Elke dag een vraag – Week 28

10.7.2017
Maandag

Wat vind je het leukst aan ouder worden?

Wijsheid en ervaring.

Verder vind ik er niet zo heel erg veel aan. Vroegah las ik eens iets over dat je fysieke piekjaren rond je 22e liggen. Vanaf die leeftijd takel je lichamelijk alweer langzaam af. Idioot vond ik dat en ik geloofde dat ook niet echt. Ondertussen heb ik inderdaad het idee dat ik langzaam minder word. Laatst meende ik zelfs al te voelen dat mijn huid op sommige plekken minder strak is en de huid op mijn gezicht is zeker minder strak en egaal dan toen ik nog een tiener was. Maarja, ik ben dan ook al wel een kwart eeuw oud..

 

Het antwoord van vorig jaar.

10.7.2017

 

 


11.7.2017
Dinsdag

Welke kleur zou je vandaag geven?

Geel.

Want het was zonnig en de zon staat gelijk aan de kleur geel.

Ik vind geel wel een lelijke kleur, maar het is een vrolijke kleur en dat paste ook goed bij de zonnige dag waarop ik gezellig de stad in ging  met een vriendin.

 

Het antwoord van vorig jaar.

11.7.2017

 

 


12.7.2017
Woensdag

Wat motiveert jou om elke dag aan het werk te gaan?

Verrassend veel.

Normaal gesproken was geld voor mij een reden om aan het werk te gaan. De enige reden ook eigenlijk.

Op het moment met mijn nieuwe baan zit dat iets anders. Wat mij vooral motiveert bij deze baan in tegenstelling tot alle andere banen die ik had is dat ik mij hier gewaardeerd en nodig voel. Het is niet alsof de winkel niet zonder mijn toevoeging zou kunnen, maar het voelt ook zeker alsof ik persoonlijk iets toevoeg. Ik krijg daadwerkelijk verantwoordelijke taken en ik krijg elke dag het gevoel dat mijn baas in mij gelooft en mij vertrouwd, ook dat is enorm motiverend.

Wat misschien nog wel meer motiverend is is het gevoel dat ik samen met mijn baas en collega’s iets aan het opbouwen ben. De winkel is helemaal nieuw en iedereen die er werkt dus ook. Ik heb het gezien toen het nog leeg en een bouwval was en heb deels geholpen om dat naar een mooie winkel te maken. Dat geeft mij verantwoordelijkheidsgevoel en dat zorgt er weer voor dat ik er graag aanwezig wil zijn om mijn collega’s te helpen.

Ik heb voor het eerst, sinds ooit, echt heel veel plezier in mijn werk en het voelt eigenlijk niet eens alsof ik aan het werk ben. Ik tel geen minuten af totdat ik vrij ben en het komt nu juist voor dat ik zie dat ik vrij ben maar eigenlijk nog wat dingen wilde doen. Wanneer ik dan wel de werkvloer verlaat heb ik alsnog geen haast met naar huis gaan en zit ik gerust nog even lekker na in de kantine, ook een absoluut nieuw iets. Ik was één van die mensen die zodra de klok ‘vrijheid’ sloeg zo snel mogelijk weg was en naar huis vertrok, omdat ik daar dus al de hele dag naar uit had zitten kijken. Totaal niet aanwezig meer dat gevoel, super fijn is dat.

Ik voel mij echt op mijn plek hier.

 

Het antwoord van vorig jaar.

12.7.2017

 

 


13.7.2017
Donderdag

Wat zou je van vandaag willen herinneren?

Niet zoveel eigenlijk.

Hoewel ik de gehele rest van de week een top humeur had was dat deze dag nergens te vinden. Voor het eerst had ik moeite met wakker worden en met moeite sleepte ik mijzelf door de vroege ochtend. Toen ik eenmaal aangekomen was op werk gaven mijn collega’s mij een veel betere stemming, maar toen ik weer thuis kwam zakte ik weer op de bank in een hoopje. Niet zo een goede dag deze, ik heb verder dan ook weinig gedaan.

 

Het antwoord van vorig jaar.

13.7.2017

 

 


14.7.2017
Vrijdag

Wat zou het belangrijkst voor je zijn als je 80 jaar oud bent?

Dat ik nog iemand om mij heen heb om domme/interessante/vermakelijke gesprekken te hebben en dingen mee te doen of gewoon om samen mee achter de geraniums te zitten.

Op de één of andere manier stel ik mijzelf niet voor als een top fitte 80 jarige. Sinds ik mij dus niet kan voorstellen dat ik tegen die tijd nog gezellig rondreis over de wereld of een ultra boeiend leven heb zou het des te belangrijker zijn dat ik nog wel iemand en in het beste geval zelfs meerdere mensen om mij heen heb waar ik close mee ben en waarmee ik saai achter de geraniums zou kunnen zitten. Op het moment kan ik eenzaamheid om de zoveel tijd best waarderen, maar het idee om een eenzame oudere te worden vind ik best beangstigend.

 

Het antwoord van vorig jaar.

14.7.2017

 

 


15.7.2017
Zaterdag

Wat heb je vandaag gedaan?

Brak op de bank gehangen en daarna gingen wij naar mijn ouders om te BBQ’en. Mijn broertje is volgende week namelijk jarig en daarvoor organiseerden ze een BBQ.

 

Het antwoord van vorig jaar.

15.7.2017

 

 


16.7.2017
Zondag

Met wie zou je een keer uit eten willen?

Met iedereen die mij mee uit eten wil nemen haha!

Ik ga gemiddeld één a twee keer per jaar uit eten. Uit eten gaan is voor mij nog bijna net zo speciaal als dat het was toen ik een kind was. Hoewel ik het leuk vind dat het elke keer weer echt als iets heel speciaals voelt zou ik ook wel graag tot de groep mensen willen behoren die regelmatig uit eten gaat.

Met uit eten gaat bedoel ik wel echt in een restaurant zitten. Dingen zoals Mac Donalds, Subway en de pizzahut tellen niet mee.

 

Het antwoord van vorig jaar.

16.7.2017

 

Byalien

2 reacties

  1. Ik vind dat altijd zo raar, na 22 jaar aftakelen terwijl mensen tegenwoordig steeds vaker de 80 halen. Als ik er een grafiek van zou maken zou het lachwekkend zijn. Fijn trouwens dat je het zo naar je zin hebt op je werk. Ik herken het stukje wel dat je niet gewaardeerd voelde in andere baantjes, dat heb ik ook vaak genoeg ervaren, het voelt dan meer of je een machine ben ipv een mens, heel naar is dat.

    • Ja dat vind ik dus ook! De verhoudingen zouden helemaal scheef liggen in zo een grafiek.. maar we doen het nu gewoon te goed denk ik, dat mensen 80 worden. Volgensmij werden mensen in de natuur vroeger nauwelijks 40, in dat geval is het hoogtepunt op 22 weer wel logisch!
      En inderdaad, dat gevoel bij werk is gewoon echt rot en ik ben zelf ook ontzettend blij dat dat nu eindelijk eens niet het geval is! 🙂
      Het voelt zelfs bijna alsof ik een lot uit de loterij gewonnen heb.. en ik ben mij er dan ook dagelijks even van bewust dat ik aangenomen ben voor één van die enkele banen waar ik oprecht wilde werken tegenover de vele tientallen banen waar voor ik uiteindelijk gesolliciteerd heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.