Gezellig reizen met het OV

Ik ga bijna nooit met de trein, en nadat ik de laatste keer (een half jaar terug ongeveer) drie uur lang vast stond op station Almere, stond ik ook niet te springen om weer te gaan. Maar ik had een gratis trein kaartje gekregen die gebruikt kan worden in combinatie met een normale ov kaart. Dus dan klinkt het ineens een stuk leuker. Ik heb zelf nooit gestudeerd en dus nog nooit gratis kunnen reizen maar mijn vriend wel. Dus besloten we een dag gratis te gaan treinen.

Zonder problemen stapten we uit in Utrecht en zijn daar de stad in gewandeld om even bij een muziek winkel te kijken waar mijn vriend graag heen wilde. Verder hebben we nog wat gegeten bij Subway en wat kleine winkeltjes bezocht.

Daarna besloten we naar Almere te gaan voor de Primark. Daar bijna aangekomen kwamen we erachter dat er werkzaamheden waren aan het spoor richting Almere en dat het laatste stuk met de bus moest. Dit duurde een stukje langer dan gepland, maar het was wel goed opgelost en de buschauffeur was erg vriendelijk. Alvast mijn complimenten daarvoor NS.

Na geshopt te hebben bij Primark  wat helaas enorm tegen viel zijn we nog even snel de Yves Rocher ingedoken voor een nieuw flesje Vanilla parfum. Aangezien de treinen vanuit heel Almere niet reden zijn we weer met de bus een stukje terug gegaan. Verderop een nieuwe trein gevonden en even later uitgestapt voor de overstap op het station Zwolle.

En toen begon de drama.. De trein stond op het moment dat wij aan kwamen al erg vol maar wij moesten ons er nog maar bij proppen. Lekker knus en gezellig. Tot ineens de trein naast ons, die naar Groningen, kapot bleek en onze trein dus de vervangende trein was. Want Groningen is  blijkbaar belangrijker dan Leeuwarden.
Dus wij er weer uit om een half uur te wachten op een andere vervangende trein. Natuurlijk komen er alleen maar meer mensen bij dus als de trein eindelijk arriveerd word ik met 1.60 bijna vermorzelt tussen tassen en honderden andere passagiers die ook naar binnen willen. Binnen twee tellen zit deze trein nog voller dan de vorige..

Nog nooit heb ik zo ontzettend opgepropt in een vervoermiddel gezeten. En eerlijk gezegd was dit ook alles behalve veilig. Er werd zelfs nog door beveiliging van buiten de trein verzocht om verder door te schuiven want de machinist moet de cabine natuurlijk wel veilig kunnen verlaten mocht er ineens iets gebeuren. Dat snap ik wel maar het pastte gewoon echt niet meer. Dit gaf verder natuurlijk ook een ontzettend onveilig gevoel, vooral aangezien de trein naast ons net ook al kapot ging.

Ik ga me dan namelijk de meest afschuwelijke situaties voorstellen. Wat nou als er brand is.. al die mensen die dan tegelijk naar buiten willen.. dat gaat niet goed komen. Of als er een botsing zou zijn om wat voor reden dan ook. Gelukkig stonden we zo dik opgepropt dat waarschijnlijk iedereen in dat geval gewoon overeind zou blijven staan. Een van de meiden die naast mij stond begon zelfs nog over een zombie apocalyps en ja.. daar had ze wel een punt! Dat zou in dit geval echt dramatisch geweest zijn.

Op het eerstvolgende station stapten maar liefst twee mensen uit. Waar er weer drie nieuwe voor in de plaats kwamen. Al met al wil ik echt nogmaals mijn complimenten geven aan de NS. Jullie hebben vroeger ongetwijfeld uren lang Tetris gespeeld.

Een paar stations verder werd het gelukkig iets rustiger en werden mensen steeds lolliger er ontstonden er wat willekeurige gesprekken wat het allemaal toch nog een stuk leuker maakte. Een interessant serieus gesprek tussen twee jonge kinderen, verwondering in de hele coupé over de LadyGaGa-Like schoenen van een mede reizigster en toen vervolgens de jongen achter mij zijn blikje cola over zichzelf liet ontploffen konden we allemaal ook nog even hard lachen.

Hoewel ik echt vreselijk geïrriteerd zou zijn als ik dit na een ellendig lange werkweek had moeten meemaken terwijl ik weekend had willen hebben. Kon ik er in dit geval, en vooral achteraf wel om lachen. En dat ik samen was met mijn vriend maakte alles wel goed.

Wat ik geleerd heb vandaag:

  • Treingesprekken zijn echt prachtig om te volgen.
  • Een dagje weg gaan is soms toch wel heel erg leuk. (Besteed wel wat extra aandacht aan het woord Soms in deze zin)
  • Ik kan zonder sarcasme nu niets positiefs over de NS treinen zeggen.
  • Treinen zijn altijd kapot of buitendienst.
  • Boze treinreizigers zijn best wel grappig.
  • Groningen is belangrijker dan Leeuwarden.
  • Utrecht is echt een prachtige stad.
  • Ondanks dat het OV goed word aangeprezen kan ik er niet aan wennen.

Byee

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.