‘Maandoverzicht’ Juli – December 2019Deze komt een beetje later dan gepland online, maar ik vind het ook weer zonde om niet te plaatsen. Ik wil toch graag de herinneringen bewaren en ik vind het op deze manier gewoon leuk om zelf terug te zien.

Ik heb net weer voor een jaar betaald voor deze website en ik wil er toch wel weer meer mee gaan doen. Ik logde weer in, zag een hoop concepten en ineens was ik weer aan het typen.

Ik heb ook plannen voor een andere website, of om deze wat te veranderen.. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Daar later meer over.

Juli

Dit was de eerste volle maand dat ik een tarantula heb en ik ben helemaal verliefd geworden op deze huisdieren.

Dit is Charlie. Ik had nog geen naam gekozen toen ik hem introduceerde in het vorige ‘maandoverzicht’.

Ook ging ik deze maand met een vriendin naar de Orchideeënhoeve. En wat is het daar fantastisch zeg! Ik waande me op sommige plekken echt helemaal in een tropisch regenwoud. Echt een hele goede ervaring en je kan er ook nog geweldig lekker lunchen en snacken voor een goede prijs! Echt een aanrader!

Op de foto voer ik een Lori!Augustus

In Augustus gingen we op vakantie naar Duitsland. Eerst een paar dagen in Dinslaken om daarna nog wat zuidelijker te rijden richting het Zwarte Woud. Vlakbij Dinslaken, in Duisburg, ligt het Landschaftspark. Een oude verlaten fabriek die bijna helemaal te bezichtigen is.

We hebben hier een fiets gehuurd en de hele dag rondgefietst. Het huren van een fiets is ook wel echt aan te raden, het terrein is namelijk erg groot.
Overal zijn trappen te vinden om de fabriek binnen te gaan of te beklimmen en je kan ontzettend hoog komen. Niet ideaal voor mensen met hoogtevrees, maar ik vond het echt een geweldige ervaring.

Dit is zeker een goede plek om mooie foto’s te maken en ook gewoon om de omgeving te verkennen. Op fietsafstand zit ook nog een botanische tuin en in het stadje zelf kun je ook makkelijk iets te snacken halen.

Nog een pluspunt: zowel het Landschaftspark als de botanische tuin zijn vrij toegankelijk! Je kunt dus in en uit lopen wanneer je wilt, voor niks. Dit is overigens vrij gebruikelijk voor Duitsland.

De volgende dag zijn we gaan shoppen in Essen en Oberhausen. Het shoppingcenter CentrO is erg leuk om rond te lopen en je bent van alle gemakken voorzien. Absolute aanrader is om daar even naar de Lush te gaan, ik ben namelijk nog nooit beter geholpen in welke winkel dan ook, ooit. De persoonlijke aandacht en algemene ervaring van die Lush winkel is echt geweldig en blijft mij waarschijnlijk voor altijd bij.

De daarop volgende dag reden we door naar Dobel, vlakbij het Zwarte Woud. Hoe dichterbij we kwamen hoe mooier de natuur werd. Prachtig! Waarom woon ik hier niet..

Aangekomen bij het appartement wat ik gehuurd had viel die helaas een beetje tegen. Het uitzicht was echter wel prachtig, dus dat maakte veel goed.

Wat nog veel meer goed maakte was dat het om het hotel heen vol zat met mieren. Het was mooi warm weer en in een zeer bosrijke omgeving, binnen enkele seconden had ik dus al meerdere koninginnen gespot en gevangen!

Tijdens een wandeling naar de supermarkt vonden we er nog veel meer. Al met al was dit een fantastische mieren vakantie! Zoveel soorten die ik in Nederland nog nooit gevonden had!

De volgende dag gingen we naar de stad Karlsruhe. Een vriend van mij woont daar en die gingen we bezoeken. Hij heeft ons toen de stad laten zien. En die was echt prachtig. Hoewel het een grote stad is, is er erg veel groen te vinden. Waaronder dit mooie, grote stadspark.

Karlsruhe ligt eigenlijk midden in een bos, de ingang van het Zwarte Woud, en zo waren we dus ook binnen enkele minuten met de tram in een bos aangekomen. Ook hier een rondleiding gehad en via een ‘geheime’ route konden we bij het meer komen waar ik deze foto gemaakt heb.

Ik kreeg ook een nieuw huisdier. Mijn tweede tarantula, die ik Willow genoemd heb. De vriend die we gingen bezoeken houdt namelijk ook tarantulas en mieren. Hij had alleen zoveel tarantulas dat hij mij er één wilde geven. Dus toen had ik twee tarantula’s.

Eeenn.. we kregen nog meer huisdieren deze vakantie.. Tijdens onze vakantie had ik namelijk een oproep gezien op Facebook of iemand een grote kolonie mieren wilde overnemen. Toevallig lag de locatie precies op onze route naar huis en konden we ze ‘makkelijk’ ophalen op de terugweg.

Deze kolonie zat in een grote bak zand en om ze daarin te houden stond die bak zand in een ander aquarium gevuld met water.. Je kan je dus misschien voorstellen dat het een interessante en spannende rit was van Arnhem naar Leeuwarden met een klotsende bak water en mieren..

Pas de volgende dag kon ik heel goed zien wat ik in huis gehaald had..

Hier was zeker nog wat werk te doen. Allereerst qua schoonmaak werk. Er zat veel kalk aanslag op de bak en dat eraf krijgen zonder een hele kolonie mieren van streek te maken was een leuke klus.

In de komende maanden zal ik er echter achter gaan komen dat hier nog veel meer werk te doen was dan ik ooit verwacht had.. De bak bleek namelijk niet ontsnappingsproof te zijn. De mieren wisten op de één of andere manier telkens weer over het water heen te komen..

Hier kan ik dus echt uren naar kijken.. Mijn tarantula’s die aan het eten zijn. Ik blijf het bijzonder vinden hoe mijn angst omgeslagen is naar fascinatie en liefde.December

Met mijn klas ben ik naar Amsterdam geweest. Ik was daar al wel eens geweest, maar dat was toen ik nog heel jong was en ik kan mij daar niet heel erg veel meer van herinneren. Toch wel leuk om er weer eens te zijn.

Na deze dag heb ik ook meteen besloten dat ik hier nog eens naar terug wilde, dit keer dan samen met mijn vriend en het liefst dan een hotel overnachting erbij.

De mierenhoek.

Op werk hadden we dit bureau over en ik dacht dat mijn mieren er wel leuk op zouden kunnen staan. Eerst stond hier een grote tafel, die ik erg onhandig en onnodig vond. Ik was alleen niet helemaal tevreden met de stoelen, dus die had ik al snel vervangen door twee krukken.

Soms kom ik nietsvermoedend de slaapkamer inlopen en dan tref ik deze pluizenbol zo aan.

Te schattig! ♡

En dat was dan eindelijk 2019!

Een groot deel van dit bericht stond al maanden in een concept en nu is het er dan toch eindelijk een keer van gekomen om het af te maken en online te zetten.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.