Het leed dat je favoriete serie heet #2 Illegaal kijken of gewoon maar niet kijken?

Vandaag wil ik het hebben over iets waar ik het eigenlijk al heel lang over wil hebben. Iets waar ik het vaak met anderen over heb en wat mij gewoon al tijden frustreert. Dit wordt een klaag artikel en omdat ik al eens eerder een artikel schreef waarin ik zeurde over een serie, besloot ik van dit soort artikelen ook maar gewoon een serie te maken. Dit is dus Het leed dat je favoriete serie heet #2.

Gezeur aan

Vandaag wil ik het dus hebben over het niet legaal kunnen kijken van series en films, de veel te strenge wetten tegen illegaal downloaden, maar vooral het feit dat het extreem moeilijk is om de series te zien die ik graag wil zien en dat er ook nog eens steeds meer moeite gedaan wordt de dingen die al beschikbaar zijn alleen beperkt beschikbaar te maken tegen veel te hoge prijzen.

Zo werd er een tijdje terug al van alles aangepast voor het illegaal downloaden. Maar nu las ik iets waar ik een beetje boos van werd. HBO gaat van de Nederlandse tv af. (Dat betekend dus geen mogelijkheid meer voor het legaal kijken van oa. de serie Game of Thrones) Het wordt een speciale dienst die je waarschijnlijk alleen kan krijgen wanneer je klant bent bij Ziggo. En dat vind ik belachelijk! Iedereen met een andere provider heeft dus pech en alle providers in het algemeen hebben ook gewoon pech want ze mogen de zenders niet meer aanbieden ondanks de vraag ernaar van hun klanten.

En nu gaat het mij helemaal niet specifiek over HBO of Ziggo. Wij zitten namelijk gewoon bij Ziggo en zouden dus niet eens over hoeven stappen. Wat mij zo frustreert is dat het je gewoon veel te moeilijk wordt gemaakt om je favoriete series te kijken. Illegaal downloaden mag niet, op Nederlandse televisie zenden ze alleen maar dezelfde stomme schijt uit, de meeste series die ik kijk hebben geen dvd boxen die ik kan kopen, Netflix heeft gewoon niet alles en als ze het al hebben is dat vaak alleen het eerste seizoen maar, verder is er ook nergens iets waar ik legaal mijn series kan kijken.

Want, ik woon niet in Amerika.

Volgens mij is dat namelijk het grootste probleem, alle series en films komen als eerste in Amerika uit en Amerika heeft ook nog eens een veel groter zender aanbod. Ook Netflix heeft er een veel groter aanbod en ik durf te wedden dat ze vast meer mogelijkheden hebben om van alles te kijken via andere wegen. Dat de rest van de wereld ook iets wil zien behalve de lokale praatprogramma’s interesseert ze werkelijk vrij weinig naar mijn idee.

het-leed-dat-je-favoriete-serie-heet-1

Laatst kreeg iemand in Duitsland al een dikke boete voor het bekijken van een paar afleveringen via Popcorntime en ik zie zelf dat de meest bekende download sites langzaam verdwenen van het internet. Erger nog vind ik de straffen die uitgedeeld worden, zo loopt de eigenaar van de populaire site KickassTorrents het risico op 20 jaar celstraf. Alleen maar omdat hij het iedereen op deze wereld gunde om alles te kijken wat er beschikbaar is, zoals het hoort. En daar krijgt hij waarschijnlijk een enorme straf voor, dat vind ik diep triest.

Natuurlijk snap ik wel dat je moet betalen voor zulke dingen, films en series maken kost veel geld. Ik ben dan ook helemaal niet te beroerd om er voor te betalen. Het is er alleen gewoon niet. Er is geen enkele mogelijkheid om het op een normale manier te bekijken. Alleen illegale download of stream sites hebben zo goed als alles in de aanbieding. En dan is de keus uiteindelijk gewoon makkelijk gemaakt voor ik denk de meeste mensen.

Ik zou oprecht bereid zijn geld te betalen voor een programma, app of whatever zolang die maar alles heeft wat ik wil kijken. Ook de die onbekendere series die ik graag kijk. En nee, nogmaals, Netflix is niet wat ik bedoel. De Amerikaanse Netflix misschien, maar de Nederlandse Netflix is echt niks waard. Als een serie 6 seizoenen heeft neem ik niet genoegen met de 3 daarvan die op Netflix staan. Dan wil ik de andere 3 ook nog zien. En uiteindelijk zal Netflix het misschien wel krijgen. Maar ik moet vaak al lang genoeg wachten op een nieuw seizoen, ik ga dan niet ook nog eens een extra jaar wachten totdat Netflix het belangrijk genoeg vindt om uit te zenden en dan ook nog eens de kans lopen dat ze het gewoon nooit op Netflix zetten. Dat nieuwe iets zou dan ook best wat meer mogen kosten dan Netflix nu kost. Zolang het maar net zoveel aanbod heeft als de illegale kant van het internet. Een groot deel van de downloads wordt niet gedaan omdat mensen het leuk vinden om regels te overtreden, het is omdat ze gewoon willen genieten van wat de wereld te bieden heeft.

Dus.. Wat ik hier vooral wil zeggen is, waarom is er geen site waar gewoon alles legaal te zien is? Desnoods met een dikke lading reclame of dat we er best voor moeten betalen, maar doe hier iets mee! Het is gewoon ontzettend oneerlijk voor mensen hier in Nederland. En dan gok ik zelfs dat wij het nog goed hebben in vergelijking met een heleboel andere landen.

Die series worden wereldwijd uitgebracht, maar ondertussen voel ik me alsnog in de zeik genomen want voor iedereen buiten Amerika is het alsnog een enorme opgave er iets van mee te krijgen zonder risico te lopen op ellende met de wet.

Gezeur uit

Ik ben vast niet de enige die er zo over denkt, maar ik vond het erg nodig er eens even lekker over te zeuren. Het beste wat er kan gebeuren is dat er iemand denkt: ‘Wow, een plek waar je gewoon alles kan kijken, wat slim!’ En dan maakt diegene ‘even’ een ding zodat wij arme Nederlanders iets hebben om alles te kijken wat we maar willen. Kleine kans, maar niet geschoten is altijd mis.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.