‘Maandoverzicht’ December 2018 – Juni 2019

Mag ik dit nog wel steeds een maandoverzicht noemen zo?

Anyway, ik doe het toch en HALLO! Leuk dat je komt kijken! 😀

Ik weet dat een deel van mijn bezoekers nog steeds hoopt op nieuwe teksten. Ikzelf hoop ook al maanden dat ik weer eens iets online zou zetten, maar ik had het gewoon te druk.

Nu is dat anders. Ik heb vorige week namelijk mijn laatste toetsen van dit schooljaar gehad en daarom zit ik nu voor het eerst sinds tijden op de bank zonder dat ik de druk voel om iets te doen aan school. Super mega fijn! En zo ineens besloot ik dat ik best weer eens iets kon typen. Omdat ik ondertussen al zoveel maanden gemist had besloot ik om al die maanden samen te voegen in een soort half jaar overzicht.


December

In december heb ik erg veel leuke dingen gedaan. Ik ging op een mini vakantie met mijn vriend, vierde kerst met onze familie’s, hielp bij de open dag van Stichting Kat in Nood en ik kreeg nieuwe mieren.

Ik had de laatste week van december en de eerste week van januari vrij. Om kerst te vieren, oud en nieuw te vieren en om tussen die twee feestdagen door nog even op een mini vakantie te gaan om een kerstmarkt te zien. Ik kwam toevallig weer een echt goede actie tegen van het hotel waar we afgelopen zomer ook al waren. Te goed, dus ik boekte een paar dagen, heel lekker spontaan.

We zijn weer naar Bielefeld in Duitsland geweest en hebben daar dus de kerstmarkt bezocht. Het was erg leuk, maar we kwamen er beide wel achter dat we toch echt meer van het mooie zomerse weer zijn qua vakanties. De natuur ziet er toch ook echt wel een stukje mooier uit in de zomer.

Harpegnathos venator

Deze maand kreeg ik ook mijn nieuwe mieren. De hobby is in dit komende half jaar wat ik ga beschrijven zeer uit de hand gelopen, dan weet je dat vast 😉

Deze kolonie is een stuk specialer dan wat ik al had. Dit is namelijk een exotische soort genaamd Harpegnathos Venator. Ze komen niet voor in Nederland en ook niet in Europa. Ze kunnen erg goed zien, springen en ze jagen op levend voedsel. Ook zien ze er mega stoer uit én zijn ze ongeveer 1,5 centimeter groot.

Zowat elke dag bekijk ik marktplaats.nl om te zien of er nog nieuwe mieren op staan en zo ineens stond deze kolonie er dus op. Deze soort was een grote wens van mij en ik had nog niet eerder een kolonie te koop zien staan. Ik dacht er even over na en besloot toen toch maar te reageren, omdat ik weet dat er vele anderen zijn die deze miersoort ook willen. Niet veel later haalde ik ze op en werd ik nog meer fan van mieren.

Januari

Scarlett was deze maand jarig!
Gefeliciteerd flufje! ♡

Ook haalde ik een kolonie krekels in huis, Scarlett vind ze erg leuk. Ik zelf vind ze er vooral een beetje eng uit zien, maar mijn nieuwe mieren hebben ze nodig als voedsel. Dus nu hebben we ook krekels.

Temnothorax

Ook meer mieren. Ik haalde deze maand mijn Temnothorax mieren en mijn Tetramorium ceaspitum mieren op. Hierbij een soortgelijk verhaal als bij de vorige. Ze stonden op marktplaats.nl waren in de buurt en ik wilde ze. Temnothorax zijn mieren die in holle eikels leven. Tetramorium ceaspitum zijn hele kleine mieren die zaadjes eten.

Mieren nemen is anders dan een normaal huisdier nemen. Met een kat of hond vind ik het vanzelfsprekend dat je iets langer en beter nadenkt over wat je doet. Met een mierenkolonie vind ik dat persoonlijk anders, omdat als je weet wat je doet het wel goedkomt en ik weet wat ik doe. Ook heeft een mierenkolonie eigenlijk geen kosten. Je hoeft er niet mee naar de dierenarts en in principe volstaat het om ze te voeren met dingen die je gewoon in je kast hebt liggen. Echte noodzakelijke kosten zijn er dus niet aan verbonden, alleen als je dat zelf wilt.

Februari

Deze maand verloor ik mijn auto. Onderweg terug van een lesdag aan de andere kant van het land hoorde ik ineens een raar geluid van onder de motorkap komen. Niet veel later werd dat geluid veel en veel erger en harder en toen ineens deed de auto het ook al niet meer. Ik had nog net genoeg vaart om de auto de berm in de sturen en ik wist meteen dat ik niet meer makkelijk thuis zou kunnen komen en de ANWB moest gaan bellen. Tot mijn enorme schrik zag ik vervolgens op mijn telefoonscherm 3% batterij staan.. Snel screenshotte ik het scherm van de gps zodat ik wist waar ik was en dat nog even snel kon doorsturen en vervolgens googlede ik super snel het nummer van de ANWB en belde ze. Ze zouden mijn kant op komen en met mijn allerlaatste procent batterij appte ik mijn ouders en mijn vriend met het nieuws dat ik vast stond en toen werd mijn scherm zwart.

En toen stond ik dus in mijn eentje in de regen en de kou in de berm die vanwege het slechte weer vooral eigenschappen van een moeras had.

Fun times.

Na een klein uur arriveerde de ANWB en werd ik gelukkig door een ontzettend aardige medewerker geholpen. Hij bevestigde al snel mijn vermoeden dat mijn auto het niet meer ging doen en hij sleepte mij daarom naar de dichtstbijzijnde parkeerplek. Daar eenmaal aangekomen mocht ik bij hem in de bus mijn telefoon opladen en mijn ouders bellen. Die hebben mij toen opgehaald.

Nu achteraf kan ik er wel een beetje om lachen, maar op het moment dat dit gebeurde vond ik het echt heel overweldigend en extreem stressvol.

Ik reisde deze maand dus voor het eerst in jaren weer met de trein. Ik moest namelijk naar Utrecht voor de Spar beurs. Daar deed ik veel inspiratie op voor mijn werk en ging ik op de foto met deze koe.

Deze maand had ik nog een lesdag, omdat ik daar zo vroeg moest zijn dat de trein geen optie was leende ik de tweede auto van mijn ouders. Later deden zij mij het voorstel dat ik hun auto over kon kopen. Dat vond ik een top idee en zo kocht ik een nieuwe auto.

Maart

Omdat mijn nieuwe auto toevallig precies hetzelfde model is als mijn nieuwe auto besloten we wat dingen over te zetten. Zo waren de matjes in mijn oude auto beter dus ruilden we die om en zo nog wat dingen. Mijn oude auto ging toch naar de sloop, dan kan je net zo goed de beste dingen eruit halen.

De kat van mijn ouders wilde ook graag helpen.

Verder was dit een vrij saaie maand als ik mijn foto’s moet geloven.

April

Deze maand kreeg ik een vast contract!

Persoonlijk hoogtepuntje. Iets wat ik 10/5/2 jaar geleden nog niet had durven dromen op deze leeftijd te kunnen zeggen.

1x raden wat ik deze maand ook kreeg?

Ja, mieren inderdaad 😀

Via Instagram raakte ik in gesprek met iemand over mieren en uiteindelijk waren we elkaar tips aan het geven. Hij heeft veel tarantula’s en ik wil er graag één. Ik heb veel mieren en die wil hij juist graag. Ik gaf onder andere wat tips over hoe hij zelf een kolonie kon vinden en hij bleek daar heel erg goed in te zijn, zo goed dat hij al snel zoveel mieren kolonies had gevonden dat hij ze zelf niet meer kon houden. Dus stuurde hij er een paar naar mij op. (Voor als je nu denkt Wat..? Opsturen? Ja, mieren opsturen via de post schijnt vrij veel te gebeuren en gaat ook vrijwel altijd goed. Het heeft niet mijn voorkeur, maar ik kon ze niet halen omdat het te ver rijden is.)

Zo kwam ik aan nog een paar Temnothorax kolonies. Deze kolonies waren duidelijk een stuk ouder en er waren veel meer mieren in aanwezig dan de kolonie die ik al had. Het zijn trouwens Duitse mieren want degene van wie ik ze heb woont daar. Verklaard deels waarom hij er ze zo makkelijk vond, Duitsland heeft namelijk veel meer miersoorten.

Langzaam was ik mijn omgeving aan het beïnvloeden en laten zien dat mieren echt mega interessante wezens zijn en zo ging ik met mijn moeder en broer(tje) naar het bos om mieren te zoeken.

We vonden een hele mooie kolonie met bosmieren. Hun waren iets minder blij om ons te zien en ik werd ontzettend vaak gebeten. Niet super pijnlijk, wel vervelend. Zeker als het er veel zijn. Gelukkig was het resultaat wel een hele leuke foto.

Hoi ANWB! Alweer. Ik stond namelijk stil bij de Aldi. Waar ik heel vrolijk naartoe was gereden en vervolgens niet meer wegkwam. Auto wilde niet starten. Het bleek een los draadje te zijn. Ugh haha. Opnieuw vrij stressvol, ik zou een dag later namelijk op vakantie gaan waarbij deze auto onmisbaar zou zijn.

Een dag later ging ik dus voor een week op vakantie, met mijn vriend en mijn familie. We gingen naar Denemarken en het was één van de beste weken in de afgelopen 5 jaar.

Ik kan niet echt met woorden omschrijven hoe ongelofelijk geweldig deze vakantie was. De hele week geen afspraken, geen verplichtingen, veel natuur, veel rust en goed gezelschap. We zaten in een luxe huisje van alle gemakken voorzien. Deze week had echt wel een jaar mogen duren.

Mei

Begin deze maand zat ik nog steeds in Denemarken en genoot ik nog even van het betere leven. Op 1 mei lag ik al dus even op het strand 🙂

Onderweg naar huis kwamen we nog langs een grote mier waar ik mee op de foto wilde. Eenmaal thuis gekomen begon het normale leven al heel snel weer want de volgende dag ging ik alweer aan het werk.

Dat was ook de dag dat mijn vriend een week naar Finland vertrok voor school. Ik was dus een week alleen thuis en raakte een beetje in een dip. Voorgaande week was zo over de top geweldig en gezellig en nu moest ik weer wennen aan het normale leven en had ik echt enorme heimwee naar de afgelopen vakantie.

Ik moest deze week veel werken en ook nog een dag naar school, dus de week vloog wel voorbij. De momenten dat ik thuis was studeerde ik wat voor mijn opleiding en verzorgde al mijn mieren wat extra en leerde ik ook veel bij over mieren en spinnen (mijn eigen persoonlijke opleiding :p) Op deze foto zie je 7 bakjes met mieren kolonies.

We hadden andere kattenbakvulling. Scarlett snapte het niet.

Deze foto vind ik echt ongelofelijk schattig ♡

En geen zorgen, de bak is dus net schoon. Heel onhygiënisch is het dus gelukkig niet :p

Juni

Ik ging naar Preston Palace met een vriendin. Iets wat we al jaren en jaren zouden doen, ooit. Maar het kwam er dus nooit van, tot nu.

Een leuke ervaring. Het is een soort hotel, all-you-can-eat restaurant en attractiepark in één. Leuk concept, we hebben ons zeer vermaakt 😀

Verder stond deze maand nog meer in het teken van mieren dan anders, de temperaturen buiten waren deze maand namelijk erg goed en dat is iets waardoor mieren het ook erg goed doen. Ik verhuisde meerdere kolonies en verwelkomde een groot aantal nieuw uit het ei gekomen mieren, waaronder deze koningin. Ze zijn nu echt enorm actief en dat maakt ze eigenlijk constant interessant om te bekijken.

Ik had zelfs een bruidsvlucht in huis. Dat zijn vliegende mieren die uitvliegen om hun eigen kolonie te starten. Vorig jaar zocht ik die mieren nog op dagelijkse basis en nu had ik ze gewoon in mijn huis haha! Hier zijn er negen te zien. Ik heb ze vrij gelaten zodat ze hopelijk zelf een kolonie kunnen maken ergens buiten. Dit doen ze één keer per jaar en allemaal tegelijk en dit is ook het enige moment in het jaar waarop je de nieuwe koninginnen buiten ziet lopen en eventueel kunt vangen. Al snel zullen ze een nestkamer maken, hun eerste eitjes leggen en zo een nieuwe kolonie mieren laten ontstaan.

Dit bakje had gelukkig een deksel. Dat is niet het geval bij veel andere bakjes. Gelukkig is dit iets wat alleen bij grotere kolonies voorkomt en zelfs dan is het vaak maar één keer per jaar.

Maar deze maand had nog een hoogtepuntje!

Ik kocht namelijk mijn aller eerste tarantula.

Ja, zo een grote spin 🙂 Vorig jaar op deze datum was ik nog als de dood voor spinnen en leek het woord fobie nog een understatement te zijn, nu heb ik er één in huis. Dat vind ik zelf eigenlijk ook nog steeds wel een gek idee, maar ik wordt er vooral heel erg blij van. De afgelopen tijd had ik al heel veel erover bekeken en gelezen en ik was ook al meerdere keren naar ze gaan kijken in de reptielenwinkel. Het moest er toch maar eens van komen.

Dit is een Brachypelma albopilosum en dat is dezelfde soort als de tarantula die mij vorig jaar rond deze tijd van mijn angst af hielp. Bijna 3 jaar oud en nog niet volwassen. Hij/zij wordt dus nog een stuk groter, maar dat zal nog wel 2 jaar duren.

Ik had ook een een feestje van mijn Spar waar ik met collega’s naartoe ging. De avond werd nog leuker toen we genomineerd werden voor prijzen en er zelfs twee wonnen. De 1e prijs voor beste versafdeling en 2e prijs voor beste winkel onder alle Spar city en university filialen.

En we pasten nog even op Nuka.

Hier is hij net gekamd, zie berg haar rechts, maar toch moet hij ook nog wat speciale aandacht van zijn moeder. Ik vind het altijd grappig hoe hij daarom vraagt. Scarlett lag vlak hiervoor nog heerlijk te slapen, maar Nuka drukt dan gewoon zijn hoofd tegen haar aan. Alsof hij wil zeggen ‘Toe, poets mijn oren even!’ Soms bijna zielig voor Scarlett, maar ze lijkt het nooit zo heel erg te vinden.

En dat was mijn eerste half jaar overzicht. Er bestaat een kans dat ik dit vaker zo ga doen. Of misschien een kwartaal overzicht haha. Op het moment heb ik even de tijd, maar zodra de vakantie over is moet ik weer voornamelijk bezig met typen voor school. Het is dan maar weer zien hoeveel tijd en zin ik overhoud.

In elk geval, bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Eén reactie

  1. Nou weer een mooi stuk zal ik zeggen ipv stukje, fijn om weer bijgepraat te zijn.
    Ga zo door xxx
    Liefs Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.