Interessante artikelen die ik las #1

Één van mijn favoriete hobby’s is het lezen van interessante artikelen. Naast dat ik dat heel leuk vind kan het ook erg leerzaam zijn. Ik heb van ontzettend veel onderwerpen enige kennis, het lezen van die artikelen is de grootste reden waarom ik al die dingen weet.

Voor een nieuw soort ‘serie’ op mijn site leek het mij wel leuk om de linkjes van deze artikelen te delen. Dat vind ik leuk voor mijzelf, omdat ik dan al die interessante verhalen makkelijk terug kan vinden. Maar ik dacht dat het misschien ook wel leuk zou zijn voor mijn lezers.

Ik gebruik de app Pocket om alles op te slaan wat ik interessant vind. Om de zoveel tijd zal ik een aantal linkjes uit die lijst delen waarvan ik denk dat het misschien leuk kan zijn om te lezen. Dit kan echt van alles zijn. Mooie verhalen, enge verhalen, nieuws berichten, lijstjes met daadwerkelijk nuttige tips. Gewoon alles wat ik interessant, grappig of misschien zelfs schokkend vind.

Voor vandaag heb ik vijf linkjes om te delen.

De eerste is een leuk en ook best nog interessant artikel van rtlnieuws.nl ‘Zombies zouden de mensheid binnen 100 dagen uitroeien‘. Zoals je misschien weet ben ik dol op zombies, dus kan ik een artikel over zombies meestal goed waarderen. Dat RTL een artikel over zombies had verbaasde mij wel een beetje, maar leuk dat er een serieus onderzoek gedaan is naar wat er zou gebeuren als er wel een zombie uitbraak zou zijn.

Het tweede artikel is een wetenschappelijk artikel van bedrock.nl ‘Neurochirurg Eben Alexander weet het zeker: het eeuwige leven bestaat‘ Het verhaal van een brood nuchtere neurochirurg die door een bijna dood ervaring ervan overtuigd raakte dat het eeuwige leven toch wel bestaat. Zelf vind ik dit altijd een lastig thema, aan de ene kan geloof ik het en aan de andere kant kan ik het niet geloven. Interessant vind ik het zeker en ik lees er dan ook graag over, ik zou het graag willen geloven namelijk.

De derde is een artikel waar ik echt een beetje van schrok. Hij kwam een paar dagen geleden op motherboard.vice.com ‘De ‘sick child hoax’ is het toppunt van internetwreedheid‘ Iedereen die geregeld ‘Amen’ of iets dergelijks onder zielige foto’s op Facebook schrijft zou dit in elk geval even moeten lezen. Ik vond het ronduit schokkend dat dit gebeurd. Er zijn vast ook een aantal wel echt, maar dat dit zo vaak en makkelijk gebruikt wordt is echt verschrikkelijk.

Dit artikel van vice.com bevat hele nuttige tips voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in de culturele sector ‘Tips om niet te worden uitgebuit als kunstenaar‘ Gewoon interessant om te lezen. Doe jij ook iets met kunst, lees dit.

En als laatste iets waar ik dol op ben, een lijsje met enge verhalen. Vaker te lezen op didyouknowfacts.com ‘17 Paranormal Stories Nobody Can Explain‘ Houd je niet van enge verhalen of kan je er vanavond niet van slapen, niet lezen. Hoewel ik altijd meteen twijfels zet bij de geloofwaardigheid van dit soort verhalen, het blijft toch het internet, vind ik het wel altijd erg leuk om te lezen.

En dat waren ze voor deze keer. Ik weet niet niet precies hoe vaak ik deze artikelen ga plaatsen, het hangt er een beetje vanaf hoeveel leuke artikelen ik tegenkom. Elke keer als ik er weer vijf verzameld heb zal ik een update maken.

Ik vind het wel een leuk idee voor een serie, ik hoop dat jullie dat ook vinden.

Misschien ook nog leuk om interessante blog artikelen te delen. Deze bovenstaande zijn allemaal van vrij bekende sites, maar het lijkt mij ook wel leuk om wat leuke/interessante verhalen van collega bloggers te delen de volgende keren.

Ik denk er nog even over na. Mocht jij zelf nou een heel interessant artikel tegen gekomen zijn dan mag je die natuurlijk achter laten bij de reacties. Heb jij zelf misschien een hele interessante blog geschreven, dan mag je die hier onder ook achterlaten. Meer linkjes = meer leuks!

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.