Maandoverzicht – Januari 2017

Bijna elke maand begin ik dit stukje met de mededeling dat dat de maand snel ging en dat ik weinig deed. Deze maand is dat weer het geval. Toch heb ik op de één of andere manier wel vrij veel foto’s! Zoals gewoonlijk weer een goede hoeveelheid Scarlett aanbidding, maar deze keer heb ik ook (zeker voor mijn doen) uitzonderlijk veel selfies en zelfs food-foto’s! Ik heb er zelfs nog een review in verstopt van een wat raar product wat ik al eerder wilde reviewen, maar ik vond het toen dus maar een raar product. Daarom review ik het nu alsnog in dit Maandoverzicht. Logica!

 

Maandoverzicht 1

Het mooiste kussen op de bank! ♡

Ik zei vorige maand al dat ik mij aan het eind niet zo lekker voelde en dit zette hardnekkig door deze maand. Op oudjaarsdag voelde ik mij weer helemaal in orde, maar een dag later was dat gevoel weer ver te zoeken. Ik dacht dat ik eventueel gewoon een soort kater had. Niet dat ik veel gedronken heb, maar het was oudejaarsavond geweest en ik had wel iets gedronken. Omdat dat zeer uitzonderlijk is voor mij ben ik gewend mij altijd vrij brak te voelen na enkele drankjes. Ik ging er dus vanuit dat mijn lichaam gewoon moest bijkomen van de drie drankjes die ik die ene avond wel had.

 

Maandoverzicht 2

Twee dagen later, op 3 januari, vond ik die ‘kater’ toch wel erg lang duren. Ook raakte ik mijn stem opnieuw kwijt en voelde mijn keel aan alsof ik een familieverpakking scheermesjes opgegeten had. Opstaan en lopen was op zichzelf al enorm vermoeiend en ik heb dan ook echt ontzettend weinig gedaan de eerste dagen. Behalve een poging doen tot iets, maar vervolgens toch weer op de bank op in bed te eindigen. Ik maakte nog een selfie om te zien of ik er ook net zo verrot uit zag als dat ik mij voelde, ik vond van wel. Ik twijfelde of ik die online wilde zetten, maar ik deel hier ook al lelijke haarverf en gezichtsmasker foto’s dus ik dacht dat iedereen hier het ondertussen wel aan kan. Voor je nieuwe lezers: Excuses, meestal zie ik er beter uit.

 

Maandoverzicht 3

Ik zat dus op de bank met een kleedje en iemand leek daar wel jaloers op te zijn. Daarom gaf ik haar ook een kleedje. Lieeeff!

 

Maandoverzicht 4

Op 5 januari had ik een sollicitatiegesprek. Ik maakte mij nog behoorlijk zorgen of ik niet te ziek zou zijn, maar verrassend genoeg voelde ik mij redelijk goed toen ik die ochtend wakker werd. Alleen nog wat keelpijn en een algeheel zwak gevoel, maar verder helemaal prima. Ik ging vol goede moed naar de sollicitatie en die ging best wel heel goed. Helaas hoorde ik later dat ik niet aangenomen was omdat de keus op iemand gevallen was die ervaring had. En ja, dat vond ik best wel even heel zuur, maar later ook wel begrijpelijk.

Op 6 januari was het alweer raak. Ik dacht nu echt van dat ziek zijn af te zijn, maar nee. Het was alweer terug! Ik werd er echt helemaal gestoord van en nam nogmaals een dosis vitamines, fruit en rust.

 

Maandoverzicht 5

Op 8 januari voelde ik mij eindelijk (alweer) prima. En wilde ik iets lekkers eten. Na een dikke week met een hele slechte eetlust was deze nasi met  gebakken eitjes een geschenk uit de hemel.

 

Maandoverzicht 6

Meestal komt Scarlett wel met ons mee naar bed, maar deze avond niet. Ze ligt hier op het schaap, een knuffel/tochtdier. Ik vond het super schattig hoe ze hem leek te knuffelen en maakte deze foto. Toen ik haar even later mee wilde nemen gaf ze mij een vuile blik en bij mijn tweede poging haalde ze zelfs naar me uit.

 

Maandoverzicht 7

Ze wilde echt niet mee en zakte steeds verder weg in het schaap terwijl ze ons vuil aankeek. Ik snapte er niks van, maar maakte alsnog wel deze foto hihi. Na nog wat aandringen liet ze het schaap toch los en kwam ze toch met ons mee. Ze heeft wel vaker een slecht humeur maar dit was toch wel vrij uitzonderlijk.

 

Maandoverzicht 8

Een dag later was het dan ook weer helemaal goed en hield ze weer van ons. Iets meer van mijn vriend dan van mij misschien. Ik kon nog net deze foto maken voordat ik smolt van liefde. Dat pootje op zijn arm: ‘Van mij!’ ♡

Oh en ik geloof niet dat ik ooit eerder een foto van hem deelde hier, maar dit is dus mijn vriend.

 

Maandoverzicht 9

En toen, op 14 januari, kregen we sneeuw! Dat klinkt heel indrukwekkend, maar wat je hier op de foto (met moeite) ziet is ook eigenlijk alles wat er viel. Maar er was sneeuw en dat is memorabel, dus maakte ik een foto.

 

Maandoverzicht 10

Hoi! Ik vind dat je meer aandacht aan mij moet besteden en minder aan dit apparaat.

 

Maandoverzicht 11

Omdat ik vond dat mijn huid wel wat extra’s kon gebruiken na het ziek zijn deed ik een masker. Dit is het Bioaqua Skin Care Carbonated Bubble Clay Mask en die geeft dus een schuimend effect op je gezicht. Ik wilde er een review over maken, maar na het lezen van de ingrediënten besloot ik dat niet te doen. Er zit namelijk een heel apart ingrediënt in. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het helemaal niet zo een raar ingrediënt voor beauty producten was, maar toch vond ik het raar. Ik snap dat je nu waarschijnlijk juist benieuwd bent wat dat dan is dus ik zal je niet langer in spanning houden. Op de verpakking las ik ‘pig placenta’ Ja, I know. Vet vies en dat zou je niet op je hoofd willen smeren. Dat vond ik ook toen ik het las. Ik snapte wel meteen waarom er een varkentje op de verpakking staat. Na enige twijfel, vond ik het toch te zonde om het masker niet te gebruiken en stiekem was ik ook gewoon ontzettend benieuwd of het zou werken. Dus probeerde ik hem wel.

En wauw! Ik was onder de indruk! Dit was dan ook niet de eerste keer dat ik het masker gebruikte. Elke keer blijf ik het een super goor idee vinden, maar blijkbaar doet het echt iets want mijn huid voelt elke keer ongelofelijk glad en zacht aan. Naast het Charcoal scrub masker van Freeman is dit echt mijn favoriete masker. Ook het bubbel effect voelt grappig op je gezicht. Een rare aanrader, maar ik vind dit wel echt een aanrader!

 

Maandoverzicht 12

Yeey! Mijn hoofd zit weer mooi. Altijd heerlijk dat mijn foundation zo mooi aanbrengt na het doen van maskers. Dus maakte ik nog maar een selfie.

 

Maandoverzicht 13

Nogmaals wat liefde voor mijn kleine pluizenbol. Moet je zien hoe lang die staart haren zijn!

 

Maandoverzicht 14

Ik heb een beveiligings-app op mijn telefoon die een foto maakt wanneer mijn code een paar keer achter elkaar verkeerd ingevoerd wordt. Zodat als je telefoon gejat is, je een foto in je e-mail krijgt van degene die probeerde het scherm te unlocken. Handig! Omdat ik die code zelf ook nogal eens verkeerd doe, heb ik ondertussen een hele verzameling foto’s van mijzelf vanuit de meest charmante hoeken. Ze zeggen wel eens dat foto’s die genomen worden zonder dat je het doorhebt de beste foto’s zijn. Bij mij is dat zeker niet het geval en hier is het bewijs. Dit is de beste foto die deze app ooit voor mij maakte en hij kan er nog net mee door. Dus alsjeblieft, dit is mijn hoofd wanneer ik eigenlijk graag een foto wil maken van Scarlett maar eerst de code drie keer verkeerd ingevoerd heb.

 

Maandoverzicht 15

Ik keek een video op YouTube waarin sushi gegeten werd. Ineens had ik zo een zin in sushi dat ik besloot om dat te maken die avond. Ik had de helft van de ingredienten al in huis en hoefde alleen nog een paar verse vis dingetjes te halen. Super geslaagd en we aten twee dagen lang sushi! Yay!

 

Maandoverzicht 16

Omdat ze anders echt alleen maar in de slaapkamer woont, haal ik Scarlett vaak aan het begin van de middag uit bed. Meestal loopt ze zelf, maar dit keer lag ze op een deken en ik besloot dat ik haar wel als een bundeltje kon dragen. Dus pakte ik de punten van de deken en tilde het hele ‘pakje’ op. Ze leek heel even verrast, maar leek het al snel een prima plan te vinden en rolde zich weer op. Ik liep even met haar rond, ziet ze ook nog eens wat van het huis, en maakte deze foto.

 

Maandoverzicht 17

Altijd wanneer de zon ondergaat staat die nog heel even recht op de flat voor ons te schijnen. Dit geeft altijd een heel mooi effect, soms bijna alsof de flat in brand staat. Het duur altijd maar een paar minuten, maar ik vind het altijd mooi om te zien. De rare filter die over de foto heen lijkt te zitten is van dat gaas tegen insecten die naar binnen vliegen.

 

Maandoverzicht 18

Op 19 januari ik kreeg een aantal voedsel producten van mijn vriendin Martje. Zij had een boodschappen pakket gekregen maar kon niet alles gebruiken. Ik wel! Daardoor raakte ik opnieuw geïnspireerd om iets in de keuken te doen en maakte drie dagen lang het eten. En ik wil daar graag nog even bij vermelden dat dat nog niet eerder voorgekomen is.

Dit is een luxe salade waar ik tomaat en komkommer aan toegevoegd had. Daarop een tartaartje met een toefje kruidenboter. Dat er naast was nog een extra aanvulling omdat we dachten dat de salade niet genoeg zou zijn. Dus nog twee broodjes met extra salade en een hamburger. De volgende keer moet dat wel echt een mooier broodje zijn..

 

Maandoverzicht 19

Ik kwam dit plaatje tegen en het sprak mij enorm aan. Alsof iemand dit over mij gemaakt had.

 

Maandoverzicht 20

Gerecht twee!

Stokbrood met verschillende salades om te smeren. Opnieuw de sla van gisteren, want ik werd er heel blij van, met daarop aan de ene kant gerookte zalm en aan de andere kant gerookte makreel. Nomnomnom.

 

Maandoverzicht 21

Ook maakte ik deze dag mijn moestuintjes klaar voor dit jaar. Ik begin dit jaar lekker vroeg zodat ik het hopelijk beter kan doen dan vorig jaar.

Ik schreef er meteen een artikel over.

 

Maandoverzicht 22

En gerecht drie.

Er was nog steeds salade over (Yes!) en ik bakte nog wat worstjes erbij met opnieuw de kruidenboter. Daarbij een Deense rundvlees soep met vers gemaakte balletjes en een overdaad aan ui.

Echt ontzettend lekker gegeten deze week!

 

Maandoverzicht 23

De 24e had ik een High Tea met Martje. Vorig jaar deden we dat ook al eens, dit keer bij een ander restaurant. Was weer erg gezellig en ook weer erg lekker. Ik geloof niet dat ik eerder een maand had waarin ik zoveel lekker eten kon laten zien.

 

Maandoverzicht 24

Ik sliep ook nog wat uit met Scarlett.

En verder deed ik eigenlijk heel weinig deze maand. Althans, heel weinig wat ik kan laten zien. Ik maakte nog een Diy voor een artikel en maakte bijbehorende foto’s, maar die ga ik natuurlijk niet laten zien nog.

Ook ging ik bezig met iets wat ik al zes jaar uitstel. Namelijk het schrijven van een boek. In 2011 was ik eens begonnen met het schrijven van een script. Al snel liep ik toen vast en liet het liggen. Een tijdje terug herinnerde mijn vriendin Ingrid mij eraan door te vragen of ik dat oude concept nog had en zo ja of ze het weer zou mogen lezen. Ik kon het toen niet vinden maar vond deze maand ineens mijn aantekeningen uit 2011 terug. Toen raakte ik zelf ook echt benieuwd naar het verhaal wat ik toen schreef. Na nog een tijdje zoeken vond ik het uiteindelijk terug in mijn verzonden e-mails map. Het verhaal was bijzonder slecht geschreven. Lachwekkend bijna. En beschamend dat ik het toen ingeleverd heb en er trots op was. Haha!

Maar nu ik alles nog eens na las leek het probleem van toen spontaan op te lossen. Ik zag het gat in het verhaal en ik moest het vullen met woorden. Ik deed een hele lading research en in twee dagen schreef ik bijna twaalf duizend woorden.

Ik geloof dat ik een boek aan het schrijven ben..

 

Maandoverzicht 25

Alle overige tijd besteedde ik aan dingen die gedaan moesten worden en ik maakte alleen nog deze foto tussendoor waarop ik Scarlett knuffel.

En veel meer is er deze maand niet te vertellen. Ik hoop dat jullie ook een fijne eerste maand van het nieuwe jaar hebben gehad!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

4 reacties

 1. Ja weer mooi geschreven hoor.
  Ben trots op je als het mag van je.
  Ik denk echt dat je succes zou hebben met een boek te schrijven.

 2. Wauw.. Ik vind je blog echt geweldig. Heb zelf het boek 365 dagen een vraag, en zocht wel eens de vragen op, op google. zo kwam ik bij jou blog. Ik kon me wel vinden in je antwoorden en ben me zo meer gaan begeven op je blog.

  • Dankjewel! Dat vind ik erg leuk om te horen! 🙂
   Leuk om te lezen dat er meer zijn die elke dag vragen invullen! Zijn jou vragen hetzelfde als die van mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.