9.2.2017 – Falen of nooit proberen?

9.2.2017

Falen of nooit proberen?

Nog steeds een moeilijke vraag. Ik vind nog steeds dat de vraag suggereert dat als je het niet probeert er niks gebeurd, maar als je het wel probeert dan faal je.

In het dagelijkse leven probeer ik een balans te vinden. Ik ga geen dingen aan waarvan ik meteen al weet dat ik ga falen. Iedereen die zegt: Gewoon doen! Nee, van sommige dingen weet je gewoon van te voren al dat het niet gaat werken. Is er wel een kans dat iets zou werken dan probeer ik af te wegen of het het waard is. Zo vind ik het heel moeilijk om maar gewoon op de gok iets met geld proberen te doen. Grote uitgaven of investeringen bijvoorbeeld. Ik zie mijzelf niet snel gewaagde dingen doen wanneer de kans bestaat dat ik veel geld zou verliezen. Het zou je maar gebeuren namelijk. Zijn het minder ingrijpende gevolgen dan wil ik waarschijnlijk de gok wel wagen.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

9.2.2016

Byalien

Eén reactie

  1. Ja dat is een goede vraag!
    Toen ik jong was heb ik veel gefaald.
    Nu ben ik voorzichtiger geworden.
    Maar toch zou ik nog kunnen falen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.