Blogging So far

Ik ben nu bijna twee maanden bezig met bloggen, sinds 17 oktober, en ik het lijkt me leuk een stukje te schrijven over hoe ik dat doe en hoe dat me dat tot zo ver bevalt. Het lijkt me ook leuk om dit over een jaar weer te doen en te zien wat er veranderd is.

Dus komtie.

Ik vond het super spannend om mijn eerste blog te beginnen. Ik weet nog dat ik uren en uren heb zitten zoeken naar hoe ik het beste kon beginnen. Iedereen zei dat ik gewoon moest beginnen. Maar als ik iets doe wil ik het meteen goed doen dus ik dacht meteen al aan een eigen domein en hosting. Waar mijn vrienden wel eens iets op een gratis wordpress account deden trok mij dit meteen al niet aan. Als ik mijn hart en ziel op tafel leg doe ik dat graag op mijn eigen tafel.

Ik kwam er via het internet maar niet uit kwam welke host ik nou het beste kon kiezen en dit heeft me echt maanden weerhouden om mijn blog te starten. Ik was veel te bang om verkeerd te kiezen. Toen herinnerde ik me ineens dat mijn vriendin Jetske een webshop heeft. By Jets. Dus ik vroeg haar waar zij dat had gedaan.

Robohost zei ze. Die was ik nog niet tegen gekomen. En waar ik de dag ervoor nog bijna mijn hosting had besteld bij een Amerikaanse host die ook nog best aan de prijs was. Zat ik nu te kijken op de site van de goedkoopste hosting van nederland. De ervaringen waren alleen maar positief en ik besloot toen de knoop maar door te hakken en deze te bestellen. Robohost rekent 1,45 per maand. Echt super weinig dus. Voor 5,99 kocht ik er meteen maar een domein naam bij en voor iets meer dan 20 euro was ik klaar. Want je betaald het per jaar. Hiervoor kreeg ik 10 gb server ruimte en 250 gb dataverkeer. Nu ben ik wel een beetje bang dat 10 gb uiteindelijk te weinig zal zijn. Hier ben ik dan ook erg benieuwd naar over 1 jaar.

Maar tot zo ver ben ik super enthausiast over robohost. Toen ik midden in de nacht mijn code verprutste en mijn site offline was schreef ik een email naar ze en die ochtend om 6 uur kreeg ik al reactie. Naar nog 1 mailtje heen en weer was het probleem gevonden en opgelost.

Ook toen mijn vriend om een vreemde reden onze ip geblokkeerd had voor onze sites was dit na 1 email en een kwartiertje aan tijd weer opgelost.

Echte aanrader dus!

Lijkt dat jou ook wat? Klik dan even hier voor hun website.

Verder, over hoe ik mijn artikelen schrijf. Ik weet dat veel bloggers hun artikelen inplannen. Ik doe dat niet. Soms bedenk ik wel iets waar ik deze week bijvoorbeeld nog over wil schrijven. Ik houd ook wel een agenda bij die voornamelijk uit bloggerelateerde dingen bestaat. Maar ik plan dus niks in met de speciale WordPress functie daarvoor. Alles wat ik schrijf is vaak kort van tevoren bedacht en geschreven. Zeker de ‘Elke dag een vraag artikelen’ schrijf ik en publiceer ik direct daarna. Dit van tevoren al schrijven en inplannen zou niet goed voelen. Ik lees ook de vragen pas de ochtend zelf. Tuurlijk heb ik het boek al doorgelezen maar ik onthoud lang niet welke vraag waar staat. Ik schrijf over waar ik op dat moment over wil schrijven en wanneer ik mezelf dingen op ga leggen waar ik over moet schrijven komt er vaak toch niks meer uit.
Ik ben erg benieuwd of ik binnenkort toch nog wel die inplan functie ga gebruiken.

Op het moment werk ik niet tot nouwelijks met foto’s. Dit zou ik wel heel graag willen doen dus ik hoop echt dat ik volgend jaar kan zeggen dat ik een site vol foto’s heb. Tot zo ver vind ik het bewerken van de foto’s echt super irritant en krijg ik vaak alsnog niet het gewenste resultaat. Dus houd ik het vooral maar bij schrijven. Ik schrijf trouwens bijna altijd op mijn telefoon. Al merk ik dat daar heel misschien verandering in komt aangezien ik nu al 2 dagen achter elkaar op de laptop werk. Dit heeft meer te maken met dat ik hier toch al achter zit omdat ik weer eens verslaafd ben aan een game. Eerder beviel het me totaal niet om op de laptop te werken. Ik weet nog dat ik bijna stopte met schrijven toen mijn telefoon gestolen was en ik op de laptop moest typen. Het lukte totaal niet en ik werd er helemaal gestoord van. Dankzij gamen heb ik weer wat handigheid terug en gaat typen echt stukken beter.
Hoera voor gamen!

Qua inspiratie zit het op het moment ook goed. Voordat ik begon met bloggen had ik al ideen klaar liggen. Toen mijn site eenmaal online was schreef ik daar meteen een heel a4tje aan ideen bij. En ik heb op een dag gemiddeld zeker 1 tot 2 goede onderwerp ideen. Waar ik ooit in het begin bang was na 2 weken niks meer te vertellen te hebben denk ik nu niet meer dat dat ooit een probleem zal worden.

Over schrijven en wat ik schrijf. In het begin merkte ik dat ik het super eng vond om iets online te zetten. Het online zetten van mijn introductie artikel heeft me zeker 5 nagels gekost die ik er van de zenuwen dus afgeplukt had. Ik wist dat niemand het nog zou lezen en toch was ik dood nerveus. Verbaast was ik dus ook toen ik zag dat ik na enkele dagen al kijkers had gehad. Uit Amerika zelfs. Maar ook gewoon uit nederland. Dit maakte me best wel bang om meer dingen te plaatsen. Toch deed ik het. Dit was immers wat ik al zeker een jaar wilde doen. Dus zou ik het doen ook. Dat ik elke dag een vraag ging beantwoorden uit een boek hielp me enorm. Omdat ik de lat voor mezelf anders erg hoog zou leggen en vooral lange persoonlijke artikelen wilde maken. Dat ik elke dag een willekeurige vraag moest beantwoorden hielp omdat op sommige vragen gewoon geen lang uitgebreid antwoord te geven was.

Om mezelf hier nog beter over heen te zetten besloot ik eigenlijk direct maar mijn meest persoonlijke verhaal online te zetten. Dit kostte me niet alleen nagels maar ook bijna vingers. Ik was zo nerveus om dit te plaatsen dat ik het nog enkele dagen uit stelde en naar mijn beste vriendin stuurde om te checken of ik niet idioot bezig was. Ze zei van niet en dat ik het echt moest plaatsen. Dus dat deed ik dan maar gewoon. Toen ik enkele van mijn vriendinnen vertelde over mijn site kreeg ik een paar hele lieve reacties op dit artikel en daardoor besloot ik voor mezelf dat het eindelijk oke was om persoonlijke dingen te delen. Sinds dien doe ik dat dus ook maar gewoon. Ik vind het soms nog best eng om sommige dingen daadwerkelijk op te schrijven maar ik doe het wel en het voelt echt goed. Het geeft me ook veel inzicht in mijzelf omdat ik voor sommige artikelen diep over mezelf heb zitten nadenken.

Daar had ik het nog niet over gehad namelijk. Ik voel me echt beter sinds ik mijn blog heb. Ook al heb ik nog niet veel vaste bezoekers het voelt heerlijk om een plek te hebben waar ik dingen kan delen waar ik de behoefte aan heb. Ik zet hier dingen op die ik normaal nooit ter sprake wil of kan brengen en dat geeft op een vreemde manier rust. Er zijn niet veel plekken waar ik echt 100% voel dat ik mezelf kan zijn, maar hier kan en doe ik dat wel. Dat dit stukje internet echt van mij is en om te zien dat ik al zoveel geschreven heb en eigenlijk een best mooie site gemaakt heb maakt me trots. En waar ik het eerst echt een beetje voor mezelf wilde houden merk ik nu al dat ik het steeds vaker ter sprake breng. Ik vind het leuk om te zeggen dat ik een site heb en het maakt me trots wanneer ik dat zeg. Ook al zijn er ondertussen misschien wel een paar miljoen blogs. Ik heb er ook 1 en dat vind ik tof.

Oh! Gisteren kreeg ik ook mijn aller eerste blog cadeautje! Jetske gaf me een mooi kaarsje met een toepasselijke tekst. Keep calm and be yourself. Ze is 1 van mijn vaste lezers en dat vind ik echt super leuk!

Dankjewel Jetske! ♡

Dankjewel Jetske! ♡

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.