Het leed dat je favoriete serie heet

Beste makers van The Walking Dead,

De seizoensfinale was vorige week.

Ik heb er nu een week over na kunnen denken. En ik heb er geen vrede mee. Ik kan het niet. En daarom schrijf ik het nu op, in de hoop dat ik het een plekje kan geven.

Als je de laatste aflevering van het laatste seizoen (6) nog niet gezien hebt (shame on you) lees dan niet verder!

Ik ga hier een klein beetje spoileren namelijk..

 

Spoileralert.

 

Spoileralert.

 

Spoileralert.

 

Spoileralert.

 

Spoileralert.

 

Okee, klaar nu. Verder lezen op eigen risico. Ik heb mijn best gedaan.

 


 

 

Of eigenlijk.. wat valt er te spoileren?! Ik had oprecht gehoopt dat er werkelijk iets groots te spoileren viel.

Ik wil niet zeggen dat het een slechte aflevering was! In tegendeel zelfs! Ik denk dat ik met recht kan zeggen dat ik dit de aller vetste, tofste en beste aflevering van een serie ooit vond. Niet van The Walking Dead zelf alleen. Nee mensen, ik heb gewoon nog nooit een aflevering van een serie gezien die ik zo spannend vond als deze!

Achteraf had ik overal spierpijn omdat ik van de spanning zo had zitten trillen op de bank. En tijdens de aflevering kreeg ik gevoelens die ik meestal in het echte leven niet eens ervaar.

De angst, spoiler!, die je moet voelen wanneer je je in zombie land begeeft met enkele van je beste vrienden en een vriendin die snel medische hulp nodig heeft terwijl er geen artsen in de buurt zijn moet al erg genoeg zijn. En toen de weg ook nog eens versperd werd door mensen die je liever uit de weg gaat. En de weg op de volgende route ook en alle andere opties ook. Zou de moed je toch echt in de schoenen zinken. Toen ze uiteindelijk bij de laatste optie kwamen en dat halve leger zagen staan kon ik nauwelijks iets uitbrengen anders dan ‘Neeee’ en ‘Oh..my..godd..Nee nee neeee!’

Ze laten vervolgens iets de spanning zakken door je te laten denken dat het meevalt, ‘We nemen gewoon een tussendoor route!’ Maar niets is minder waar..

Op het moment dat ze in het donkere bos lopen en de fluitjes door het bos klonken zakte de moed mij als kijker zelfs in de schoenen. Ik was er heel even van overtuigd dat ze daar één voor één afgeslacht zouden worden en dat er geen nieuw seizoen meer zou komen. De spanning bouwde enorm goed op en ik begon nog veel meer te shaken.

Toen Negan uiteindelijk zijn woorden gesproken had en de rij afging om iemand te kiezen had ik het werkelijk niet meer. Bij ieder waar hij voor stond zat ik meer van ‘Neeee!’ Ik werd bijna misselijk van het idee hoe Glenn zich moest voelen toen hij voor Maggie ging staan. Hoe Rick zich moest voelen toen hij bleef staan bij Carl en hoe de hele groep gewoon zat te vrezen voor zijn of haar leven. Dat gevoel hoe je je moet voelen als je daar zit.. Ik kan het me niet voorstellen.

Toen hij uiteindelijk met eeni meeni miny moe begon dacht ik dat ik er zelf bij zou neervallen.

De spanning zat me zo hoog. Dit is werkelijk het meest meeslepende verhaal ooit en de brok in mijn keel werd steeds groter. Ik had me al volledig voorbereid op een janksessie van 3 uur omdat één van mijn favoriete karakters waarschijnlijk vermoord zou worden met een afschuwelijk brute knuppel..

Negan stopt en ik werd nog nerveuzer dan ik al was als dat zelfs nog mogelijk was. We zien de laatste minuut uit het leven van één van onze favoriete helden en toen was het klaar.

Niks nada noppes.

Nadat het scherm zwart werd heb ik nog ongeveer 10 minuten zitten staren terwijl ik niet helemaal uit kon vinden wat ik met mijn gevoelens moest.

En dat is dan ook meteen de reden van deze lap tekst. Ik kan het niet. Ik kan het niet aan! De hele aflevering word de spanning zo ontzettend krachtig opgebouwd en vervolgens laten ze me ook nog achter met dat gevoel!

Ik had het nodig! Ik had het nodig om te weten wie het was. Zodat ik me hysterisch in mijn jankbui zou kunnen storten en ik mijzelf tot het nieuwe seizoen elke avond zachtjes ik slaap zou kunnen huilen omdat er zo wreed afscheid genomen werd van iemand van wie ik na zoveel afleveringen teveel ben gaan houden. Want wie het ook is. Ze verdienen het allemaal niet.

Toch zat het eraan te komen en dat wist ik ook. Anders hadden ze nooit z’n spannend eind gehad. Het had alleen voor mij persoonlijk de aflevering nóg sterker gemaakt als we juist wel te zien hadden gekregen wie het was. Zodat ik vervolgens een half jaar kon gaan piekeren hoe erg dat moet hebben gevoeld voor elk van de overlevenden die het stilzwijgend moesten aanschouwen.

Alleen één ding waar ik ze wel een punt geef. Al die kijkers komen sowieso terug voor het nieuwe seizoen. Dat moet wel. Je kunt niet dit kijken zonder te weten hoe het afloopt. Anders ben je gewoon geen fan.

Maar we moeten dus nog even wachten. Tot 10 oktober dacht ik.. Heeft iemand misschien toevallig een tijdmachine?

Edit: Het is zelfs 23 oktober pas!

The Walking Dead

Oke dan, maar eigenlijk duurt dat te lang hoor..

Waarom dit nu een week later pas online komt? Nou, normaal gesproken had ik mezelf nu al meerdere keren zitten ophypen: ‘Vanavond nieuwe Walking Dead! Whoohoooo!’ Maar dat kon vandaag dus niet en daarom voel ik me vandaag een beetje leeg.

Nog wel één goed nieuwtje, vandaag komt wel meteen de eerste aflevering van Fear The Walking Dead seizoen 2 uit. Hetzelfde idee ongeveer maar dan met andere personages. Ik zou me natuurlijk helemaal kunnen ophypen hiervoor. Maar aangezien ik het eerste seizoen helemaal zo geweldig niet vond heb ik besloten dat niet te doen. Ik ga gewoon kijken zo meteen en hoop me te laten verassen met een goede comeback.

Dus beste makers van The Walking Dead, doe dit niet nog een keer. Eerst al dat geintje waarin jullie Glenn laten ‘opeten’ door zombies, zijn naam vervolgens zelfs verwijderen uit de intro zodat we nog meer geloven dat het echt was en uiteindelijk tot ieders grote opluchting toch hem laten overleven. Zodat alle fans nu nog een half jaar kunnen panikeren over of hij het misschien is. En wie het anders zou moeten zijn.

Niet cool!

Wie het in elk geval niet zullen zijn naar mijn idee zijn sowieso Rick en Carl want dit blijkt enigszins duidelijk uit de woorden van Negan. Verder kan ik alleen maar vrezen over wie het zal zijn.

Ik ben er in elk geval nog lang niet over uitgepiekerd. Alle opgebouwde spanning moet er alsnog uit en af en toe komt dat met vlagen. Nu bijvoorbeeld..

Volg jij The Walking Dead ook en zo ja wat is jou theorie/mening over deze laatste aflevering? Ben ik wel benieuwd naar!

Bedankt voor het lezen!

Ik ga nu Fear The Walking Dead kijken, misschien dat dat helpt.

Byee

Byalien

5 reacties

  1. Ik wilde ook zo’n post schrijven haha! Zit nog steeds vol frustratie.. Vond FTWD trouwens wel oké, ben wel benieuwd wat het nieuwe seizoen brengt.

    • Echt hè! Ik kon het niet handelen. Ik moest er gewoon iets over schrijven, maar het werkte! Ik voel me iets beter nu iedereen van mijn lijden af weet :’D
      En ja inderdaad ik heb er ook best wel van genoten! Ben benieuwd naar de volgende dus dat is een opluchting! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.