Film Review – Fifty Shades Darker

Woensdag 8 februari was ik met mijn vriendin Ingrid bij de première van de film Fifty Shades Darker, nu ga ik proberen een review/stukje te schrijven zonder te spoileren.

Ik ging er dus heen met mijn vriendin Ingrid. Met haar zag ik ook de eerste film, alweer twee jaar geleden. We sproken toen meteen af om weer samen te gaan als de volgende film uit zou komen. Hoewel dat toen nog eeuwen leek te duren was het zomaar ineens zo ver.

Ingrid had gelukkig al een tijd geleden gereserveerd zodat we de aller eerste voorstelling konden zien die gedraaid werd, we waren dus echt één van de aller eersten die de film zagen! Samen met de rest van die volle zaal dan natuurlijk. Het was helemaal uitverkocht en enorm druk! Gelukkig waren wij ruim op tijd en hebben een zo goed als vrije keus gehad qua stoelen. Yes!

 

Fifty Shades

Hij kwam 9 februari eigenlijk pas uit, maar stiekem is deze foto gemaakt op 8 februari! Vanwege de lady’s night mochten wij hem een dag eerder zien!

Nog even een stukje over de eerste film, Fifty Shades of Grey. De tweede film start zo goed als direct na het eind van de eerste. Dus het is zeker een must om de eerste wel te zien. Gelukkig was Net 5 zo lief om de eerste film nog te draaien maandag 6 februari. Die heb ik toen nog even gezien om herinneringen op te halen. Wat mij maandag meteen opviel was dat ik hem in de bioscoop erg leuk vond, maar toen ik hem van de week dus weer zag op Net 5 viel het mij verrassend tegen. Het verhaal van de eerste film is eigenlijk in één zin samen te vatten: Man met vage persoonlijke problemen en een voorkeur voor kinky seks valt op een verlegen onervaren vrouw die daar wat moeite mee heeft. Je kan er nog wat leuke dingen bij verzinnen, maar persoonlijk vind ik dat de eerste film weinig meer inhoud had dan dat. Wel leuk om te zien, maar ik vond het de tweede keer dat ik hem zag toch echt wat minder.

Bij de tweede film was ik een klein beetje bang hetzelfde vooral weer te zien, maar daar had ik het best fout. Fifty shades darker is zeker opnieuw diezelfde man en vrouw die op verschillende manieren seks hebben, maar deze film geeft je ook veel meer verhaal. Achtergrond informatie over de personages vooral, ineens is het duidelijk waarom dingen zijn zoals ze zijn. Er waren ook meerdere momenten waarop ik dacht: ‘Okee, dat had ik niet aan zien komen!’ En zeker op een goede manier.

Ook het einde had ik niet aan zien komen. Dat bedoel ik in de zin dat ik echt net lekker in het verhaal zat en het vrij spontaan eindigde. Net als de eerste film dus. Al was dat wel te verwachten omdat het een nog-niet-eindigend verhaal is en er nog een film moet komen.

Al met al ben ik echt enorm positief verrast over deze film. Er gebeurd gewoon ontzettend veel en door de film heen zitten bepaalde kleine details die later duidelijk worden gemaakt. Dat geeft de film waarde om opnieuw te kijken en dat miste ik echt bij deel één. Fifty Shades of Grey leek bijna een soort introductie en Fifty Shades Darker is eindelijk waar je op gewacht had. Het ging op sommige stukken bijna een beetje richting een spannende actie film (ik bedoel dan geen seks actie 😉 ) en dat vond ik een enorm goede toevoeging! Al met al zou ik deze film graag nog een keer willen zien en ik raad hem dan ook zeker aan!

Omdat het een speciale Lady’s night was kregen we aan het begin van de film een drankje en aan het eind nog een doosje chocola mee naar huis. Dat kan ik altijd wel waarderen!

Voor iedereen die net als mij de eerste film wat vond tegenvallen en twijfelt om deel twee te zien, ik zou zeggen dat je Fifty Shades Darker gewoon een kans moet geven!

Ben je sowieso al fan, dan denk ik dat je zeker niet teleurgesteld zal worden.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

4 reacties

  1. Ik heb hem ook gezien op de Netflix
    Maar ik vond t wel aardig en keek hem samen met mn zus uit nieuwsgierigheid.
    Kijken wat de de big deal was!
    Mooi artikel heb je geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.