaal niet zo egaal. Op de achtergrond was een deel van een kast en een deel van de deur zichtbaar. Heb ik weggepoetst! Helemaal zelf en dat vond ik best wel heel goed van mijzelf. Nu ik dat erbij verteld heb kun je het waarschijnlijk wel zien en het had best nog iets beter gekund waarschijnlijk, maar voor een eerste poging, en de meest basic computerprogramma’s vond ik het in elk geval goed gelukt.

Ik weet zeker dat sommige mensen dit nu lezen en denken: ‘Jemig, dat is echt totaal niet moeilijk!’ Maar ik heb nog  nooit eerder zoiets geprobeerd dus.. yay!

Maandoverzicht 13

Ik had wat berichten gelezen over dat het warmer weer zou worden aan het einde van deze maand..

Ik keek deze donderdag ochtend even snel op mijn telefoon voor de tijd en zag heel even alleen maar het bovenste gedeelde van dit plaatje. Dat deel waar 26 graden staat vooral.

Wow! Holy Shit!

En toen zag ik Caïro er onder staan.. Haahaaa!

Geen idee hoe dat daar zo kwam, maar ik vond het wel grappig. Vooral omdat ik dus al heel even dacht aan welk zomerjurkje ik aan zou gaan doen..

Maandoverzicht 17

Gelukkig hoefde ik niet naar Caïro en kwam het zonnetje gewoon hier.

Zo veel zon ook dat we de deur gewoon open konden hebben! Dat vind ik echt wel fijn altijd, die eerste warmere dagen waarop je eindelijk de ramen en deuren weer lekker open kan gooien zonder meteen in een ijsblokje te veranderen. Scarlett genoot er ook van en heeft een hele ochtend liggen braden in de zon.

Maandoverzicht 18

Mijn lievelings-lunch op het moment. Gebakken eieren met kaas, zout en peper en als het even kan met bacon erbij. Perfect!

Maandoverzicht 19

27 maart werd het ineens nog warmer. Scarlett was daar extatisch over en heeft wel tien minuten als een malle op dit kleedje liggen rollebollen en kroelen. Ze zat de hele tijd de lucht te snuffen en gek te doen. Er is z’n uitdrukking ‘De lente in je bol hebben’ toch? Misschien snap ik nu waar dat vandaan komt.

Maandoverzicht 20

Lift selfie!

Soms zie ik mijzelf en dan snap ik ineens weer waarom mensen wel eens opmerken dat ik toch wel veel zwart draag.. Dit was z’n moment. Maar dit is dus mijn standaard ‘every-day’ look.

Alleen de kleren trouwens, dat haar is alleen zo wanneer ik zin heb om moeite te doen.

Maandoverzicht 21

Ik had weer een fort gebouwd en binnen een paar seconden zat ze alweer naast mij. Eigenlijk zou je denken dat ze genoeg heeft aan haar eigen pluizige fluff, maar alles wat zacht is daar ligt ze graag op. Niet erg, typen is leuker met dit zo naast mij.

Maandoverzicht 26

Het gebeurd bijna nooit dat ik alleen moet eten, maar voor een schoolproject is mijn vriend nu af en toe weg tot later op de avond. Meestal eet ik dan of heel laat nog met hem mee of ik eet iets heel simpels zoals een broodje. Deze keer had ik op de één of andere manier wel zin om iets anders te maken dus ik maakte snert. Ja ik weet het, helemaal perfect getimed net nu het warmer wordt buiten!

Maandoverzicht 22

Omg!

Ik had net mijn make-up gedaan en besloot ook meteen mijn nagels maar te lakken. Even later veegde ik een haar uit mijn gezicht, niet met mijn natte nagels maar met mijn hand, en toen maakte ik dus deze vlek op mijn wang. Er zat blijkbaar ook nagellak aan mijn hand. Echt.. Vreselijk dit! Ik schiet wel eens uit met mascara, maar dat is nog vrij makkelijk weg te halen. Dit moest echt weggepoetst met nagellak remover, niet iets wat ik graag op mijn hoofd gebruik, én er zat een gat in mijn foundation en ik had haast.

Top dag deze..

Maandoverzicht 27

Tot mijn grote vreugde zijn de moestuintjes terug bij de Appie! Elke keer zat ik net niet aan de 15 euro, serieus twee keer boodschappen gedaan en beide kwamen op 14 euro en nog wat cent. Super stom! Gelukkig was de tweede caissière die ik had super lief en gaf mij alsnog moestuintjes mee. Daar word ik echt blij van!

Vaak tref ik chagrijnige caissière en daar heb ik oprecht een hekel aan. Toen ik zelf nog achter de kassa in de supermarkt werkte was ik juist altijd één van die medewerkers die wat extra gaf, die 20 cent maakt echt niet zoveel uit natuurlijk krijg je je alsnog je voetbalplaatje. Of wanneer er een super lief kindje bij je aan de kassa staat, die gaf ik wel eens ‘stiekem’ een extra poppetje of plaatje mee en die blije hoofdjes die je dan voor je ziet, dat vond ik één van de leukste dingen aan mijn werk daar. Er zijn genoeg mensen die ‘die troep’ niet mee willen en de supermarkt wordt daar echt niet minder van, ze krijgen dat spul om het weg te geven. Je kunt er mensen echt heel blij mee maken en ik deed oprecht altijd mijn uiterste best om een leuke caissière te zijn. Juist omdat ik er zelf dus zo een hekel aan heb om door chagrijnige onoplettende zombies geholpen te worden. Ik sta ook niet voor mijn lol mijn geld uit te geven, doe op z’n minst aardig tegen me.

Ik word in elk geval heel gelukkig van moestuintjes en ik word net zo gelukkig van aardige kassa mensen. Ik hoef echt niet altijd tien moestuintjes of dinoplaatjes. Een glimlach doet ook al veel!

Wat mij trouwens nog opviel aan de moestuintjes is dat ze anders zijn nu. Er zijn bloemen bij gekomen! Ook zijn de bakjes kleiner geworden en hebben ze er volgens mij meer aarde bij gedaan. Ik herinner mij dat ik vorig jaar aarde te kort kwam bij elk bakje, zoals je ziet op de foto had ik daar dit jaar totaal geen last van!

Maandoverzicht 23

Voor 30 maart maakte ik een to do lijstje.

Lees het goed en dan mag je één keer raden welke van deze klusjes ik als eerste deed..

Maandoverzicht 24

Tja.. Die ene waar 31 maart achter stond inderdaad..

Ik heb geen idee waarom ik dat altijd maar blijf doen. Ik had speciaal 31.3 er achter gezet omdat het geen haast had en omdat ik deze klus het liefste in de ochtend wilde doen omdat de zon dan lekker op het balkon staat. Die was al weg toen ik het lijstje maakte, maar op de één of andere manier trok juist die klus mij het meeste aan en ging ik dat doen. Een paar uur later had ik twee zakken vol rommel verzameld en was het balkon redelijk schoon.

Daarna had ik gelukkig nog wel wat energie over om meer klusjes van de lijst te doen.

Scarlett, de kleine stresskip dat het is, vond het helemaal niks dat ik dingen deed met haar net opnieuw uitgevonden favoriete plek. De hele tijd heeft ze mij vanaf de bank zitten aanstaren en kwam af en toe even naar buiten gerend om net zo hard weer naar binnen te rennen. Ze wordt er altijd heel nerveus van als ik dingen verander, maar gelukkig lijkt ze er nu wel weer tevreden mee te zijn.

Maandoverzicht 25

En als laatst maakte ik deze foto van mijn kleine liefde. Ze ligt hier vaak in de zon te slapen en ik vond dit zo lief met mijn powerbank als kussen en die enorme fluff als staart.

En van alle andere dingen heb ik geen foto’s gemaakt. Een deel van die dingen was ook niet leuk genoeg voor een foto een ander deel van die dingen was dat wel, maar wanneer ik het leuk heb vergeet ik meestal foto’s te maken. I’m sorry.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.