Het meest irritante woord

Volgens nu.nl heeft Nederland besloten wat het irritantste woord is van 2015. Ze doen dat elk jaar en meestal ben ik het wel een beetje met ze eens. Maar ik vraag me nu wel af hoe je nou kunt kiezen tussen al die woorden die eigenlijk allemaal super irritant zijn? Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het woord ‘me’ en dan de variant daarvan die gebruikt word in plaats van het woord ‘mijn’.

Zag ik dit aankomen? Ja een beetje wel. Ik hoor al een tijdje mensen hierover klagen en de laatste tijd kwamen er zelfs al wat ‘grappige’ plaatjes erover voorbij op Facebook. Vind ik het echt een probleem? Nee niet echt. Ik maak me er zelf wel eens schuldig aan. Niet bewust. Maar misschien ga ik dat binnenkort nog doen als men niet snel ophoud me (hihi) timeline vol te spammen met dingen die hieraan gerelateerd zijn. Ik ben er wel goed van op de hoogte wanneer ik ‘me’ moet gebruiken en wanneer ‘mijn’ gebruikt moet worden. Als ik het dus ‘fout’ doe kun je er vanuit gaan dat het opzettelijk is. Vooral via tekst, want mijn telefoon maakt er zelf al snel eens iets anders van. Maar ik vind het dus niet storend genoeg om het aan te passen. De ophef die erover ontstaat vind ik eigenlijk irritanter.

Er waren ook nog andere opties zoals ‘diervriendelijk vlees’ nog nooit gebruikt, maar nu ik erover nadenk best een vreemd woord inderdaad. Maar ook ‘selfie’ en ‘chillen’ wat ik best wel oude woorden vind en niet specifiek voor 2015.

Het woord van 2014 was ‘oudjes’ en ik moet zeggen dat ik daar inderdaad wel eens een hekel aan kan hebben. Maar dat heb ik eigenlijk aan alle verkleinwoorden. Waar ik, omdat ik klein ben waarschijnlijk, vaak mee te maken krijg. De reden was dat het denigerend en negatief zou overkomen. En dat vind ik ook.

Het woord van 2013 was ‘kids’ omdat het overbodig en nutteloos hip zou zijn. Niet een woord wat ik snel zou gebruiken maar ook niet iets waar ik echt een hekel aan heb.

Welk woord volgens mij dan wel het irritantste woord zou moeten zijn?

BAE.

Wat de f* moet dat betekenen? Ik zie het al tijden constant voorbij komen op Facebook bij allemaal foto’s en plaatjes. Dus besloot ik laatst eens op te zoeken wat het nou precies betekende. Ik had een vermoeden dat het iets met best friend of boyfriend te maken had gezien de plaatjes waar het altijd bij stond. En inderdaad. Het is een afkorting voor:

1. Babe, schatje of liefste.
2. Before Anyone Else
3. Het betekend ‘poep’ in het Deens.

In het eerste geval snap ik niet waarop je niet de moeite zou willen nemen om die extra B te typen en er gewoon Babe van te maken. Wat ik overigens ook een afschuwelijk woord vind als het gebruikt word van vrouw naar man. Van man naar vrouw vind ik het iets minder erg maar alsnog zijn er veel betere opties.
Het tweede is volkomen logisch. Niet zo logisch dat ik het zelf bedacht had na het woord z’n duizend keer gezien te hebben. Maar wel logisch.
De derde is een reden om het gewoon niet te gebruiken.
Ik zou niet willen dat een willekeurige Deen denkt dat ik mijn Babe Before Anyone Else een hoop poep zal noemen.

BaeEn daarom mag het woord van 2015, of 2016 alvast, het woord of de afkorting BAE zijn.

Welk woord vind jij het meest irritant?

Bedankt voor het lezen!

Byee

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.