Droombanen

Ik zou kunnen zeggen dat ik mijn droombaan, in elk geval voor het moment, gevonden heb. Ik kan niet iets verzinnen wat ik liever zou doen én wat binnen mijn mogelijkheden ligt.

Maar als ik buiten mijn mogelijkheden ga denken zijn er best nog een paar dingetjes die ik wel zou willen doen. Het leek mij wel leuk om die eens te benoemen. Dus dat doe ik dan maar hier. Acht dingen die ik misschien nog liever zou doen dan mijn huidige werk.

Geesten jager

Ken je die programma’s waarin een aantal mensen met allemaal maffe apparaten en camera’s door enge verlaten gebouwen lopen en de hele tijd ‘Wow! Did you see/hear that?!’ Schreeuwen omdat ze een geest gevoeld zouden hebben? Nou, zo iemand zou ik best willen zijn. Ik ben dol op spookachtige locaties en enigszins paranormaal aangelegd. Ik denk dat ik hier wel goed in zou kunnen zijn.

De reden dat ik er niks mee doe? Hoe maak je hier in godsnaam serieus je werk van..?

Forensisch werk – Patholoog

Ja, ik zo graag dode lichamen willen onderzoeken op hun doodsoorzaak. Misschien een naar idee, maar dat lijkt mij al heel lang enorm interessant werk om te doen. En het is ook nog eens belangrijk werk.

De reden dat ik hier niks mee doe? Interesse werkt niet altijd samen met lichamen blijkt het. Mijn lichaam reageert namelijk extreem op bloed, naalden, snijden en dat soort dingen in het echt. Op tv is er geen probleem, zo ontstond de interesse zelfs. Maar toen begon ik wat bloed en naalden in het echt te zien en daar ging het volledig mis. Mijn ogen willen geïnteresseerd kijken, maar mijn lichaam zakt snel weg in een schokkerige coma. Ik haat deze eigenschap behoorlijk, maar het is niet anders. Ook werkt mijn kennis niet mee, gezien ik bij scheikunde en dat soort vakken gemiddeld een 4 haalde.

Rij instructeur

Mijn hobby is autorijden en van je hobby je werk kunnen maken is helemaal top. Heel lang is dit ook een daadwerkelijk streven geweest.

Waarom het hem niet werd? Je hebt twee dingen nodig om de opleiding rij instructeur te doen. Een flinke hoop geld en genoeg tijd. Tot op heden is het nog niet gelukt om aan die twee vereisten te voldoen op hetzelfde moment. Ooit had ik genoeg geld, maar een heel drukke baan. Toen had ik genoeg tijd omdat ik werkloos was, maar daardoor dus ook te weinig geld. Nu zou ik het als ik het goed doe wellicht kunnen betalen, maar heb ik opnieuw de tijd er niet meer voor. Ook voel ik nu niet meer zo de behoefte omdat ik al iets anders gevonden heb wat misschien nog beter bij mij past. Rij instructeur is ook iets wat ik altijd nog zou kunnen gaan doen, dus ik voel op dit moment weinig motivatie hiervoor.

Dierenverzorger in Afrika

Ik zag altijd op Animal Planet allemaal dierenartsen die mochten werken met de wilde dieren in Afrika. Ik had dat zo graag gewild. Dit was altijd mijn kinderwens voor als ik later groot was. Echt groot ben ik alleen nooit geworden en dit is er ook nooit meer van gekomen.

Waarom niet? Kinderfantasieën komen meestal niet uit zoals kinderen gehoopt hadden. In mijn dromen had ik de aanleg voor de opleiding en had ik de kosten ook nog niet bekeken. De kans om hiermee echt geld te kunnen verdienen berekende ik ook niet mee in mijn overweging. Ik wil gewoon de hele dag met dieren werken en zo bleek het niet helemaal te werken. Helaas.

Tattooartiest

De aanleg voor het tekenen heb ik wel, denk ik. Ik doe er op het moment niks meer mee, maar ik denk dat ik als ik dat wel zou doen ik er best ver mee zou kunnen komen.

Waarom ik hier dan niet voor ging? Nouja die eerder genoemde fobie voor naalden en dergelijke onder andere. Ik ontdekte zelfs in een tattoo shop voor het eerst dat ik hier last van had. Hoe erg ik ook mijn best gedaan heb en hoe ontzettend interessant ik het ook vind, ik heb nog nooit echt kunnen zien hoe een piercing of tattoo gezet werd zonder dat ik niet zelf op het randje van bewustzijn was of gewoon meteen flauwviel.

Katten trimmer

Ik zou erg graag willen werken met katten. Ik vind zelf dat ik erg goed met ze ben, ook wanneer het gaat om kammen en verzorgen. Ik heb zo mijn trucjes en enige kennis om moeilijke katten rustig te houden en aan te voelen wat en wanneer ik iets moet doen of juist niet. Nog niet eens zo heel erg lang geleden bedacht ik mij, door aanraden van een vriendin, dat ik hier misschien iets mee moest doen. Ik maakte zelfs een plan van aanpak en ging bijna de opleiding doen.

Waarom nou alleen bijna? Nou voor een deel een beetje om dezelfde reden als waarom ik geen les geef over autorijden. De opleiding kostte een ‘leuk’ bedrag en ik was op het moment van plan-maken werkloos. Ook moest ik in mijn plan van aanpak gaan inzien dat het geen vetpot zou gaan zijn. Het zou zeker leuk zijn voor erbij, maar er echt (stabiel) van leven is moeilijk. En dat was niet helemaal wat ik zocht, ik wil namelijk wel goed en stabiel leven.

Wel is dit eigenlijk de enige nog eventueel serieus overgebleven optie van dit lijstje. Mocht ik ooit verveeld raken met wat ik nu doe of minder gaan werken waardoor ik ineens tijd over heb dan zou ik dit alsnog graag willen doen voor erbij.

Schrijver

Ik zou graag mijn geld willen verdienen met schrijven. Dat klinkt altijd namelijk als iets wat goed bij mij past. Thuis zitten, dingen schrijven, lekker rustig met eigen tijden en regels, terwijl mensen mijn dingen lezen en ik fijn geld krijg.

Waarom dan niet? Nou.. Het klinkt wel als iets wat bij mij past, maar ik weet niet of dat echt zo is. Een schrijver moet altijd wel iets kunnen schrijven voor een stabiel inkomen en dat kan ik dus niet. Er zijn periodes waarin de woorden het papier op stromen, maar net zoveel of meer periodes waarin dat niet zo is.

Ook ben je niet zomaar een schrijver, zo één die ervan kan leven bedoel ik. Daarvoor moet je eerst iets uitbrengen. Nu doe ik dat wel hier, maar ik zie dit niet als een hele goede of serieuze optie om geld mee te verdienen. Een boek waar aan ik begon is dat misschien wel, maar daarop is weer het eerste stukje van toepassing. De flow er in houden is gewoon echt moeilijk. Korte periode ging ik enorm lekker met schrijven, toen nam ik een kleine pauze en sindsdien ben ik niet meer in diezelfde goede flow geraakt. En ja, daar baal ik van. Wanneer ik het eerste deel van mijn boek lees ben ik oprecht onder de indruk. Ik vind het echt leuk om te lezen, het is leuk en lekker geschreven, heeft interessante doordachte stukjes en ik ben er in het algemeen echt heel tevreden over. Ik kan eigenlijk nauwelijks geloven dat ik het echt geschreven heb, IK, vooral na de vele vreselijke pogingen tot een volgend hoofdstuk. Het verhaal heeft een bepaalde toon die ik leuk en uniek vind, maar helaas ben ik hem kwijt geraakt.

Je merkt het, de frustraties van een schrijver zijn niet mijn ding. Daarom is echt schrijver zijn waarschijnlijk ook niet zo mijn ding.

Miljonair

Ik weet dat het niet echt een baan is, maar wanneer je jezelf miljonair kan noemen kan je meestal stoppen met werken en dus gewoon alleen miljonair zijn. Baan of niet, ik zou enorm graag miljonair willen zijn. Geld maakt niet gelukkig zegt men vaak, maar ik ben hier maar deels van overtuigd. Ik zou oprecht een wrak zijn wanneer bepaalde personen uit mijn leven zouden zijn en wanneer mijn gezondheid of die van geliefden in gevaar komt is dat ook echt een domper op het leven, maar op die dingen na is geld wel degelijk het eerst volgende wat mij extreem gelukkig zou maken. Simpelweg omdat je met geld bijna al het andere zou kunnen kopen.

Waarom dan geen miljonair? Tja, dat vraag ik mij nou ook wel eens af..

Allemaal best anders dan werken in een supermarkt inderdaad. En hoewel ik heel graag deze bovenstaande dingen zou willen doen op dagelijkse basis ben ik nu zeker niet ontevreden. Ik zie mijzelf als één van die weinigen, zeker onder de mensen van mijn leeftijd, die iets doet waar ze blij van wordt. Mijn werk is soms zwaar en nog veel vaker vermoeiend, maar ik vind het wel echt heel erg leuk. Ik ga er met plezier naar toe en voel mij verantwoordelijk voor en betrokken bij het bedrijf. Ik doe wat ik op dit moment het allerliefst zou doen en dat is mij veel waard.

Toch zou ik zeker geen nee zeggen wanneer ik eens een dagje mee zou mogen kijken bij bovenstaande beroepen.
Bij deze bied ik mijzelf dan ook aan op vrijwillige basis. 🙂

Wat zou jij willen doen als geld, mogelijkheden, afstand en kennis er niet toe deden?

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee!

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.