DIY – Zilveren notitieboekje

Ik lees wel eens diy-artikelen en dan denk ik vaak: “Oh wat slim! Dat moet je ook maar net bedenken!” Hierdoor laat ik het voor mijzelf al klinken alsof het heel moeilijk is om zoiets te maken, maar dat is het helemaal niet. Want ik zat net gewoon te diy’en! Alleen normaal ben ik dan gewoon heel blij met mijzelf, maar ga ik daarna gewoon verder met waar ik mee bezig was. Dit keer bedacht ik dat ik best halverwege ineens even een foto kon maken en kon schrijven over wat ik deed.

Want waarom niet?

Dus daarom nu mijn eerste eigen echte do it yourself artikel ding!

Ik houd van glimmende dingen. Zilveren glimmende dingen zijn naar mijn idee beter dan gouden glimmende dingen. Maar ik draag ze in elk geval graag op me, bij me en op mijn kleding. Verder zou ik het ook te gek vinden als alles in mijn huis shiny zilver was, maar dat gaat misschien iets te ver. Dus we beginnen klein. Met een notitie boekje. Of beter, een niet zo mooi notitieboekje. En dat fixen we dan!

Tijdens het opruimen net vond ik dus een niet zo mooi notitieboekje, die ik nooit gebruikt had want ik houd meer van mooie notitieboekjes.. Even later vond ik in de gereedschapskist een rol isolatie plakband. En die is heel mooi zilver! Met dat boekje nog in mijn hoofd maakte ik al snel een combinatie van die twee in gedachten en ik was er erg tevreden over.

Dus liet ik de opruim troep voor wat het was en ging in de woonkamer op de vloer zitten knutselen, net als vroeger.

Je neemt dus een notitieboekje, ik raad die met een ringband af.

En je neemt een rol zilveren isolatie tape. Die kan je vinden in bouwwinkels, maar de Action heeft ze soms ook. Dat weet ik, want mijne komt daar vandaan.

Eigenlijk is dat alles wat je nodig hebt. Een schaar kan handig zijn, maar scheuren ging ook prima.

1 diy

2 diy

Je gaat op de vloer in de woonkamer zitten voor het echte jeugdigheidsgevoel of je doet je rug een plezier en gaat aan een tafel zitten. Bij mij kon dat niet, want dan moest ik eerst verder opruimen en dat wilde ik natuurlijk niet. Als je klaar zit, kijk je hoeveel stroken tape je nodig hebt en hoe lang die moeten zijn. Je scheurt/knipt ze netjes af en vervolgens plak je ze over je boekje. Aan te raden is om het boekje te plakken als hij dichtgeklapt zit. Anders lukt dat zo meteen niet meer. Wil je het wat strakker hebben, pak dan een plat glad voorwerp en duw daarmee voorzichtig de bubbels eruit.

3 diy

En dan ben je alweer klaar! Super makkelijk! Maar je moet het maar net even bedenken. Ik ben er in elk geval heel blij mee!

 

 

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.